• maccabi tel avivde yildizi parlamis, oneml ibir avrupali basketci. daha sonra cesitli buyuk avrupa takimlarina gitti, bir de nba macerasi var bildigim kadariyla.
  • (bkz: katash)
  • oded katash. bundan 3 sene önce avrupanın en parlak oyuncularından biriyken nba'e giden fakat hemen ardından ciddi biçimde sakatlanıp silinip giden israilli basketbolcu.
  • ince, genc , kivircik sacli israil basketbolu'nun eski super yildizi. new york knicks'e oyun kurucu problemini cozmek icin gitmis, sakatlikla beraber silinip gitmistir.
  • sakatlıklar sonucu basketbolu bırakma kararı alan sporcu. özellikle 2000 yılında panathinaikos'ta harikalar yaratmıştı.
  • israil basketbolunun hall of fame'sine giren 6 kişiden biri olan şansız oyuncu.
  • 1974 doğumlu, 1.93 boyundaki pg. fransız asıllı israillidir.*
    naumoski ile karşı karşıya izledik onu hep. inanılmaz hırslı, istekli bir oyuncuydu. ama bu hırsı ona pahalıya maloldu. takımına kazandırdığı maç kadar, kaybettirdiği maçta vardır.
  • ilk olarak turgut atakol turnuvası icin doksanların ba$larında türkiye'ye gelen oyuncu..
    o turnuvalarda sosisli yemekten ba$ka bir i$levi olmayan israil ümit milli takımına tek ba$ına daha sonra takım arkada$ı olacak guy shelef ve hic bir baltaya sap olamamı$ yariv yatzkan'la beraber deh$et bir basketbol oynatıyordu tek ba$ına..
    10 numara giyerdi, celimsizdi. süperstar zamanlarından bi 5 kilo daha verdirin.. acıma hissi uyandırıcaktı neredeyse..

    bu katash gercekten deh$et bir zekaya sahipti. ve israil basketbolunun doron jamchy'nin tahtına iki adaydan birisiydi. zaten digeri ile yıldızı asla bari$madı.. digeri;
    (bkz: doron sheffer)

    bu doron sheffer'in ncaa sevdası ile maccabi'den ayrıldıgı sene gelmi$ti katash.. bu yüzden delicesine kıyaslandıgı oyuncu ile ilk zamanlar beraber oynayamadılar.. ancak bu iki oyuncunun kıtalararasından soguklugu belliydi.
    1997'de yanlı$ım yoksa katash ncaa'e nokta koyup israil'e geri dönünce bu iki süperstar beraber oynamaya ba$ladı.. koca israil basketbolu bu ikisine kücük geldi.. prens katash huysuzluk cıkardı, daha sessiz ama belki de daha yetenekli olan sheffer bench manyagı oldu..

    katash'ın fizigi israil ligi icin yeterliydi ama avrupa basketbolu icin cok yetersizdi. git gide cöktü ve iflas etti, iflas etmesine yakın bir oraya gidicem bir buraya gidecem dedi maccabilileri de illallah ettirdi, shefer'e basketbolu bıraktırdı bu adam neredeyse..

    bi ara hapoel galil elyon coach'ı oldu yakın zaman icerisinde.. hakem dövmeye falan kalkmı$tı.. bembeyaz kirec gibi bir surata sahipti. selamlar buradan kendisine.
  • israilliler, yurtdışına açılan sporcularını çok kollarlar, çok severler. dolayısıyla 90'larda en çok takip edilen, gurur duyulan isimlerden biriydi ülkesinde. bunun avantajıyla, bir israilli dost sayesinde imzalı maccabi tel aviv formasına kolay ulaşmıştım 90'ların ortasında.
  • oyun zekası üst düzeydeydi. fiziği ve oyunu birleşince efsanevi yugoslavya takımının bir parçası sanabilirdiniz. halbuse soyadına bak, öyle yugoslav olur mu? şimdiki oyuncularla kıyaslayarak izlemeyenlere bilgi vermek gerekirse benim daha kötü şut atan halim gibi diyebiliriz ama beni de izlemeyenler olabileceğini varsayarak theodoros papaloukas gibi bir oyun kurucu zekasına sahip olduğunu söylemek herkesi aydınlatır. dün gece omri casspi'yi izliyorum, spiker bilgi veriyor; nba forması giyen ilk israilli. sözlüğe başvurdum, aynı bilgi burada da var. e peki bizim katas? diye derin düşüncelere daldım. neredeyse eminim nba için amerika'ya gittiğine.. kısa bir araştırmayla sağlıklı bilgiye ulaştım. bizim amca oğullarının asker arkadaşlarının komşusu mossad elemanıymış.. gitti ama oynamadı dedi. sonra wikipedia'ya başvurdum. meğer gittiği sene meşhur lokavt senesiymiş.. jordan'ın elini kestiği için kısa bir sezonla yedinci şampiyonuluğu gençlere devrettiği, ewing'in finallerde sakatlığı yüzünden oynayamadığı kısa sezon.. oded, gitmiş bakmış sezon başında, ligin akibeti belli değil. burada duracağıma pana'ya giderim diye çekip gitmiş, önce başarılar sonra sakatlıklar. bu lokavt kararı ilk israil kökenli nba oyuncusu olarak sahada yer almamasını sağlamış. benim gibi omri casspi'nin ilk olduğunu duyunca şaşıran olursa hesabı..
hesabın var mı? giriş yap