• öncelikle bir okul her mezununu süper insan yapmaz. harvard mezunu bir adam var mesela kamuoyunun tanıdığı. babasının parasal işleri ile uğraşıyordu.

    okula gelen herkes onurlu da değildi okulda okuyan veya çalışanlar da değildir

    ancak kurumların kültürleri ve gelenekleri vardır. en azından köklü tek bir kişiye bağlı olmayan kurumların olması gerekir. buna üniversiteler şirketler ve partiler de dahildir.

    burada bahsedilen odtunun kurumsal kültürüdür ve bu kurumun kulturunu sevmedigini dusundugum ve o kulturu muhtemelen degistirmek isteyen evet yine odtuden çıkan saygıdeğer rektör versan kök.

    odtunun daha önce de üniversite kültürü ile arası hoş olmayan rektörleri oldu.

    kapitalizm içinde yaşadığımız sistemdir. bu sistem var olduğu sürece herkes kapitalizme hizmet eder. ancak bir gün bu sistem değişecekse o da onu sorgulayanlar sayesinde olacak. odtü de bu ülke sorgulamanın öğrencilere olsa öğretildigi kurumlardan birisi. daha iyi öğretilebilir mı evet? ama bu düzeyde öğretildiği kaç yer vardır emin değilim.

    unutmamak lazım ki hayatının önemli bir bölümünde odtu ile arası hoş olmayan demirel de hayatının son döneminde ulkenin gidişatını görünce nerede bu odtululer demişti.
  • anakaraya her gittiğimde kesinlikle eski günlerimi yad etmek istediğim, kampüsteyken huzur bulduğum üniversitem.
  • ota boka tepki gösterip muhalif olmanın bokunu çıkaran öğrencilerin bulunduğu okul.

    odtü de yurt yetersizliği aşikar. bulunan yurtlar okul öğrencilerinin sadece yüzde 30 unu karşılıyor.

    adamlar buna rağmen yurt yapılmasın diye direniyor. ruhunuz arşimetin tası kadar çıplak.
  • bazı kişilerin okul öğrencilerinin neyi protesto ettiğini anlamamakta ısrar ettikleri canım okulum. arkadaşım aç oku haberleri tek taraflı bakma bazı şeylere. ne diyor öğrenciler ve akademisyenler? yurt yapılsın ama bu yurdun yapılması için ağaçların kesilmesine gerek yok başka yerler var oralara yapılsın diyor. anlatabildim mi arkadaşım?
  • “mimarlar odası odtü’ye öğrencilerin ihtiyacını bahane ederek kampüsün ortasına yeni bir kampüs olacak gibi görünen 4000 kişilik yurt yapmaya kalkışan kyk’nın odtü’nün yanıbaşındaki ve çeşitli üniversitelerden 3000 kişinin barındığı tahsin banguoğlu yurdunu kapatıp alanı ticari amaçla kullanmayı düşündüğünü ortaya çıkardı ve gerekli hukuksal işlemleri başlattı. amaç hem odtü ‘yü her açıdan talan etmek hem de kapatılması planlanan yurdun öğrencilerini buraya nakletmek. yani bir taşla birden fazla kuş.”

    kaynak
  • imam hatip lisesi mezunu olup, para karşılığında ülkesinin değerlerine hakaret edenlerin rüyalarında göremeyeceği eğitim yuvasıdır.
  • benim anlamadığım nokta kyk yurdunun nereye yapılacağı aylardır belliyken, yerinin değiştirilmesi dahil her seçenek için vakit varken niye üstünde durulmamış, son 50-60 güne sığdırılmış bir direnişle sonuç alınmaya çalışılmış.

    diğer üniversiteleri bilmem ama odtü'de yanılmıyorsam ahmet acar'ın giderayak kampüsü korumak maksadıyla miras bıraktığı bir planlama komisyonu tarzı bir komisyon var. hangi binanın nereye yapılabileceğine bu komisyon karar veriyor. yıllar önce 2. yurt ile spor salonu arasındaki az ağaçlı alana, o alanın dokusuna hiç de uymayacak bir öğrenci merkezi yapımına karar verilmişti de yanılmıyorsam bu komisyon engel olmuştu. bu komisyon bu yurdun yerini belirlemedi mi? belirlemediyse önceki örnekte olduğu gibi itiraz etmedi mi?

    bu sefer diğer üniversitelerden de bildiğim kadarıyla rektör kendi başına kyuk gibi bir kurumla oturup pazarlık yapamaz. üyk'dan aldığı yetkiyle bunu yapar ya da diyelim üyk'sız bir karar alma durumunda da üyk üyeleri olur kalkıp biz burada eşek başı mıyız diye kalkıp bu kararı yok sayabilir. hele de odtü gibi bir yerde...

    meselenin ağaçtan öte olduğunu anlatan bir yazı burada

    kavaklık'tan geriye ne kaldığını görmek için haftasonu gidip bakacağım.
  • pantolonun daha çok erkek giysisi olması kadar saçma bir isime sahiptir.

