• isitme,duyma konusunu inceleyen bilim dalı.
  • hacettepe üniversitesi hastanesinde odyoloji ve konuşma bozukları ana bilim dalları aynı yerde bulunmakta.
  • işitme kayıplarının tanı ve tedavisinin yanısıra konuşma bozukluklarıyla da ilgilenen bilim dalı.ülkemizde kbb klinikleriyle koordineli olarak çalışan bir alandır.
  • yüksek lisans seviyesinde kbb anabilim dalı altında uzmanlık veren bir bilim dalı.. bu seviyede eğitimi bitiren kişilere klinik odyolog ünvanı verilmektedir.. ikinci dünya savaşı sonrasında birçok işitme kayıplı askerin olması nedeniyle amerikada ilk adımları atılmıştır.. ülkemizde ilk olarak hacettepe üniversitesi'nde erol belgin ve arkadaşları tarafından odyoloji kliniği açılmıştır..
  • işitme ve denge uzmanları yetiştiren bölüm. bezmialem vakıf üniversitesi'nde 2012 yılı ile açılmış olan bölümdür. hacettepe üniversitesi ise ek kontenjanlardan öğrenci almıştır 2012 yılında. yalnız türkiye değil dünya üzerindeki tüm ülkelerde mezununa ihtiyaç vardır özellikle avrupa kıtasında. ileride çok kıymetlenecek olan bölümdür. ayrıca okuduğum bölümdür. yardımcı olabilirim eğer tercih etmek isterseniz.
  • ülkemizde eğitim ve klinik olarak iki grubu bulunan alandır. resmiyette yüksek lisans ile elde edilebilen tek meslektir ancak son yıllarda peşi sıra açılan lisans bölümlerinin ardından yüksek lisans programlarına psikolog, fizyoterapist vs. alınması ve mesleki unvan sistemi sona erecektir muhtemelen.
  • yeni açılmış olmasının etkisi ayrıca rehberlik öğretmenlerinin yanlış yönlendirmesi sayesinde universiteye giriş sınavında puanları çok uçuk olan bölüm. hakeder mi ? bence kesinlikle haketmez o puanları. yani o sıralamalara çok daha iyi üniversiteler ve bölümler bulunur. ayrıca o puanlara odyolojiyi tercih edenler, sağlık sektöründeki altın kuralı bilmediklerinden muhtemelen ilerde pişman olacaklar. o kural; türkiye'de sağlık sektöründe ya doktorsundur ya değilsindir. doktor değilsen ne olduğunun önemi yoktur.
  • bu konuda gerçekten bilgi sahibi olmayanlar konuşmasın mümkünse,git başka başlıklarda döktür yazarlığını kardeşim
  • geçen sene ilk defa lisans mezunu vermiş bölümdür.
  • tercih döneminine girilmek üzereyken kısa bir bilgi verelim bu lisans bölümü bitiren arkadaşlar odyolog unvanı verilir. genel olarak hastanelerde çalışırlar işitme tanısı koyarlar ve yeni doğan çocuklara işitme testi yaparlar rahat bir iştir. bu bölümün öğretim üyeleri tıp fakültesi ve dil bölümleri çıkışlıdır. ayrıca bu bölümü bitirenler doktor olmaz basitçe işitme tanısı koyan sağlık personeli yetiştiren bölüm diyebiliriz.
hesabın var mı? giriş yap