• 17 yaş altı milli takımına kupayı kazandıran orta saha oyuncusu. solak. müthiş ofansif yeteneklerinin yanında savunma da yapabilen, uzun boylu ve inanılmaz teknik bir oyuncu. italya'daki turnuvadaki diğer tüm oyunculardan ayrı, üstün bir isim. birebirde yusuf şimşek gibi etkili, ayağından top alınmıyor, ama top ayağına da yapışmıyor, en zor pasları zorlanmadan atabiliyor, üstelik bastığı adamı da bozuyor, takımına çok top kazandırıyor. inşallah bozulmaz, bir yerlere gelir bu üstün yetenek. hastası oldum, dünyanın en iyi futbolcusu olacak bu adam.
  • çok büyük yetenek çook... şiir gibi futbol oynuyor. dilerim heba etmesin potansiyelini. kolay kolay da edemez zaten, ama iyi kullansın da ilerde a milli takımımıza da kupa veya kupalar* kazandırsın.
  • 16 yaşında sırtına geçirdiği bvb fornmasıyla "bundesliga da forma giyen en genç oyuncu ünvanını" kazanan starlet oyuncu.
  • onumuzdeki 15 senenin turkiye transfer gundemine damgasini vuracak yetenekli topcu.
    gelecek transfer doneminden itibaren gazete ba$liklarini gorur gibiyim;
    "aziz yıldırım nuri ile son puruzleri gidermek icin ozel ucagi ile almanya' ya uctu"
    "canaydin ille de nuri diyor"
    "nuri bjk' ya ka$ goz i$areti yapti"
    "canaydin: nuri ile her konuda anla$tik. teknik direktoru, menajeri, kiz arkada$i, ailesi, ba$kani, annesi ve amcasiyla da anla$tik. ama henuz kendisiyle goru$emedik. goru$ursek, onunla da anla$acagiz."
    "daum: bana nuri' yi alin, gerisi yalan olur."
    "demiroren:robinho olmazsa, nuri' yi aliriz"
    "nuri turkiye' de cimbom'dan ba$kasindan oynamam oynarsam da 20 sene sonra gelirim, dedi."
    "aziz yildirim, nuri' ye son teklif icin ozel jetiyle dortmund' da"
    "nuri sari lacivert gibi..."

    ve boylece devam eder gider bir transfer hikayesinin ba$ aktoru olacak.
  • fifa tarafından 19 ekim 2003 tarihinde katar'da alınan bir karara göre futbolcular 21 yaşını doldurana kadar istedikleri ülkenin ulusal takımında oynayabiliyorlar,bu karara göre almanların "o halde nuri yakında almanya ulusal futbol takımında" oynayabilir dedikleri türk topçu.
  • fatih terim'in 17 ağustos çarşamba günü bulgaristan ile deplasmanda yapılacak milli maç öncesi, polat renaissance otel'de düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin sorduğu soru üzerine "nuri'nin babası ve nuri ile telefonda görüştüm bu oyuncunun yolu milli takımımız yönündedir" dediği futbolcu.
  • eurosport spikerlerinin 17 eylul 2005 turkiye avustralya maci sirasinda söylediklerine göre arsene wenger nuri için birkaç milyon euro teklif yapmış, ama dortmund "daha fazla eder bu" diyerek reddetmiş. ben diyorum ki sene sonunda arsenal işi bağlar, fabregas da fenere gelir.
  • ayağına çok hakim bir futbolcu.
    kafası her daim yukarıda ve daha top ayağına gelmeden nereye atacağını ya da ne yapacağını biliyor.
    u-17'deki kimi hareketleri ya da topa vuruş biçimleri laubali gibi gözükse de kendisi de yeteneğinin fazlasıyla farkında, tıpkı güzelliğinin çok farkında olan kızlardaki o özgüven gibi... ve u-17 maçları ona biraz hafif gelmiş gözüküyor.
    yetişmesinde sanırım türkiye ve türk futbol federasyonu olarak katkımız sıfıra yakınsar ama büyük gurur duyacağımız kesin...
  • gelecekte turk futbolunun yildizi olmaya aday 17 yasinda olup almanya'da borussia dortmund'ta futbol hayatini surduren genc yetenegimiz. chelsea'nin klubune 5 milyon euro onerdigi soyleniyor.
hesabın var mı? giriş yap