• khk ile işinden atılan akademisyen nuriye gülmen, öğretmen semih özakça'nın "işimizi geri istiyoruz" talebiyle yaptığı açlık grevini kamuoyuna duyurmak ve direnişe destek vermek amacıyla başlatılan kampanya.

    açlık grevinin 62. günü. maalesef nuriye gülmen bugün fenalaşmış. direnişleri boyunca bitkin hallerine rağmen yüzlerinden sıcak gülümsemelerini hiç eksik etmeyen bu iki güzel insanı haklı mücadelelerinde yalnız bırakmayın, elinizden dilinizden ne kadarı gelirse.

    http://www.birgun.net/…u-kotuye-gidiyor-158640.html

    #nuriyevesemihinaçlığınasesver

    edit: (bkz: hak arayan herkesin terörist ilan edilmesi/#68127461)
  • sezen aksu'nun kişisel web sitesinden yaptığı açıklama ve çağrı;

    "bu ülkenin büyük zorluklarla yetişmiş iki genç öğretmeni nuriye gülmen ve semih özakça 60 gündür açlık grevindeler. hayatlarından vazgeçiyorlar. hiçbir fikrî ayrılığın ve fikirsel mücadelenin bedeli hayat olamaz. kendimize ve birbirimize vereceğimiz en temel hak, yaşamak ve yaşatmak. gözümüzün önünde eriyip giderlerse, bu günahtan hangimiz azade kalabiliriz?

    bu ülkenin yönetimine talip olmuş ve görevlendirilmiş bütün yetki sahiplerinden rica ediyorum: lütfen bir dinleyiniz, seslerine kulak veriniz."
  • 15 temmuz sonrası yayınlanan ve denetlenmez kabul edilen khk'larla işinden edilen 100 binden fazla türkiye cumhuriyeti vatandaşından ikisinin başlattığı açlık grevi, aslında hepimize neler olduğuyla ilgili bir şeyler anlatmalı.

    vatandaşlarımızı terörist, vatan haini, dış mihrakların piyonu olarak yargılamakta bu kadar peşin hükümlü olmamalıyız, hiç birinin hikayesini bilmiyoruz çünkü.

    umarım en kısa zamanda, tüm masumlarla birlikte, işlerine ve itibarlarına kavuşurlar.
  • eğer ışık evlerinde sınav sorularını önceden alıp, başkalarının haklarını yiyerek, fetö desteği ile atandılarsa su veren itfaiye hortumu.

    eğer bir terör örgütüne üye olup, herhangi bir terör eylemini destekledilerse; su veren itfaiye hortumu.

    ama gerçekten haksızlığa uğradılarsa; allah yardımcıları olsun.
  • yazıp yazıp siliyorum. ulan gencecik, pırıl pırıl insanları ne hale düşürüyorsunuz... emeğiyle, namusuyla, onuruyla geçinen, kendisinden başka bir insanda bir ışık yakabilmek için ter döken insanları ölümle terbiye etmeye çalışıyorsunuz.
  • filistinli tutsakların önünde mangal yapan israil devletine tepki gösterebilirken bunada ses çıkarmak gerekir !
  • fetöcüse oh olsun teröristse oh olsun diyorsunuz ya.

    bir şeyi unutuyorsunuz bu ve bunlar gibi binlerce insan hiçbir soruşturma geçirilmeden hukuksuzca işlerinden hayatlarından oldular.

    sadece birilerinin beyanı ile kendilerine zarar gelmesin diye isimleri yazılıp işten atılan yüzlerce insan var .

    önce savunma haklarını verelim yargılayalım suçlularsa ondan sonra oh olsun dersiniz.

    bu kanunsuzluk şimdilik sadece başkalarının başına gelecek sanıyorsunuz ya

    bir gün bize de size de sıra gelecek .

    hukukun olmadığı yerde her rüzgar döndüğünde birileri bu şekilde yanacak.
  • nedense o kadar da çok masum olduklarını düşünmüyorum.

    bu ülkede sol cenah hükümete muhalif olmakla ülkeye muhalif olmayı son 2-3 senedir karıştırıyor.ülkeyi bölmeyi amaçlayan örgütlere bırak üye olmayı sempati duyan atılmalıdır.

    umarım örgütlerle en ufak bağ ve sempatileri yoktur.
  • haksızlıklara,başkalarının dramlarına ağlamaktan içimiz kurudu. yaşamın bu kadar ucuzlatılmasına gönlüm razı değil açıkcası. insanların kendi hayatını pazarlık veya tehdit konusu haline getirmesini anlamıyorum. onurlu da bulmuyorum (böyle durumlarda ne yapmak gerekirin daha iyisini bildiğimden değil). ama insanı kendi hayatından vazgeçme noktasına getiren sebeplerin ortadan kalkması için canımı dişime takabilirim bak! kim olduğundan, ideolojik bağlantılarından bağımsız olarak. ayrıca susma sustukça sıra sana gelecek tarzı bi yaklaşım da bana göre hiç insanî değil. sıra bana gelmeyecekse seyirci kalabilirim mantığı mide bulandırıcı. insan haksızlıklara direnebildiği ölçüde insan. öyleyse
    #nuriyevesemihinaçlığınasesver
hesabın var mı? giriş yap