• odtü'deki ilk senemde maddi sıkıntılar içerisindeyken, okuldan hiçbir burs çıkmamışken, "ulan o kadar puanla niye bilkent'e ya da başka bir özel üniversiteye gitmedim?" diye düşünürken bursuyla imdadıma hızır gibi yetişen, hakkını ödeyemeyeceğim kurum.

    bursiyerlerle iki haftada bir toplantılar gerçekleştirilir. genelde konuk konuşmacılar olur. hatırladığım birkaç ismi örnek vermem gerekirse:
    (bkz: can dündar)
    (bkz: mümtaz soysal)
    (bkz: mustafa balbay)
    (bkz: fikret başkaya)
    arada sırada sanatsal etkinlikler düzenlenir; aşağı yukarı dönemde bir kere de toplanılıp bir yerlere gidilir:
    (bkz: abant)
    (bkz: eymir gölü)
    (bkz: anıtkabir)
    (bkz: ankara sanat tiyatrosu)

    bunlardan anlaşılabileceği üzere, burs verirken tek amacı öğrencilere maddi açıdan destek olmak değildir. düzenlediği etkinliklerle öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine de olanak sağlamaya çalışır. bursiyerleri insiyatif alıp dernek yerine etkinlik düzenlemeye de davet eder.

    burs komitesi çok ilgili, anlayışlı, açık fikirli, bu işi tamamen gönüllü olarak ve sevdiği için yapan mezunlardan oluşur.
  • üyelerine spam derecesine varan sayı ve sıklıkta (günde 5 taneye varabiliyor) e-posta gönderen dernek.

    üyemiz evlenmiş, üyemizin çocuğu olmuş, üyemizin yakını vefat etmiş, mangal yapıyoruz, piknik yapıyoruz, konser veriyoruz, ot püsür -- eeh be arkadaşım, pişman ettiniz e-posta adresimi verdiğime...
  • melih gökçek'in odtü üzerindeki politikalarını protesto etmek amacıyla odtülüleri 27 temmuz pazar günü 17:00 'de eymir'e çağıran dernek.
    ayrıntılar için bkz.

    http://www.odtuhaber.com/readnews.aspx?id=145
  • antalya şubesi ofisime bitişik bulunan dernek. pek takılan eden yok yalnız. haftada bir kapısı ya açılır ya açılmaz. gelir giderseniz beklerim her gün bu sahillerde.
  • sadece ankara şubesinin dahi her yıl üç yüzün üzerinde odtü öğrencisine karşılıksız burs verdiği şukela dernek.
  • houston'da yasayana bir grup odtu mezununun bu yil ikincisini duzenledikleri odtu mezunlar dernegi burs fonuna bagis kampanyasi sonunda toplayacaklari parayi aktaracaklari dernek. hatta bu bir grup mezun bir de metin hazirlamislar:

    dear valuable member of alumni group,

    as you know, metu houston collected a decent amount of money ($1720 to be more specific) last year to be donated to metu scholarship fund (managed by odtu mezunlari dernegi- http://www.odtumd.org.tr/). many of you contributed to this notable project under leadership of alper gulludag and our efforts were much appreciated by management of the metu alumni association in ankara and i have no doubt that our contribution was a valuable support to fellow metu students in 2009 – 2010.
    fall 2010 semester approaching quickly; we would like to repeat the campaign for 2010 - 2011, hopefully with larger contributions.

    the process for donations is as follows:
    1. please visit https://www.paypal.com/…ck&hosted_button_id=7780816 to pay with visa, master, discover or amex .

    reminder: paypal charges 3% transaction fee for credit cards. please note that it’s still free to send personal payments. just keep in mind:
    • the “personal” option must be selected on the send money page.
    • the money must come from your paypal balance or bank account, not a credit or debit card.
    • the payment must be to a recipient in the same country or region.

    2. or please contact either of us to pay in cash or with check

    many thanks in advance for your valuable contributions.

    tabi siz madde 2 icin dogrudan bana mesaj atin.
  • bu sene yeni bir uygulamayla 4.sınıf öğrencilerine "geçici tesis kullanım kartı" dağıtmaya başlayan dernek. kart sahibine vişnelik tesislerinde %10 indirim uygulanıyor. maksat müşt.. pardon, öğrencinin ayağı alışsın.
  • "vişnelik'te hamsi günleri! (bugün)" minvalinde gunde ortalama 4 e-posta gonderen guzide dernek.
  • vişnelik tesislerini sokak köpekleri mesken tutmuş. gidecekler biraz dikkatli olsunlar, özellikle akşam saatlerinde...*
  • bugun yanilmiyorsam 10 tane e-posta yollamis olan, 'hepsini birlestirin ve gunluk bulten seklinde atin lutfen' diye e-posta atinca da cevap vermeyen, sonra kendi duyurularinin sallanmasini bekleyen dernek.
hesabın var mı? giriş yap