• çeşitli görme kusurlarını düzeltmek amacıyla konkav veya konveks camlı gözlük
    (bkz: numarasız gözlük)
  • kaybedildiginde gorme bozukluklarina yol acan aygit...
  • unutuldugunda size bas agrisi, sis gözler ve kazan gibi kaynayan bir kafa olarak dönen, çeşitli renk ve ebatlarda üretilip sirin gösterilmeye calisilsa da özünde modern bir kelepce olan cam obje...
  • soğuk havalarda, burnun üşümesini engellemek için, çeneyi gıdıya yakınlaştırarak atkıya yüzün hacmen daha fazla bir bölümü gizlendiğinde (bilmem canlandı mı bu görüntü zihninizde ama) bu gözlükler buğulanma yapar.
    hava soğukken yine, sıcak, kapalı bir alana girdiğinizde örneğin; dolmuş, otobüs, buğulanma yapar, geçici körlük yaşatır.
    bir de kolormatik olanlar vardır ki, onlardan bahsetmek bile istemiyorum.
    ikamesi numaralı lenstir. numaralı gözlüğü uzunca bir süre taktıktan sonra lens kullanmak büyük rahatlıktır.
  • 6.duyu organıdır. ilk başlarda bir hevesle takılır. sonra nefret edilir. en sempatik şekliyle bile kullanmak istemezsiniz. kafes gibi.
  • eğer sigortalıysanız devletin size 40 lira yardım yaptığı gözlük. peki ben bunu niye yazıyorum? bu 40 liralık yardım 2002de altın 35 lirayken güncellenmiş. 2002den beri hiçbir değişiklik yok. şu an alabileceğiniz en ucuz gözlük 200 lira. yani modaya uygun bir şey alıyorsanız. ve size gelen indirim sadece 40 lira. gerçekten komik bi rakam. 2002den bugün 16 sene geçti. altın şu an 270 lira. yani bari 100 liraya çıkarın şu indirimi.

    ha ama yalan yok devletin bedava verdiği gözlükler modernleşmiş. eskiden çok iğrençlerdi. şimdi güzel gözlükler var.
  • fellik fellik aranan defalarca denenen ama bir türlü karar verilemeyen hede . pahalısı çok pahalı, ucuzu çok ucuz arasında bu kadar uçurum olan az ürün vardır . 150 ile 550 tl arasında kalınabilir
  • dolaylı yoldan kör olduğumu gösteren gözlük tipi. göz numaram yüksek olduğu için (-7.00 miyop ve 2.00 astigmat) fellik fellik arayıp uygun fiyata bulamadığım gözlüktür. bir de bunun inceltme mevzusu olunca işler değişiyor. en majör bazda inceltme (%75 yamulmuyorsam) kodak ya da clear vision camlarda 900-1200 tl bazında ilerliyor. camlar kalın olunca ince çerçeve de ister istemez sırıtıyor (inceden kastım çerçevesiz gözlükler) o yüzden cama birşey olmasın ama kemik çerçeve de çok rahaysız ediyor diyip benim gibi titanyum çerçeve de alınca kredi kartı ekstresine sanki banka soymuşuz gibi rahatsız rakamlar yansıyor. işte bunlar hep numaralı gözlük lobisinin işi.
  • vazgeçilmezim.
    ortaokul yıllarımdan bu yana devam eden ilişkimizde kendisini hep sevdim ve bir parçam olarak gördüm.
    lens ya da ameliyat düşünmüyorum.gözlüklerimi seviyorum.
hesabın var mı? giriş yap