• #1048592 bu tiyatronun yerleşim biçimide zaten iç içe olduğunuz sanatçılarla, daha da bir kaynaşmanızı sağlar. toplam 15 yada 16 sıradan oluşan 5'er kişilik koltuklar halinde tertip edilmiş bu tiyatronun koltuk araları da inanılmaz derecede dardır. normal standartlar dahilinde biraz uzun boylu bir insansanız ve arkadaşlarla birlikte gittiğiniz tiyatroda, 5 kişilik ortalarda bir sıranın 3 numaralı koltuğuna oturursanız güneş gibi de parlarsınız. hiç bir şekilde kıpırdayamazsınız, arkadakilerin sizin hakkınızda "yahu ben burdan göremiyorum", "yuh artık kaya kafalının arkasına oturmuşuz" şeklindeki serzenişlerini de duyar ama duymamazlıktan gelemezsiniz. birde insanlara sıkıntı vermeyeyim diyen bir bünyeye sahipseniz, oyun sürecince put gibi hiç kıpırdamadan, "arkamdakiler bir görüş açısı yakaladıysa bari ordan devam etsinler" diye düşünür ve öylece kalırsınız. başınıza ağrılar girer, oyunun çabucak bitmesini ve ortamı alelacele terketmek istersiniz. uzun bir adamsanız ve bilmediğiniz bir oyuna gidiyorsanız pek tavsiye etmiyorum efenim oda tiyatrosunu, eğer en ön koltukta değilseniz.
    (bkz: küçücük ve koltuk araları dar olan bir odada tiskindim tiyatro sanatından)
  • akm yanındaki mini tiyatro.
    genelde pek iyi olmayan oyunlar sergileniyor, insan bilet alırken ay yoksa gene mi bayılcaz hissini atamıyor ama tiyatro severlerin yine de şansını iyi oyun çıkar diye denediği tiyatro.

    bir de küçük illerden turneye gelen konuk oyunları direk buraya koyuyorlar. insanlar deneyimleriyle onyargili oluyor buradaki oyunlar için.
  • ankara'daki oda tiyatrosu da ulus'taki genel mudurluk binasinin icindedir. stad otel tarafindan bakarsaniz daha kolay gorursunuz. mazosist bir tiyatro zevki yasatir insana, pek ufaktir, o yuzden oyuncuyla tabiri caizdir icice oturursunuz, rahatsiz olursunuz, klostorfobiktir. en fazla iki kisilik oyun sigar sahnesine (iki kisinin ikisi de ayakta durdugunda daha rahat sigarlar ama), genelde tek kisilik oyunlar sahnelenir.
  • izleyiciyinin yanılsamanın büyüsüne daha çabuk kapılmasına yol açan ve zaman zaman avangard denemelerle topluca katılıma açık olan tiyatro biçemi.yalnızca mekan algısı olarak değerlendirilse de farklı bir misyonu taşıyan bir anlayışa sahiptir.ankara'da hakan boyav'ın başı çaktiği tiyatro adamlarının hiç vazgeçmeyecekleri cesur bir tiyatro atılımıdır.
  • bugün işten çıkıp yolda sandviçimi yiyerek yürüyüp kadim bir bina içerisinde yer alan bu salona gittim. keyifli ve aynı zamanda muhtelif sorgulamalara neden olan bir oyunu (bkz: kontrabas) ilgi ile izleyip çıkışta ulus'un tarihî yapıları arasında, yağmur altında dolandım. viyana ya da münih'teydim sanki, bir bisikletim eksikti...
    genel olarak içerisinde yer alan oyunlarla, diğer yandan fizikî çevresiyle, sizi alemler arası seyahate çıkaran bir yerdir oda tiyatrosu...
  • (ankara'da olanı için) karamsar oyunların sahnesidir. adeta küçücük bir holde izlersiniz oyunu. bir varoluşu sorgulama havası, bir memnuniyetsizlik duygusu her taraftan bastırır. hele bir de uzun tiradlar sırasında öylesine dalıp gidersiniz ki...
  • geçen gün kuğunun şarkısı'nı izleme fırsatı buldum bu şirin mi şirin mekanda, gerçekten büyülendim. tiyatro dediğimiz şey tartışmasız mükemmel ve insanı çok derinden etkileyen bir sanat. tiyatrocular toplumsal saygıyı fazlasıyla hakediyor. oda tiyatrosu küçük tiyatro ile yan yana olup insana böyle güzel duygular yaşatıyor. devlet tiyatroları genel müdürlüğünün binasında yer almaktadır. merkez bankası ile komşudur. altındağ/ulus semtindedir.
  • küçük tiyatro ve genel müdürlük ile aynı binadaki dt sahnesi. 60 koltukludur. kadrosu dar, dekoru sade oyunlar sahnelenir.
  • seyirci oyuncu ilişkisi samimi tiyatro salonu.

    bursa'da ahmet vefik paşa tiyatrosu içinde feraizcizade oda tiyatrosunda bursa dt'nin bir oyununu izledim. her sıra 5 kişilikti sanırım toplamda 60 koltuk vardı.

    oyun karanlık bir oyundu yalnızlığın dehlizlerinde kaybolan oyuncularla resmen biz de kaybolduk. iç sıkıntısını net hissettik ama bunda mekanın payı da büyüktü.
hesabın var mı? giriş yap