• nusr-et’te yemek yeme eylemi gerçekleştirmek üzere insanların yaptığını gördüğüm eylem. nasıl bir his olduğunu bir fakir olarak merak ediyorum. lütfen bir hamburger yemek için o kuyrukta beklemenin ardında yatan motivasyonu bana anlatan biri çıksın.
  • yurtdışında bir kaç kez, böyle zincir ve kaliteli yerlerde yemek yedim. hepsinde durum aynıydı. şanslıysanız, yemek yiyip saatlerce sohbet eden insanlara denk gelmiyorsunuz ve az bekliyorsunuz. beklerken barda bir şeyler ikram ediliyor.
    beklediğiniz süre çok gelmiyor. 1 saate yakın beklemişliğim var.

    restauranları ya da böyle mekanları geçtim, istanbul'da bağdat caddesinde happy moon's cafede de sıra bekledim. aşırı kalabalıktı, orada yemek istiyorduk, ayakta bir köşede bekledik. beklerken hatta limonata ikram ettiler. yani normal bir durum artık.

    bunu yaşamamak için rezervasyonlu gideceksiniz ya da sadece garsonların geçebileceği kadar aralık bırakılmış masalarla donatılmış restaurantları tercih edeceksiniz.
  • 200 gram ete 300-400 lira vermek için bekliyorsun. aslında mesele oradaki et de değil. neymiş efendim nusrette check-in yapacam. hakikaten zenginlik acayip birşey. hem zengin hem cahil ise tarifsiz olsa gerek.
  • bir çok ülkede iyi restoranlarda sıra beklenir. gayet normaldir. mesela guardian'da okumuştum sanırım. ingiltere'de bir insanın ömrünün %2.5'i sıra beklemekmiş. yurt dışında böyleyse bizde de olsun anlamında demiyorum ama bursa'ya gittiğinizde uludağ kebapçısında veya o heykelin oralardaki mavili küçük yerde sıra bekliyorsunuz, yada edirnede ciğer yemek için, çok olmasada gelgör'de cağ yemek için erzurum'da. bu kadar aman tanrım'laştırılacak bir konu değil. kaldı ki, bir çok ülkede aynı kalitede hizmet veren ve mekanı doldurabilen bir restoran için sıra beklemenin nesi yalnış?

    ayrıca üstteki arkadaş abartta abart yani. 200 gram 400 lira mı? dostum 2-3 kişi ölene kadar yemek yiyoruz, tatlısıyla birlikte 400-500 tl geliyor anca.

    dipnot: hamburgerini yemedim girdiğim entry normal restoran için.
  • türklere özgü bir durum değildir. bütün dünyada böyle. marka olan yerlerde insanların kuyruk beklediğine şahit olursunuz.

    viyana'ya gitmişken şu meşhur sacher turtası 'nı yiyeyim dedim. millet bu pastası ile meşhur otelin önünde metrelerce kuyruk olmuş. bu ne amk dedim milletin baya boş vakti var herhalde diye düşündüm. başka bir cafede ısmarladılar aynısını. popüler kültürün canı çıksın.

    edit : imla.
  • ben yusuf köftede sıra bekliyorum. motivasyon kaynağım ucuzluk.
  • starbucks'ta sıra beklemekten iyi olan durum. sonuçta ete doyuyorsun*
  • milanoya giderseniz bir gün , insanların pişi ( evet bildiğin pişi) yemek için dakikalarca kuyruk beklediğini görürsünüz. ondan çokta dert etmeyin.
  • asla yapmayacagimdir.

    mecbur olmadigim hicbir sirayi beklemem, vaktim kiymetli.
hesabın var mı? giriş yap