• türkiye'deki nusayrilerin esad'a verdiği katıksız desteği gördükçe zihnimde canlanan istek. hem soydaşlarımızı suriye bataklığından kurtarırız hem de nusayriler çok sevdikleri esad'a daha iyi destek fırsatı bulurlar. hatay, adana ve mersin'de yaşayan 1.5 milyon nusayri ile anadili türkçe olan kendini türkçe tarif edebilen 1.5 milyon suriye türkmenini her iki tarafta isterse suhuletle değiştirebiliriz. hem sünni araplarla nusayri araplar amcaoğlu sayılır aralarına girmeyelim. arap milleti kendi arasında savaşsa da barışmayı da bilirler.
  • feriştahı gelse bile gerçekleştiremeyecek olan olaydır.

    hatay, adana, mersin ve civarında yaşayan 1.5 milyon arap alevi o bölgenin öz be öz yerlisidir. eğer birileri gidecekse, bu; onlar değil, onları istemeyenler olacaktır.

    kimi nereden kovuyorsun be barzo.

    edit: imla
  • mübalelenin insanlık suçu olduğunu bilmeyenlerin öne sürdüğü, milyonlarca insanın günübirlik politikacıların söylemleri nedeniyle yerinden yurdundan edilmesini talep eden şovenist söylem.
  • bizdeki bu tip gerizekalıları uruguayda sığırla mübadele edelim de uruguay sığır görsün biz de kırmızı et.... gut oluruz milletçe inşallah
  • hizbulesadçıların zoruna giden mübadele.
  • ha s*ktir dediğim mübadeledir.

    benim de bir fikrim var. türkiye'deki dincilerle arap ülkelerindeki şeriat karşıtları mübadele edilsin herkes rahat etsin. nasıl?
  • türkleri anadolu'da işgalci gören pezevenklerin ortaya çıkmasını sağlayan mübadele. senin ataların mı savaştı malazgirt'te, pasinler'de, mohaç'ta lan pezevenk. benim atalarım savaşıp anadoluyu türklere miras bırakmışsa anadolu türklerindir. hiç kimsenin söz hakkı da yoktur.
  • böyle bir mübadelenin sonunda yaşanacak acılardan bihaber kişilerin öne sürdüğü öneri.insan bu insan,yaşanmışlıkları var bulunduğu yerde.belli ki kafanda yaptığın mübadelede sadece 1.5 milyon sayısının yerini değiştirdin ama pratikte işler böyle yürümüyor.burası ne kadar senin vatanınsa nusayrinin de vatanı.hem bu fikirde olup hem de esad oligarşisinin karşısında olmak da mümkün korkma.
  • nusayri kimdir kimlerdir hiç bilmem hiçte önemsemem.bu vatan topraklarını yurt bellemiş herkes benim gibi türkiye cumhuriyeti vatandaşıdır.başka alt kimlik,üst kimlik tanımam.dikkat ettiğim tek şey karşımdakinin onun bunun evladı olup olmadığıdır.

    zamanında bu topraklarda yaşayan rumları yerinden yurdundan edip insan takası yapmak çok mu matrak bir şeydi.

    ulan insan olmak gibi her kimliğin üstünde bir evrensel kimlik yok mu bu dünyada, cinnet geçireceğim.

    yine varsa ki var türkmenlerin sıkıntısı buyursunlar gelsinler,400 bin civarında suriyeliye kapımızı açmışız onlar mı fazla gelecek.
hesabın var mı? giriş yap