• okuması için arkadaşınıza, akrabanıza,sevgilinize hatta patronunuza verdiğiniz kitabın geri gelmemesi durumudur. daha ödünç verdiğim bir kitabımın bile geri geldiğini görmedim.mağdurum.
  • ödünç veren kişinin alması gereken risktir.
  • okumayı, kitapları(nı) seven, hele ki bazılarını ekstra seven ve değer veren, kimini ise fellik fellik aradıktan sonra bulabilmiş olan bünyelerin sinirleri alt üst eden durumdur. hele siz emanetine, borcuna vb. sadık, bilinçli ve titiz bir insansanız.

    gerçi ben mesela buna önlem olarak orada burada çok "aah, şunu okuyorum bu sıralar" demem, desem bile o kitabın benim olduğunu çok anmam eğer karşımdakini yakından tanımıyor, kitap alış-verişinde tutumunu, okuma alışkanlıklarını, kitaplara okurken nasıl davrandığını bilmiyorsam. kimisi de kitabı geri getirir, ama kapağında çatlaklar, sayfalarında kat-kırışık izleri ve daha beteri lekeler ve çiziklerle. bu da en az geri getirmemek kadar kötüdür nezdimde.

    eğer kitap isteyenin kitabı geri getirmeme ve/veya hor kullanma ihtimali varsa ve onu bunu bilecek kadar iyi tanıyorsam, yüzüne de söylerim, "yok ben sana vermeyeyim kitabı, nolur nolmaz başına bir iş getirirsin" diye. daha önce emanet verdiğim harddisk'imi gerekenden 1 hafta 10 gün sonra getirip yüreğimi de eş zamanlı olarak ağzıma getirmiş birine aynen böyle söylemişliğim, tüm ısrarlarına karşın o harddisk'i ikinci kez vermemişliğim vardır.

    hayır demeyi öğrenmek lazım, gerçekten iyi bir şey bazen.
  • kitabı ödünç verirken bi daha geri gelemeyeceği ihtimaline karşı hissedilen tedirginliğin sinire dönüşmesi.
  • var böyle bir şey.100 lira borç verirsin,ne bileyim mp3'ü verirsin,gelir 2 gün sonra.. ama kitap... gelmiyor kardeşim.. çok dertliyim be sözlük
  • kitap ödünç verirken depozito almakla önlenebilir.
  • ödünç vermemekle çözülecek olan derttir. ben vermiyorum boylece gelmek zorunda kalmiyorlar. parasi olmayan kitap okumasin yada kütüphaneye gitsin banane. donumu isteyen var mi odunc? yook.. ee kitabimi ne istiyosun.
  • ödünç vermek yerine o kitabı hediye etmekle çözülebilecek derttir. "ödünç verdiğim kitaplar geri gelmediğinden, hediye ediyorum artık" şeklinde mutlaka açıklama da yaparsanız hem o kişi sizden bir daha ödünç kitap isteyemez hem de siz zaten tekrar alamayacağınız kitabı hediye ederek jest yapmış gibi olursunuz ve karşı taraf da kendisini size borçlu hisseder..*
  • normal şartlar altında, oda sıcaklığı filan, çok dert değil esasen. ancak, kitap defalarca okunmuş, her okumada üzerine farklı notlar alınmış, farklı cümlelerin altı çizilmiş, bütün kaleleri zaptedilmiş, bir eserse işte o zaman can sıkıcı olur. böhüü getirin lan kitaplarımı mnskym. ben o kitapların sayfalarına saçlarımı döktüm, hatıraları var.
hesabın var mı? giriş yap