• diyarbakır siyasal ve sosyal araştırmalar enstitüsü kurucu üyesi.

    kısa özgeçmişi için: http://www.disa.org.tr/nurcan-baysal.html

    nurcan baysal 1975 yılında diyarbakır’da doğdu. ilk, orta ve lise eğitimini diyarbakır’da tamamladı. 1996 yılında ankara üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi’nden mezun olan baysal, daha sonr bilkent üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisansını tamamladı. aynı üniversitede asistan olarak çalıştı. halen atatürk üniversitesi ekonomi ve sosyal bilimler fakültesi’nde doktorasına devam etmektedir.

    1997-2007 yılları arasında gidem (girişimci destekleme merkezi) projesinin koordinatörü olarak undp’ye bağlı çalışan baysal, 2004 yılında yerel bir grupla birlikte diyarbakır’da kalkınma merkezi derneği’ni kurmuş ve aynı dernekte uzun yıllar yönetim kurulu başkanı olarak görev yapmıştır. bu yıllarda daha çok zorunlu göç ve kırsal kalkınma çalışmalarına yoğunlaşan baysal, 2008 yılından beri hüsnü özyeğin vakfı’nın kırsal kalkınma program direktörü olarak görev yapmaktadır.

    baysal, kadın hareketinin aktif bir üyesi olarak, bölgedeki kadın stk’larının gelişimine katkıda bulunmuştur. baysal, kadın için küresel fon (global dialogue for women) kuruluşunun ortadoğu danışmanlarından biridir. kadın emeği ve istihdamı (keig) platformunun kurucularından biri olan baysal, yerel ve ulusal gazetelerde kürt sorunun sosyo-ekonomik boyutu ve kalkınma alnında yazılar yazmaktadır.
  • ırak kürdistanı'ndan güney kürdistan diye bahseder.
    kürt topraklarının özgürlüğü için savaşıp şehit olanlara ağıtlar yakar.
    olayları tek bir tarafın bakış açısıyla ele alır. bu durum yazarı okurken taraflıymış hissi uyandırır.
  • 2007 yılında birleşmiş milletlerin kalkınma programı kapsamında diyarbakır siirt ve batmana verilecek 37 milyon dolarlık krediyi kullanmak üzere başta mehdi eker olmak üzere diyarbakırlı sivil toplum örgütlerinin ve o zamanın diyarbakır baro başkanı sezgin tanrıkulu'nun desteklediği aday. ancak seçilmeyince ortalık velveleye verilmiş kürt olduğu için ayrımcılığa uğradığını iddia etmiştir.bunun sonucu birleşmiş milletler soruşturmacı yollamıştır. ama iddiasını kanıtlayamamıştır. zira kendisinin istediği konuma getirilen kişi de kürt kökenli biriydi. velhasıl kelam bürokrasinin istediği piyonmuş kim bilir nasıl iç edeceklerdi krediyi. belki de etmişlerdir sonradan.
  • t24 yazarı
  • twitterda epeydir takip ettiğim ve gördüğüm kadarıyla en zararlı insanlardan birisi. hani çağlayandaki adliye sarayı yapılırken denildi ya adeletin olmadığı yerlerde adalet binası büyük olur diye, bu kadında da aynısı var işte. iki lafından birisi barış ama gel gör ki barışın ne demek olduğundan gram haberi yok gibi. şimdilerde pek fark edilmese de gerçek manada barışı ve çözümü isteyen kürtlere en çok zarar veren fikirdeki insanlardan.
  • bir üstteki enryde söylenenin aksine diyarbakır halkının psikolojisini anlatmıştır içerden, o gözle okuyun sevgili ekşi sözlüğün sessiz çoğunluğu,
    ırkçılara ise ulumak serbest...

    http://t24.com.tr/…yani-sira-ofke-kol-geziyor,12420
  • "... 'henüz 3 aylık evli polis memuru' halkı tarıyor, 'eşi 6 aylık hamile polis memuru' o sırada evleri bir bir yakmaya çalışıyor, '3 çocuk babası polis' ağlayan çığlık çığlığa haykıran insanların üzerine gaz bombası atıyor."

    diye yazmış.

    şimdi rica ederim herkes sessizce başını önüne eğip mahcup olsun.

    çünkü sorun daha net, dolaysız, olduğu gibi ve dümdüz anlatılamazdı.

    http://t24.com.tr/…gun-de-kacabilecek-misiniz,12606
  • ağzından barış eksik olmayan pkk sevicilerden sadece biri.

    hala bodrumdaki yaralılar edebiyatını yutturmaya çalışıyor. insanlık bu muymuş, bir ambülans gitmiyormuş, can çekişerek ölüyorlarmış, su bile bulamıyorlarmış....

    peki çözüm önerisi ne??

    "hâlbuki iktidarın yapacağı şey basit: gelişigüzel insanları tarayan özel timlerini 1 saatlik çekse, ambulansa bile gerek kalmadan, birkaç yüz metre ötede kendini döven cizreli analar gidip evlatlarını sırtlayıp zaten getirecekler."

    yani diyor ki timler çekilsin ki teröristler kurtarılsınlar. ahahahahahahaa

    ne bekliyordunuz? içinde çocuklar olduğu halde okullara roketlerle saldıran bu insanlık düşmanlarının "onurlu direnişlerine" son verip teslim olmalarını mı önerecekti?

    "kürde su da yok!" diye ara başlık atıyor....

    kürde su var nurcan kardeşim, sizin savaş alanına çevirdiğiniz birkaç ilçede sular yok biliyorum, patlattığınız boruları onaramadık henüz, ama türkiye'nin geri kalan 950 küsür ilçesinde mutlu mesut yaşıyor kürtler, hepsinin suyu var. sana da su var, silah bırakıp teslim olduktan sonra senin örgütüne de var.

    ama elinde keleşle barıştan kardeşlikten bahseden teröristlerin ve onların destekçilerinin yalanlarına inanacak enayi yok burada nurcan kardeşim.

    ne sen ne de başkası oradan tek bir teröristi kaçıramaz bu saatten sonra. ya polise teslim olup tedavi görecekler, ya da orada geberecekler. sen bunu bir düşün.
  • kendisine tek bir şey söylenebilir;

    (bkz: ağlayacaksan oynamayalım)
  • (bkz: #59021404)
hesabın var mı? giriş yap