• ilk olarak odtü isa demiray yurdunda 16 mayıs ve refika aksoy yurdunda 19 mayıs tarihinde başlamış olan kantinlerdeki yüksek fiyata ve düşük kaliteye gösterilen tepkidir. 4. yurdun da 23 mayıs itibariyle katılmasıyla daha da güçlenmiştir gösterilen bu tepki. öncelikle boykot nedeninden biraz bahsedeyim. fiyatlardan biraz örnek vermek gerekirse. 3 çeşit yemek bulunan tabldot 5 lira (bu fiyat dışarıda yenilen yemek fiyatına denk gelmekle birlikte hijyen kavramı olmayan elemanlar tarafından servis edilmekte).1 elma 1 lira(belki de en gülünç olanı budur). tam ekmek arası köfte, tavuk vs. 4 lira; küçük ekmek arası 3 lira. fiyatlar evet bazılarına normal gelebilir ama biz yurtta kalan öğrenciler olarak yurdumuzda yemek yemek için dışarıda yediğimizde ödediğimiz bir fiyat ödemek istemiyoruz ki bunda gayet haklıyız kanımca. düşük kalitenin nedenin de çalışanların sigortalarının geç hatta bazı aylar hiç yatmadığı gerçeği olduğunu öğrendik. bu yüzden yapılan boykot kantin çalışanlarının haklarının tam olarak elde etmesini sağlamayı da bir amaç olarak seçmiş durumda.

    tüm okulda büyük bir ilgi uyandıran boykota destek gün geçtikçe artmakta. bu yurtların haricindeki yurtlarda da boykot hakkında toplantılar düzenleniyor ve boykota gidip gitmemek konuşuluyor. yurt kantinlerinde hüküm sürmekte olan yüksek fiyat ve düşük kalite ısrarcılığı tüm yurtlardaki öğrencileri boykota zorluyor adeta.

    bu zamana kadar gerek yurt müdürleriyle gerek rektörlükle yapılan toplantılarda elle tutulur bir sonuca ulaşılmamıştır daha (hatta bu toplantılarda genel anlamda yurt müdürleri bariz bir şekilde kantincilerinin tarafını tutmuştur). kantin işletmecilerinin gösterdiği kayıtsız tutum ( adamlar toplantılara gelmiyorlar) bu boykotu çözümden iyice uzaklaştırmakta. ayrıca isa demiray ve refika aksoy yurt işletmecisi odtü de 12 kantinin işletmecisi* bu da ayrı bir konu. adamın buna* güvenerek yapılan boykota kayıtsız kaldığı su götürmez bir gerçek. kantin bu zamana kadar sadece bahsettiğim tam ekmek arası et ürünleri fiyatını 3 ytl e indirmekle kalmıştır. ki bizim asıl isteğimiz olan tabldot fiyatlarının düşmesi ve kalitenin artması konusunda kantin işletmecisi tarafından saçma sapan öneriler sunulmaktadır. işletmecinin kiminle uğraştığını daha anlamadığı kanısındayım. anlayana kadar da bu boykot devam edecek.
  • kantindeki ve yurt yemekhanelerindeki yüksek fiyatlı ve düşük kaliteli ürünleri protesto etmek için gerçekleştirilen şu ana kadar çok iyi devam eden eylemdir. refika aksoy ve isa demiray yurtlarının kantincisi öğrenciyi iplemiyor. adamla toplantı ayarlanıyor, yurtlar müdürü, yurt müdürü ve öğrenci temsilcileri geliyor ama kantinci gelmiyor. artık adam çok kazandı paraya mı doydu yoksa bunlar nasıl olsa yakında bırakır diye mi düşünüyor anlamadım. kantin çalışanları ise öğrenciye küfrediyor, tehdit ediyor. böyle bir işletmeciden hala alışveriş yapan insanların olması insanı kahrediyor. belki de kantinci yaklaşan finalleri koz olarak görüyor. kantinci göstermelik ekmek arası fiyatlarını düşürdü ancak görüldüğü kadarıyla fiyatını indirdiği ekmek aralarına kalitesiz malzame koyuyor. kaliteli almak istersen eski fiyatı vermek zorundasın.

    boykot diğer yurtları da sardı. 3 ve 7. yurtlar da boykota katılacak. yakında üniversite genelinde boykot yapılacak.

    işletmeciler öğrencinin gücünü görecek. hakkımız olanı alacağız.

    öğrenciyi yolunacak kaz gibi gören, küfreden, tehdit eden işletmecilere bu üniversitede yer yok.
  • kantin boykotlarının ardından odtü yurtlar bölgesi, odtüde gördüğüm en büyük tek parça insan kalabalığı tarafından inletilmektedir. odtü öğrencisini mikmek böyle sonuçlar doğuruyor işte.
  • daha önce de defalarca dile getirilen yurtlardaki kötü koşullara tekrar tepki oluşmasına vesile olmuş boykot.

    "insanca barınmak istiyoruz!" sloganları eşliğinde eyleme dökülmüş durumda şu anda.
  • bir arkadaştan duyduğum kadarıyla, 25 kuruşluk nescafe(bildiğin 3ü1arada)'yi 75 kuruşa sattıklarını öğrendikten sonra hak verdiğim durum. bilkent'te misiniz kardeşim?!..
    ayrıca bu tepkiyi oluşturan bütün odtü öğrencilerini yürekten tebrik ediyorum, sahip oldukları duyarlılıktan dolayı. istediklerini alacaklarına da inanıyorum. (adamlar kantinleri kapatmayı göze alamayacaklarına göre..)
    keşke bütün milletimiz yeri geldiğinde böyle duyarlı ve çetin olabilse, biraz dişini gösterebilse.. egemenliğin kayıtsız şartsız bizde olduğunu unutuyoruz çoğu zaman. (yada unutturuluyoruz. her neyse..)
  • istanbul'dan sloganlarla destek verdiğim boykot. kişisel kimliğimde önemli bir yeri olan, "öğrenci profili çok değişti" dedikleri vakit içimi cızlatan okulumun hala ruhunu kaybetmediğini görmek güzel bir şey.
  • taaa uzaklardan can-ı gönülden destek verdiğim boykot.
    odtü'nün en önemli boykotları arasında 'yemekhane boykotu'yla birlikte baş sıralarda yer alır.
    üniversite içinde özelleştirme kabul edilemez; üstelik ücretlerdeki artışa rağmen kalite kötüyse eylem yapmak şarttır.
    odtü tarihine bakarsanız, geniş katılımlı boykot ve eylemlerden olumlu sonuçlar alındığını görürsünüz. (özellikle de fraksiyonlar bir araya gelmeyi başarabilirlerse)
    işte bu sebeple, devam diyorum!
  • 29 mayıs perşembe günü kampüs genelindeki yiyecek,içecek satan yerlerden alış veriş yapmama şeklinde eyleme dökülecek olandır.

    http://www.facebook.com/group.php?gid=19804454417

    edit:iptal edilmiştir.boykot yerine aynı gün eylem yapılacaktır.
  • boykot kelimesine sehadet getirmektir. zira universite gencligi, haklarını alma bicimlerinden biri olan boykot kelimesini genelde bilmemektedir. bilmeyenler bu vesileyle hayatlarında ilk kez boykota sahit olma sansı bulacaklardır.
    (bkz: zamane gencligi)
  • az önce 8. yurtta , ciddi kazanımlarla sona ermiştir. darısı diğer yurtların başınadır.
hesabın var mı? giriş yap