• tek kelimeyle takdir edilecek bir davranıştır.

    nusr-et restoran zinciri sahibi nusret gökçe, memleketi erzurum'da doğduğu köye (paşalı köyü) anne ve babasının adını taşıyan bir külliye yaptırmış (fatma faik gökçe külliyesi).

    külliye 4 bin metrekare üzerine yapılmış ve yaklaşık 4,5 milyon liraya mal olmuş. içinde cami, kütüphane, imam evi, taziye evi ve gasilhane yer alıyormuş.

    fotoğraflar falan var
  • reisin külliyesinin yanında külliyecik olarak isimlendirilebilecek olan külliyedir.adamsın nusret.
  • takdir edilesi davranıştır. geldiği toprakları unutmadığını göstermiştir.
  • herkesin kendi hayridir karisilmaz tabii ki ama keske koy ve cevredeki diger cocuklarin cagdas bir egitim almasi icin destek verseydi. ne bileyim bir egitim kurumu gibi bir sey acip, bilincli hayvancilar, kasaplar, ascilar yetistirilmesine vesile olsaydi.

    edit: lafi gotunden anlamak bizim millette ata sporu. ben adami elestirmedim ki. sonucta tabii ki kendi parasidir. istedigi yere istedigi gibi harcar. belki cok daha baska hayirlar isliyordur. belki sadece vergi indirimi sebebiyledir. bilemeyiz. sonucta bir hayirdir. devletin verdigi maddi imkandan yararlandigi icin kizacak degiliz herhalde. ben sadece kendimi yerine koyarak keske soyle yapsaydi dedim.

    okul da yaptirdi diyen var. yine soyluyorum kendi parasidir isterse meydanda yaksin ama denilenin uzerinden gidersek, okul da yaptirmis olabilir ama bunun sonu yok. ayrica sadece betona gitmesin akillar. 4.5 milyon tl.. hadi vergi indirimi 2 milyon kar ettirecek olsun. 2.5 milyon tl.. kac cocuk okur o paraya (veya yapiyorsa o hayri da, kac cocuk daha okur o paraya), ne ar-geler yapilir. ne start-uplar desteklenir. yine yaptir cami filan ama biraz daha mutavazisini yaptir. sonucta belli ki ufak bir koy orasi.

    herkesin bosluk doldurdugu bir yer burasi resmen. once biri haberi giriyor. sonra biri elestiriyor. baskasi elestirene saldiriyor. sonra karmakarisik oluyor ortam.
  • taktir edilesi bir davranış.

    teşekkürler nusret.
  • milletin oturduğu evlere çocukların fukaralığına bak, adam külliye yaptırmış.
    iyi külliyenin duvarlarını yerler!
    lanet olsun, şu insanlar paranın amına koyuyor.
  • "keşke okul yaptırsaymış" diye düşünecekken,
    lumpenlerin ve şakşakçılarının akıllarına yararlı şeyler gelmek yerine iktidar yalamayı tercih ettiklerini hatırladığım durum.
  • hayır işidir. ancak o kadar art niyetli bir milletiz ki, bir kişi iyi bir söz söylememiş. vergiden düşmek, iktidarı yalamak, okul yerine külliye yaptırmak, gösteriş yapmak... adama denmeyen kalmamış. memlekette artık hayır işi yapmak bile kabahat oldu.
  • ilkokul mezunu bir çomarın dağ başındaki bir köye 4 buçuk trilyonluk cami yaptırmasıdır, okul yaptıracak değildi ya. şovu güzelce tamamlamak için de açılışı kadir gecesine denk getirilmiştir.
  • girisine de cahillik mutluluktur yazdirmasi gerekirdi
hesabın var mı? giriş yap