• kyk yurtları öğrencileri karışık yerleştiriyor yani bu ne demek hacettepede okuyan veya gazide okuyan biri de odtü içindeki kykda kalabilir. truva atı konusuna bu nedenle katılıyorum. içeriyi karıştırmayı saçma buluyorum. keşke her okulun içindeki kyk sadece o okulun öğrencileri için olsa.
  • odtü'deki hiçbir yurt devlet yurdu(kyk) değildir, bazıları üniversitenin kendi inşaası (odtü numaralı yurtlar), bazıları mezunlarının inşaa ettirdiği ve üniversiteye belirli oranda hibe ettiği yurtlar(demiraylar ve refika aksoy) ve özel yurtlardır(ebi vs). bütün bu yurtlar odtü yönetimi tarafından atanan kişilerce yönetilmekte.

    ancak geçtiğimiz sene, rektör öğrencilerle buluşuyor etkinliği kapsamında öğrencilerle bir araya gelen rektör m. verşan kök kyk yurdu yapılacağını bir müjde olarak duyurmuştur. ancak kyk yurtlarındaki sıkı ve bağnaz yönetim odtü öğrencilerince istenmeyen bir oluşumun ilk adımıdır. bu oluşum bağnazlık ve yasaklayıcılığı beraberinde getirecektir. bugün olmasa bile, yarın mutlaka. tüm bunları ve başına gelebilecek birçok şeyi geçmiş örnekleriyle birlikte tahmin edebilen birtakım odtü öğrencileri kyk yurdu yapılmasını istememektedir. odtü türkiye'nin en saygın üniversitelerinden biridir ve kendi yurdunu yapabilecek öz kaynaklara sahip olabilmelidir. yani asıl sorunlardan birisi, devletin ülkenin en iyi üniversitelerinden birine kaynak yaratık yurt yapmasını desteklemesi yerine, rektör atayıp kendi yurdunu dikip içeri sızmaya çalışmasıdır.

    kaldı ki, bir başka neden kyk'nın bir okulun içine yapılmak zorunda olmamasıdır. gayet tabi okula yakın okul dışı bir devlet arazisine de yapılabilir. bunların düşünülmeyip ya da dile dahi getirilmeyip direkt olarak odtü'ye kyk yurdu yapılacaktır düşüncesi, odtü'ye el uzatılmaya, odtü'ye normal şekilde giremeyen kişilerin sokulmasına çalışmaktır. kyk yurtlarına kimlerin yerleştirileceği ise ayrı bir konudur. yıllar önce atatürk olimpiyat stadyumu'nda bjk-gs maçında yaşanan 1453 kartalları durumu önümüzdeki dönemlerde odtü'de yaşanabilir korkusu öğrenciler kyk'ya karşı cephe almaya sürüklemektedir.

    (bkz: #90609744)
    bu yorum ise tamamıyla odtü'nün ne olduğunu bilmeyen bir kişinin yorumundan ibaret olsa gerek. öncelikle odtü'nün tamamıyla solcu kesimden oluştuğu büyük bir saçmalıktır. odtü a4 kapısına yakın çiğdem ve 100. yıl mahallelerinde "abi" ve "abla" oluşumları mevcuttur. bizzat tanıdığım birkaç insan bu evlerde kalmaktadır. okuldaki sağcı görüşlü insanlar azımsanmayacak kadar çoktur ki bana kalırsa %30'dan aşağı değildir. dışardan bakan ya da odtü'yü haberlerden duyan birisinin böyle düşünmesini malum medyadan ötürü maalesef normal karşılıyorum. ancak şunu da söylemek gerekir ki, odtü nüfusu yaklaşık 30 bindir, en yakın tarihte gerçekleşen eylemlerden şenlik-devrim eyleminde rektörlük önündeki kalabalık en kalabalık zamanında yaklaşık 1500 civarı, lgbti eylemindeki kalabalık ise 800 kişi civarıdır ve herhangi bir taşkınlık yaşanmamış sadece barış yoluyla sözlü ve "halaylı" :) eylem yapılmıştır. ne terörist eylemler yapılıyor ne de insanlar birbirini yalıyor. yalak da terörist de siz ve o kirli zihinlerinizdir.

