• aktuel'deki sayfalarini birakip radikal'e gecmis olan gasteci, koseci. haliyle insan once ayse arman'la kiyasliyor ama bu baska bi sey, daha "sofistike" daha "snob" ve biraz daha simarik sanki. ama o da kocasini, ozel hayatini anlatmaktan buyuk bir zevk aliyor (aktuel'deyken boyledi en azindan, radikal'de de degismez herhalde). (bkz: radikal nereye kosuyor)
  • bugunku yazisinda "bir internet sitesinde hakkimda "koca popolu ve zorlama sarisin" yaziyor." diyerek sozlukten alinti yapan ve fakat kaynak belirtmeyen bir kimsedir.
  • radikal'in raconuna hic uymayan, abudik gubidik yazilar yazip bosubosuna yer kaplayan kisi.
  • eşine ve kendine sabır dilediğim kişi.
    malum birbirlerini her gün(tahminen) gören ve katlanan insanlar.
  • bu hafta sonu hangi populer yerde brunch'a gitsek, hangi renk ninewest ayakkabiyi giysek, hangi kitaba gonderme yapip entellektuel seviyemizi gostersek kadini.. ya da yok yok, daha dogrusu, hangi adi duyulmamis, ama trilyonlarca para dokulerek bos zaman gecirme, bademli amerettoya, portakallı pastaya para harcatma mekanlarindan biri haline donusturulmus eski, tarihi hede hodosunden bahsedip de orayi unlu etme misyonumu (ve hatta entelektuel-burjuva misyonumu) yerine getirsem kadini. emre akoz (e.a.) kimdir, kim kimin karisi, kimin kocasi, kimin eli, kimin cebinde. onu ise bilemiciim.
  • radikal'in arka sayfasindaki rakibesiyle karsilastirdigimda -ve ancak o karsilastirma sonunda- türkçeyi pek de kötü kullanmadigini farkettigim bir hanim.
  • radikal'de yerini aldığı yazar * gazeteye geri dönmesine rağmen ona yerini geri vermeyen, radikalin sosyete yazarı. radikale yakışmayan ama renk veren zat-ı muhterem...
  • kısa bir sure once istanbul life dergisinin yayın yönetmenliğine getirilmiş kişi.. görüldüğü üzre nur çintay vakası da memleketimizde basınsal ilişkilerin nasıl yürüdüğünü az çok bize gösterir niteliktedir.. şimdi bu hanım gibileri pek tabi “a’nın donu, b’nin sevgilisi, c’nin ebesi” şeklinde ana temalı (!) yazılarının içine biraz da eski filmlerden “haftanın sözü”, kitaplıklardan gözüne kestirdikleri kitaplardan “haftanın kitabı” haftanın şıkı, rüküşü şeklinde eklemeler yaparak “light” yazıyı entel dantel öğelerle dekore ederler..

    biz de kendi silahıyla karşılık veriyoruz kendisine, “olmamış nur hanım olmamışşş ve fekat beckett’ın da dediği gibi yenildiniz ama tekrar deneyin, daha iyi yenilin”diyoruz.. ha siz kazanıyormuş hissi uyandırıyorsunuz insanda sinsice, orası ayrı tabi..
  • nisantasinda elini sallasan bunlardan birine degecek kadar ozelliksiz, herhangi bir kafede ogle vakti isi gucu olmayan hanimlarim aralarinda konustuklari mevzulari kosesinden ustumuze pompalayan onemsiz biri. sex and the city tanrisina havale ediyor, ally mcbeal kere carpilmasini diliyorum.
  • yazisinin radikalde ilk yayinlandigi gun, sabah sayfayi cevirdigimde, ikinci sayfada yer aldigi icin gozume carpip okuduktan sonra, gazetenin genel yapisi ile ne kadar tezat olusturdugu konusunda hayrete dustugum ve suren elestirilere ragmen halen magazin tadinda yazi yazmayi surduren kisilik.
    bu arada su gazete yiginlari arasinda buldugu diplomanin akibetinin ne oldugunu da merak ettigimi belirtmeliyim. zira diploma nevi esyayi umursamazca gazete yiginlari arasinda kaderine terk eden bir insan gazetede yazi yazmayi nasil surdurebilmektedir?
hesabın var mı? giriş yap