• topu göğsünüzde hafifçe yumuşatın, rakibiniz topu sizden almaya kalkarken rakibinizin sağına doğru bir fake hamle yapıp topu soldan kurtarın. yüzünüzde otomatik olarak o işler pek öyle olmuyor aslında ifadesi oluşacaktır.okşayın onu, sevin.
  • karsidaki kisi kendinden emin bir sekilde sizin hakim oldugunuz bir konuda bildigi seyleri soyler. bir yandan da sizden onay almak ister, "oyle degil mi?", "yanlissam duzelt" gibilerinden. cogu zaman bir sey demezsiniz karsidaki kisiyi bozmamak adina ama o isler pek de oyle ya da o kadar kolay olmaz aslinda.
  • yerinde kullanıldığında çok güzel bir kalıp. misal birisi birşey anlatıyor, bilen adam dur bakalım sen daha buralarda yenisin edasıyla lafa girer bunu söyler. eğer kendine güveni yerinde ise herkes susar kalır. ama dikkat etmek lazım adamı rezil de edebilir vezir de.
  • "aslında tam öyle çalışmıyor." gibi bir yan sanayi versiyonunu kullandığım kalıptır.
  • konuşurken çok kolay gibi olan,olabilitesi yüksek gibi duran aslında gerçekte hiç de öyle olmayan durumlardır

    klasik bir galatasaraylı olarak emre belözoğlu nefreti vardır bende de ne zaman görsem kufrederim ulan bi karşımıza çıksa neler yaparim minvalinde aklınıza gelen herşey söylenmiştir emin olun

    gel gelelim geçenlerde zeytinburnu'nda bi cenazede karşılaştık lan bu emre degilmi falan derken önce kendi selam verdi sohbet ettik ayak üstü ne yalan soyliyim cenaze diye fotoğraf cekinmedik olmaz o ortamda diye galiba rıdvan dilmen" emre aslında saha dışında çok iyi çocuk " derken haklı moduna girdik biz sonrasında baya emre'yi aklayıp kendimizi suçladık

    demek ki neymiş o işler öyle olmuyormuş
  • basbaya şopenauer'ci epistemoloji özeti.

    aslında, -hakikatte-

    o işler (insan zihninin söze dökebildiği her şey, zaman, uzay, nedensellik, x olunca y oluyor aga'lar, herhangi eksisozluk entrisi)

    pek öyle olmuyor.

    nasıl oluyor?

    bilemeyiz. hakikat bilinemez.
  • bildiğiniz konularda bu sözü söyleyip susmayın.konuşun , anlatın , anlatın.
    tanım: bir insan sözü.
hesabın var mı? giriş yap