    bahsedilen ekosistem ise, orman ağaç ekosistemi değil (tabi ki kısmen evet), odtü ekosistemidir. gezi parkı'nda da ekosistem orman ağaç değil(tabi ki kısmen evet), türkiye'nin ekosistemi idi böyle düşünebilmeniz ve bunu anlayabilmeniz dileklerimle.
  • (bkz: medya okuryazarlığı)

    bir kaynak verseniz de onun üzerinden konuşsak keşke, öyle bir taş atılıyor sonra bir dolu dezenformasyon, çuval dolusu boş laflar.

    küçük bir araştırınca çıktı ki odtülüler denilenler inşaat alanında çadır kuran 10-15 kişilik bir solcu grup, belki bütün üyelerini saysan 40-50 kişi falanlar diğeri de ankara mimarlar odası. ikisinin de politik ajandaları olduğu herkesin malumu. odtüde vardır böyle gruplar kimse de adamakıllı takmaz bunları, kendi aralarında 3-5 kişi çalıp söylerler, arada bir odtünün odtülülerin hedef gösterileceği böyle uyduruk haberlere malzeme çıkarır mezun olunca da diğer odtülüler gibi işlerinde güçlerinde insanlara dönüşürler.

    bu elemanlardan daha kötüsü ve asıl utanç verici olan şey odtüde olup bitenleri cımbızla çekip türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinin adını, kurumlarını, hocalarını, öğrencilerini sürekli olarak yıpratmaya çalışmaktır. bir rahat bırakın da herkes işini gücünü yapsın.

    ha odtü bileşenleri kendi içlerinde tartışıp biz bu işi yapmayalım ya da bu şekilde yapmayalım diye bir karara varırlarsa o zaman da kimsenin bir şey demeye hakkı yoktur.

    t: yurt ihtiyacı olan odtü'de inşaatı başlayan yurdu bir grup odtülünün ve odtü ile hiç alakası olmayan bir kurumun protesto etmesi.

    kaynak1, kaynak2, kaynak3
  • dışarıdan atıp tutmadan önce kampüs odtülü öğrencilerindir ve itirazları, hassasiyetleri rektörlük tarafından dikkate alınmalıdır. mezun olarak ben bile ne isyan ediyorsunuz deme hakkını kendimde bulmuyorum. odtü ile uzaktan yakından alakası olmayanlara da bu konuda ahkam kesmek düşmez. odtü arazisinin adım adım türlü bahanelerle her yıl artarak peşkeş çekildiğini görüyoruz. gökçek'in yapamadığını mevcut rektör yapıyor. bu konuda bileşenlerinin isyan etmesi haksız bulunamaz. ancak...

    odtü'de yurt ihtiyacı var mı? var. odtü'nün yeni yurt yapabilecek kaynağı var mı? pek sanmıyorum. kyk yurt yapıp da 50 yıl işletecekse, odtü arazisi dışardan bir kuruma açılacağına, madem zaten devlet kaynağı kullanılıyor doğrusu odtü'nün kaynağının arttırılması olacaktır. mevcut iktidarla mümkün olmadığı için ve öncelik öğrencinin barınma ihtiyacını gidermek olduğundan karşı çıkmak istesem de çıkamıyorum. umarım en azından işletme şartları konusunda odtü yönetimi bütün koşulların kampüsteki diğer yurtlarla aynı olmasını sağlar. aksi halde skandal olur.

    edit: detaylı inceleyerek gelen yorumum, mezunlar derneği daha önceki yurtlarda olduğu gibi bağışlarla yeni bir yurt inşaatını karşılayabileceğini söylemişken kyk'ya 40.000 metrekare/ 40 dönüm arazinin tahsis edilmesi ve işletmesinin 49 yıllığına devredilmesi söz konusu. yani kaynakla ilgili bir sıkıntı yok. üstelik bütün vergi ve diğer masraflar yine odtü tarafından karşılanacak bu süreçte.

