• ankara üniversitesi iletişim fakültesi sinema televizyonda, engin bilgisi, keskin zekası, aşırı ciddiyeti, ve saç renklerine uyumlu kıyafetleriyle ilgi çeken genç akademik.
  • sevgilisini çok uzaklara gönderen ve çok ama çok özleyen, fazlasıyla aşık öğrencisinin* verdiği saçma sapan bir sınav kağıdını tamamen iyi niyetle okuyup değerlendiren, böylelikle oldukça iyi bir ortalamayla dersinden geçmesini sağlayıp sevindiren, ilk görüldüğü yerde boynuna atlanıp teşekkür edilecek ilef hocası.
  • ders anlatış kalıplarının dışında, yabancı olana garip gelse de derslerinde dersi veya üzerine konuşulan konuyu ilginç kılmak, kitlenin dikkatini toparlamak adına hitabet sanatını kullanmaktan kaçınan, böylelikle bir bakıma konuyu hakim kılan bir tarzı vardır. retorik ve hitabet arasında bir fark varsa nur betül hoca'da keşfedilebilir. karşısındakine değil konuya seslenmektedir. alman idealizmi'ni bir de ondan dinlemek gerekir.
  • aşağıdaki metinleri bir makalesinde kullanmış şahsiyettir:

    "...iktidarın uygulanımlarına tabi olmaları nedeniyle toplumsal ilişkiler, her durumda siyasal yapılanmalar oluşturmaktadır." (laclau ve mouffe'nin görüşlerini aktarıyor)

    "tarihin toplumsal oluşumların birliğini güvenceye alan kendine özgü a priori bir mantığı olmadığı gibi, tarihsel değişme belli bir toplumsal ajana bağlanarak açıklanamaz."

    "...kemalizmi, farklı toplumsal oluşumların taleplerini eklemledikleri, başka bir deyişle varlıklarını kalıcı kılmak için kendilerini onun diliyle ifade ettikleri, yani taleplerini üzerine yazdıkları bir söylemsel oluşum olmayı başardığı ölçüde hegemonik bir söylem olarak ele almalıdır."

    "...kemalizm, 'yüksek derecede tutunumlu bir yapılaşma olarak zamanın akışı içinde toplumsal-politik kültürün neredeyse biricik meşrulaştırıcı unsuru haline' gelmiştir." (öğün'den alıntıyla)

    not: "söylem kuramları, hegemonya kavramı ve kemalizm" başlıklı, ağustos/99'da yayımlanmış bir makaleden, yazımı neredeyse aynen korunarak alınmıştır.
  • son derece donanımlı olmasına rağmen dersleri, konusu gereği çok bayık geçen ilef hocası. biraz kendisi de tarzı nedeniyle bayar. bir dersinin sonlarına doğru bir arkadaşın "hocam nooolur bitirin artık" der gibi melül melül bakışını hiç unutmuyorum.
  • 686 nolu khk ile ihraç edilmiş.
  • ilef'lilerin (benim de) fakülteye geldiklerinde genelde ilk ders aldıkları kişidir. bilgi birikimiyle, deneyimiyle, görüşleriyle nur betül çelik kelimelere ve cümlelere sığdırılamaz bir insandır. ihraç haberi ilef'in fiilen bittiğinin en açık göstergesidir, şüphesiz.
  • ihraç edilmesine şaşırmadığım hocam...
    çünkü muhalifti. yetmez mi?
    (bkz: ya ben lan neyse bir şey demiyorum)
  • 686 sayılı khk ile ankara üniversitesi'ndeki görevinden ihraç edilen , barış için akademisyenler’in “bu suça ortak olmayacağız” bildirisini imzalayanlar arasında bulunan , akademisyen.

    (bkz: 686 sayılı khk)
  • "bizi de üzdüler, sabah kalktık işe gittik." diye bir duvar yazısı var. bu söz hem mücadele yorgunluğuyla kırılmışlığı, hem de dirençle aşmayı ve emekle özgürleşmeyi mükemmel ifade ediyor. sözün içerim ve anlam dehlizleriniyse nur betül çelik çok güzel anlatmış..

    [gazeteciliği hükümet sözcülüğüyle karıştıran benzerlerinden her zaman birkaç adım önde giden cem küçük, barış isteyen bir metni imzalayan akademisyenlerin batı’daki gibi "medeni ölüm mekanizmaları kurulmak suretiyle" önce üniversitelerden sonra toplumdan atılmaları gerektiğini öyle yekten söyleyiverir..] nur betül çelik

    şubat 2019'da kartal'da 3'ü kaçak, 8 katlı bina çöktü, 6 kişi öldü, yayın yasağı getirildi. yok 10 kişiye çıkmış galiba. nalına mıhına eleştiri nur betül çelik'ten..

    " ingiltere, almanya, fransa ve şahsım..." nur betül çelik

    (ilk giri tarihi: 8.2.2017)

    (bkz: barış akademisyenleri)
    (bkz: parrhesia/@ibisile)
    (bkz: cem kaptanoğlu/@ibisile)
    (bkz: ferda keskin/@ibisile)
hesabın var mı? giriş yap