• adindanda anlasilabilecegi gibi bir kolejdir bu yer..
    ilk,orta ve lise egitimi verir..
    kaliteli egitim..
  • ted ankara kolejinde copy paste yaptığı eğitimi ve transfer ettiği hocalarla, okula kabul edilebilmek için yapılması gereken "bağış"lar ve fahiş fiyatıyla ayakta duran özel okul. odtudeki personel ve öğretim üyelerinin çocuklarından okul ücretinin yüzde ellisi alınır. tam adı odtü geliştirme vakfı özel ilkokulu-lisesidir. 1988 de kurulduğu zaman ilkokul 1,2,3 ve 4 üncü sınıfları içeren ufacık prefabrike bir yapıda eğitim vermekteydi. zamanla önce ortaokul ardından da lise binaları bu 3 ve 4üncü sınıf öğrencilerinin mezun olmalarıyla birlikte inşa edildi. hatta ortaokul binasının inşasını yazın yapmak denenip okul açılmadan önce son anda bitirilebilmiştir. 1988 de üçüncü sınıf ilkokul öğrencisi olmamın bir sonucu olarak odtüdeki eğitimimin 13. senesinde olduğumu da yazmadan edemiyim.
  • rahmetlik yasar aktug'u, boyali kizil saclariyla huseyin baglani, benim lise yillarimda okulun arkasinda sigara ictigimiz cardagiyla ankaranin en garip liselerinden biridir.
    ogrenciyi odtu psikolojisine cocukluktan hazirlar, o ayri..
  • bir zamanlar lise binasının olduğu yerde inşaat varken, hemen yanındaki boş alanda ihsan hocanında oynadığı maçlar yapılan ha ha iğrenç cümle kurdum. neyse efendim, şöyle özetleyeyim, bir zamanlar orada bina yoktu, bizde hemen yanında matematik hocası ihsan tokaçında katkılarıyla futbol maçı yapardık. hatta aklımda kalmış, ihsan hocanın mavi bir eşofmanı vardı. neyse, top o inşaat alanına kaçınca, topu oraya atan gidip topu almak zorunda kalırdı, kışın başınızın kıçınızın çamur olma ihtimali vardı.
    sonra allahtan o binayı tamamladılar da bizde adam gibi rahat rahat maç yapabildik. birşey daha, orta1'deydim,ilk dönem, yemekhane yoktu, taa yukarıdaki kafeterya'ya cıkardık mavi otobüslerle. birde lisede tülin coşkun diye nefret ettiğim bir müdür vardı, hala da nefret ederim . tabi bütün bunlar yüzyıl önceydi. şimdi ne durumdadır bilemem.
  • bir hocasının (ihsan tokaç) iki öğrencinin kavgasını ayırmak için 2. katın penceresinden atladığı okul
  • yenilikler denemek adina abuk sabuk sistemler deneyen okul. koridorun bir ucundaki merdivenden inilir diğer uçtakinden çıkılır türü komik uygulamalara ek olarak, hocaların sınıflara gelmesi yerine hocaların sınıfları olup öğrencilerin o sınıflara gitmesi gibi bir sistem de mevcuttur şu sıralarda.
  • bendeniz lise 2 de iken ders esnasında votka portakal içilen, 2001 yılında matematik dersinde sınıfca pastırma partisi yaptığımız, yine aynı yıl derse pizza isteyip yediğimiz, bilgisayar laboratuvarındaki bilgisayarlara format attığım için disipline gittiğim, sınıfta osuran bir ogrencinin disipline gittiği, ankaranın en populer insanlarının mezun oldugu, bitirene kadar nefret ettiğim guzide egitim yuvası
  • bir vakitler staj amacıyla muhatap olduğumuz, ziyadesiyle memnun kaldığımız parlak, işini bilen bir eğitim öğretim yuvasıdır.
  • son mesaj olayından sonra tam anlamıyla dingonun ahırına donduğü soylenen okul. anlaşılan şu anki öğrencilerde bizim yolumuzdan gidiyorlar.
    (bkz: been there done that)
  • ogrencisi olmaktan son anda pacayi kurtardigim okul. disiplinli oldugunu iddia eden okul*
    (bkz: akillara zarar)
    (bkz: tikky yuvasi)
    ayrıca binasının cok cok güzel oldugu kanaatindeyim.
hesabın var mı? giriş yap