• devletimizin yılbasında yüzde 6. bilmem kaç ile zam yaptığı ama görüneni ne kadar harcadıysan bir okadarda bize öde misali gelen faturadır. istanbul veya başka şehirlerde kesilen faturalara bakıldığında harcanan enerji miktarı ile dağıtım bedeli, enerji fonu, trt payı, btv ve kdvnin toplamı eşit veya birbirine yakın olduğunu görecek sevgili ekşi yazarlarımız.

    . örnek vermek gerekirse bir elektrik faturası;
    enerji bedeli: 74.78
    dağıtım bedeli: 39.19
    enerji fonu: 0.75
    trt payı: 1.50
    btv: 3.74 ve
    kdv:21.59
    --- spoiler ---

    dağıtım bedeli ne amk
    --- spoiler ---

    şimdi asıl kullandığım enerji 74.78 iken 141.60 liralık bir fatura görüyorsunuz ki bu artık elektrikrik faturasının sevgili mahallemde hüsniye yengemin normalde 50-60 lira gelen faturasının bile bu ay 100 liranın üstünde gelmesi gibi ortalama bir rakam olmuştur.

    20 yıldır yaşadığım mahallemde ve tanıdığım bütün komşularımın elektrik faturası geldiğindeki şaşkınlıklarını ne ben buraya yazdığım kelimelerle anlatabilirim nede başka biryol ile, göz onu bir görmesi gerekir.

    --- spoiler ---

    zaten size geldiğinde aynanın karşısına geçip bakmanız yeterli olur
    --- spoiler ---

    sevgili ekşi yazarları ve çaylaklar bu böyle gitmez. bir kıvılcım lazım. halkı bilinçlendirmek, hak savunmanın kötü birşey olmadığını anlatmamız gerekir bu millete.
  • 150tl'lik kullanımın 280tl'ye evrildiği ve kişisel elektrik faturası rekorumu kırmamı sağlayan, içinde dağıtım bedeli adı altında 80tl'lik bir kalem, kdv adı altında 40tl'lik bir kalem barındıran soygunun faturasıdır. dağıtım bedeli ne olabilir diye düşündüm, olsa olsa firma enerjisa'ya verilirken avantalanmayı garanti altına alan yaratıklara dağıtılacak paradır dedim.. dağıtacak adam çok tabi, 70-80tl az bile bakınca...

    sıkıntı yok ama ya, ülke iyi yönetiliyor. ekmek 30% zam yemiş, yakıt hala dünyanın en pahalılarından, bütün yol & köprü ücretleri +10% zam yemiş, içki sigara fiyatları uçmuş tutabilen yok, eczanelerde ilaç alırken muayene ücreti falan veriyoruz, dolar sene sonu hedefini 4tl olarak açıklamış, euro "sene sonunu beklemem 5'i çakarım" demiş ama asgari ücret artık 1.300tl, sıkıntı yok yeaa..
  • kayıp kaçak enerji bedellerini de içinde barındıran bir adet elektrik faturası. soygunun yasallaştırılmış ve devlet eliyle desteklenir olduğunu idrak etmemize vesile olduğu için ne kadar teşekkür etsek azdır. şahsen ben bu ülkede yönetici olsam 400 tye çıkartırdım o faturayı. nasılsa her dediğime inanan bana allah gibi tapan % 50 bir kesim var. aloo hüloğğğğğğğğğğ ses geliyor mu?
  • kol böreği gibi fatura. doğuda o kadar olay var haliyle elektrik kullanımı da azaldı, faturalar hala yüksek insan gerçekten hayret ediyor.
  • her ay 60-70 bandında gelen fatura bu ay 108 gelmiş... kullanılan edilen şeyler hep aynı, elektrikli soba gibi şeyler yok evde... her evde bulunan televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, elektrikli süpürge, ütü zart zurt...

    fatura bi buçuk aylık falan mı geldi merak ediyorum... faturayı bulamadığım için bilmiyorum, bulursam bi bakıcam... eğer dönem normalse kesin bi pislik var...

    ek: 18aralık-24 ocak aralığıymış... şimdi bu ibneler zamlı tarifeyi 18 aralıktan çaktılar de mi?!
  • her ay 70-80 arası gelirken bu ay müthiş bir sıçrama ile 90'ı geçmiştir.
    ne oluyo anlamıyorum ama süper oluyo.
    inşallah elektrik faturaları 250'ye, su faturaları 150'ye, doğal gaz faturaları da 500'e sabitlenir.
    ekmek 10 lira olsun hatta, patates 25, soğan 15 olsun.
    asgari ücret 1000 iyiydi bence 1300 çok fazla.
  • kol gibi,dipçik gibi,fişşşşşşek gibidir.şemsiye gibidir.
  • ortalama 80, en fazla 95 lira olan fatura 135 lira olarak coşup gelmiştir.
  • her ay 40-57 (bkz: küsürat vereyim de salladığım anlaşılmasın) arası gelen fatura bu ay 78 lira gelmiş, evde çalışan alet edevat aynı, tv'ye bakılan süre aynı, ulan misafir gelmedi fırını, mikseri de kullanmadım, ışıktan nefret ederim karanlık çöktüğünde ışık yakmam, kombi denen alet zaten yok herşey merkezi sistem bir önceki ay ile bu ay arasında düşüş olması gerekir çamaşır makinesini bile az kullandım soğuklarda kurumuyor yıkananlar diye!! ulan elektrik lan elektrik su ile güneş ile hava ile üretilebilen doğadan alınan güçle medeniyet yarattığınız bir şey nasıl sokabiliyorsun bu kadar ben bunlara bu hizmeti veriyorum eşşek gibi ödeyecekler o parayı diye? asgari ücreti de zikiyim, o faturalandırma yapan makinelerinizi de! allah belanızı versin.
  • güneydoğudaki kişibaşı elektrik tüketimi ortalamasının eskişehir, istanbul ortalamasının 4,5 katı olmasının, güneydoğu'daki vatandaşların sadece elektrik değil aynı zamanda ısınma giderinin ( doğalgaz ve kömür yerine elektrik kullanılıyor) faturasını ödeyen vatandaşa yansımasıdır.
hesabın var mı? giriş yap