    anlaşılabileceği üzere orta doğu üniversitesinin, orta doğu ile duruş, tavır alış, bakış olarak hiçbir alakası yoktur. gerçek orta doğu üniversitesi bana göre orta doğu zihniyetinin vücut bulmuş hali olarak görülen el-ezher olabilir. bizdeki orta doğu üniversitesinin adı ise zannımca uzak-batı üniversitesi olmalı.
  • yeni mezun olduğum, hayatıma pek çok şeyler katmış olan üniversitem. burası benim için bir okuldan çok daha fazlası, burası hayatı öğrendiğim ikinci evim. ikinci evim diyorum çünkü geçtiğimiz 5 yıl içerisinde odtü bana iyisiyle kötüsüyle pek çok şey öğretti ama hepsinden önemlisi tökezlediğim her anımda yanımda oldu, ikinci bir aile oldu benim için. hiçbir zaman hata yaptığımda beni yalnız bırakmadı, ihtiyacım olduğundaysa hep imdadıma yetişti. beni hayata gerçek anlamda hazırladı odtü. ben, gerçek hayatın zorluklarını, güzelliklerini ve daha pek çok yönünü bu okulda öğrendim.

    ben bu okulu her zaman bir açık büfe olarak gördüm. kendiniz istediğiniz kadarını alır, aldığınız kadarını da ödersiniz burada. peki ne demek istediğiniz kadarını almak? odtü size her türlü fırsatı sağlar burada bulunduğunuz süre boyunca. gerek topluluklarıyla gerek akademik yapısıyla gerekse kampüsüyle, akademik başarıdan sosyal başarıya kadar pek çok alanda size imkanlar tanır, fırsatlar verir bünyesindekilere. bunları kullanıp kullanmamaksa tamamen size kalmıştır. isterseniz topluluklara katılarak çeşitli becerilerinizi geliştirebilir veya yeni beceriler kazanabilir, isterseniz de akademik hayatınıza öncelik verebilir veya bunların hepsini dengede tutarak makul bir ortalamayla, geniş bir sosyal çevre ve gelişmiş sosyal becerilerle bu okuldan mezun olabilirsiniz. odtü, verdiği her şeyin karşılığında bir bedel de ister. yüksek notlar istiyorsanız çalışmak zorundasınızdır, kendinizi geliştirmek istiyorsanız da çaba göstermek zorundasınızdır bu okulda. odtü, size her türlü imkanı tanır ama bunları size altın tepside sunmaz. öncesinde sizin çeşitli zorluklarla mücadele etmenizi ister. ne dersleri kolaydır bu okulun ne de toplulukların sizden beklentileri azdır. her şeyin değeri sizin verdiğiniz emek kadardır.

    burada okuduğunuz süre boyunca eğer şehir dışından geliyorsanız ister yurtta kalabilir, isterseniz de kendinizi 100. yılın çeşitli ev maceralarına atabilirsiniz. bunların hepsi insana farklı tecrübeler ve farklı hikayeler kazandırır. isterseniz bu 5 senenin sonunda siyah kuşak bir tekvandocu olabilir veya 5 yıl boyunca engelli çocuklara yardım etmiş olmanın mutluluğunu tadabilirsiniz. isterseniz ingilizcenizin yanına orta seviyede bir dil ekleyebilir veya mozart'ın filmi eşliğinde müzik tarihi öğrenebilirsiniz. isterseniz yurt dışında sayısız etkinliğe gidip hem ülkemizi hem odtü'yü temsil edebilir, isterseniz de yurt içinde pek çok etkinliğin organizasyonunda aktif görev alabilirsiniz. burada hayatınız boyunca sürecek sağlam arkadaşlıklar edinebilir, pek çok ilkinizi yaşayabilirsiniz. ilk kez aşık olabilir, ilk kez iglo yapabilir, ilk kez -15 derecede dışarıda anlamsızca yürüyebilirsiniz. bu üniversite gerek kültürüyle, gerek öğrencisi, akademisyeni ve çalışanıyla, gerekse de alabildiğine uzanan kampüsüyle her zaman sizi kucaklamaya, size yeni şeyler tecrübeler vermeye hazırdır. burası, yıllar sonra geri dönseniz bile ilk günkü gibi heyecanlanacağınız, evinize tekrardan gelmiş hissi yaşayabileceğiniz bir okuldur. odtü bir üniversiteden çok daha fazlasıdır. odtü, birbirini tanımayan herhangi iki odtülünün herhangi bir zamanda herhangi bir yerde sanki 40 yıllık arkadaşlarmış gibi birbiriyle konuşabilmesini sağlayabilen bir üniversitedir. odtü, başlı başına bir dildir, bir kültürdür.

    not: tercih döneminde olduğumuz için işletme hakkında sorusu olan varsa yanıtlayabilirim.
  • odtü öyle önemli bir kale ki her batıl, her cahil onu yıkmaya çalışıyor . ama hep ayakta. . keşke odtü lü olsaydım.
hesabın var mı? giriş yap