• guney afrika'nin vazgecilmez balik restorani. hemen hemen her semtte bir tane vardir. king fish ozellikle tavsiye edilir. fish and chips ve kalamarin ise tadi mukemmledir. aksamlari yunan muzigi esliginde tabak kirma sansinin yani sira hesap geldiginde yenilen baligin turune gore canak kirma da soz konusu olabilir. lakin her seye ragmen ocean basket iyidir, guzeldir. mutlaka ugranmasi gerekir.
  • güney afrika'nın durban şehrinde beverly hills oteli yakınlarında olan şubesine kesinlikle gidilmemesi gereken, hintli amcalarin servis yaptığı yunan restoranı diyemeyeceğiniz balık restoranı.

    linefish fillet ile birlikte sunulan sos yüzünden balığın tadını alamadık. yemeklerinin kötülüğünün beş dakikada bir başınıza gelen garsonların "nasılsınız, herşey iyi gidiyor mu" sorusunu müşterilere sorarak göz ardı edilmesini sağlamaya çalışan bir yönetime sahiptir.
  • cape town waterfront şubesinde en az 2 öğün yedim, yemekler süperdi, servis hızlı. ancak son gidişimde teni güneş görmemiş iki fazla beyaz müdür, iki zenci garsonu epey bi azarladılar müşterilerin yanında, dayanamayıp müdahale ettim hatta. o yüzden bir daha gider miyim bilmiyorum. eğer gidecek olursanız her şeyin olduğu tepsilerden ortaya söylemek daha keyifli oluyor. hem de hepsinden tatmış oluyorsunuz. bu linefish denilen mereti başka yerde yediğimde hiç beğenmemişken, ocean basket'te beğendim mesela, biraz sos iyi gidiyor bu balığa.

    http://www.oceanbasket.co.za/
  • guney afrika'nin populer balik restauranti zinciri. cok hesaplidir ve baliklari cok lezzetlidir. yunan restaurantlaridir aslinda ama turk muzikleri de duymak mumkundur bazen. ben sezen aksu ve sertap erener'e denk geldim bir tek. hah bir de baklava ve kadayifi yunan tatlisi olarak tanittiklarindan cok tepki alirlar, garsonlar da 'evet, cok sikayet geliyor, ozellikle turk musterilerden' diye onaylar.
  • güney afrika'da starbucks, pizza hut... vb. yok. mcdonald's restoranlarının sayısıysa 150 kadar. burger king muhtemelen ondan da düşüktür.

    bu zincirdeki restoran sayısıysa 160, yani mcdonald's restoranlarının sayısından fazla. istanbul boğazında en ucuzundan bir bardak beyaz şaraba kafadan 16 lira verdiğin büyük balık restoranları gibi değil de, fast food restoranı gibi düşünürsen, gerçek dışı bir zincir.

    bizim memlekette de benzerini yapsalar keşke.

    http://yolyemekssk.com/fast-food
  • bir süre sonra burayida beğenmeyen insanlara türk denir. bu hafta ben bunu gördüm.
  • bi tepsi fast food parasına koca tabak vasat seafood geldiği için başarılıdır. yurt dışında yaşayınca kendilerini lord gourmet zannedenler beğenmeyebilir.
  • bir subesi de maputo’da baia mall’un girisine acilmak uzere olan restoran.
  • mauritus'ta gitmis oldugum bi şubesi beni benden almistir.karides ve kalamar için kullandığı efsane sos geliverir aklıma ayrıca cep dostudur mekanın kendisi
  • malta'da keşfettiğim müthiş deniz ürünleri restoranı.
    önceki entry'leri de referans alıp ufak bir araştırma ile en çok şubesinin afrika ülkerinde olduğu gözüküyor.

    diğer bulunduğu yerler;
    avrupa'da malta ve güney kıbrıs,
    ortadoğu'da dubai, katar, suudi arabistan, oman ve kuveyt,
    asya'da rusya ve kazakistan.
hesabın var mı? giriş yap