    "truva atı" cuk oturmuş. bahsi geçen 40.000 metrekarelik arazi uzmanlar tarafından incelenmiş ve endemik türlerin bulunduğu, binlerce ağaç ve canlının yaşam alanı olduğu bu nedenle yurt yapımına uygun olmadığı tespit edilmiş. her ne kadar kurumlar arasındaki anlaşmaya göre, odtü dışından hiçbir öğrencinin barınamayacağı hususunda anlaşılmış olsa da bu anlaşmanın ihlal edilmesi halinde odtü'nün ilk başta koyduğu şartlar hususunda hukuki yaptırım gücünün olmayacağı konusunda endişe sabit. eğer kaynak sorunu yoksa devletin odtü'nün içinde yurt işletmesine gerek yoktur.

    odtü'de kyk istemiyoruz!
  • sonuna kadar haklı bir isyandır. hayatında odtüye adım atmamış adamlar boş yapmasın burda.sebepler için izle.
  • haklı isyan falan degildir. okulun yurtları yetersizdir. bu sene kendimi bir ornek olarak vereyim: eylülde yaptığım yurt basvurusu şubatta sonuçlandı. 4 ayımı okula bir buçuk saat uzakta bir evde geçirdim. bilmeden konuşmayın.
  • orada oluşmuş ve sürdürülen gelenekleri kavrayabilmek, aynı o okula girebilmek gibi, her babayiğidin harcı değil. kanımca, bildirilerinin en önemli bölümü ve kyk inşaatı istememelerinin haklı gerekçesi bildirinin sonunda verilmiş zaten.

    --- spoiler ---

    yurdun odtü'de şimdiye kadar yapıldığı gibi bağışlarla yapılıp odtü'nün işletmesi gerekmektedir. mezun derneklerimiz tarafından da yurt inşasının yapılabileceği ifade edilmiştir. kamuoyundan odtü'ye yapılacak saldırının aslında üniversite bütünlüğüne, doğaya karşı açılmış bir saldırı olduğunun görünmesi gerekmektedir. herkesi doğanın, özgürlüklerin, bilimsel akademik üretimin savunulmasına, odtü'yü savunmaya, üniversiteyi savunmaya çağırıyoruz.
    --- spoiler ---
  • o devlet her şehre üni yaparken kaç yere yurt yapmış ???? yapmaz fakir ögrenciler cemmatlerin eline kalsın sikilsin ister kalmayan para harcasın o şehirdeki ögrenci tanımaz zihniyetler para kazansın ister ne kadar çok üni o kadar çok masraf ailelere baba çalıştığı yetmez annede çalışır oda vergi öder devlet vergi kazanır onlada son model lüx arabalara biner fabrikaları kapatır amerikalının ögretti teşviki dagıtır ama sadece kendi yandaşlarına onlarda o para ile fabrika açmaz yat katr alır malum müslümanlık çok geliştiği için 2 inci imam nikahlı karıyı alır 3 üncüyüde alan görülmüştür. odtu dede devleti okula sokmak ismeyemen ögrencinin hali mallara dert olur burdan kıç yalayamassınız direk gidip yalayın
  • odtü'nün kendi yurtları var zaten. yurda ihtiyaç varsa devlet düzgünce yardım yapsın okul kendi yurdunu yapsın ve işletsin. neden özellikle kyk'yı sokmaya çalışıyorlar diye sorgulamak lazım. odtü'nün yurtlarında kantine istediğin gibi girebilirsin. kız veya erkek yurdu farketmez. değişmediyse 12'ye kadar rahatça takılırsın. kız arkadaşlarınla ders çalış, sevgilinle film izle, otur çay iç, yemek ye,öpüş,sarıl uyu. biz yurda değil bunların engellenmesine karşıyız. bunu da eskiden gayet müslüman olan ama sayenizde ateist olmuş olan bir eski mezun odtülü olarak söylüyorum.
    ha burdan müslüman olana baskı var anlamı çıkartır bunlar. odtü'de yıllarca namaz da kıldım birçok dini ibadetimi de yaptım. bir kere bile baskıyla karşılanmadım. ama kaç kere namaz kılan çok kişiden kız erkek el ele tutuşsa bir küfretme hali. din elden gidiyor gibi saçma sapan argümanlar işittim. müslümanların tasvip etmediği her hareket onlara göre baskı. adam sevgilisiyle el ele tutuşuyor ya da öpüşüyor diye sanki bunlar günaha giriyor. bu kafayla müslümanlar daha çok azalacak. 21. yüzyıl kendi kendinizi nasıl bitirdiğinizin yüzyılı olcak. zihniyetinizi azaldıkça düzelteceksiniz. saygıyı sevgiyi demokrasiyi öğreneceksiniz.
    tanım: kyk yurdu adıyla devletin odtü'yü muhafazakarlaştırma ve dönüştürme projesine olan isyan.
hesabın var mı? giriş yap