• para yoktur, sigara yoktur. sabahin körü olmak üzeredir. cop tenekeleri karistirilir arkadaslarin 2 gün önce söyledigi kebabin yaninda gelen kiremitlesmis pideler yenir... uzerine tatli olarak da kahve kremasi ile karistirilmis küp şeker yenebilir.. e tatlinin üzerine de sigara lazim hemencecik 1-2 izmarit bulunur afiyetle tüttürülür sabah ezani esliginde...
  • gecenin 2'sidir, cola ve biraz biskuvi alacak kadar bile para cikmaz ceplerden. cevre aranir taranir, diger elemanlarin bozuk paralari calinir, ofisin altini ustune getirerek depozitolu $i$e bulunur, markete kufur database'ini ayakta tutmak icin yapilan tekrarlama cali$malari e$liginde yollanilir.
  • agis'te gecirdigim zamanlarda bolca tecrube ettigim $ey.. bo$ kola $i$elerini satip kokorec parasi denkle$tirmeye cali$mak, iyi anlarda peynir ekmek zor anlarda 24 tane zeytin yemek, tost makinasinda hazir corba yapmak gibi binbir bizar aktiviteyi icinde barindirir..
  • gecenin 3'uyle $ehre inen ayaz ofisin en ucra ko$esinde bile soguk ellerini dola$tirirken, ortu bile bulunmayan mekanin en yumu$ak koltuguna embriyo $ekline gelene kadar kivrilinir. acliktan gunler oncesinden kalmi$ ceyrek gevrek tuketilir, kahve kremasi yalanir. sabahin 5'inde kar$i firinin yaptigi boreklerin mis kokusunun burnunuza ula$masindan hanin kapilarinin acili$ini ve ozgurlugu temsil eden saat 7'ye kadar olan zaman diliminde resmen bitmi$sinizdir.
  • dolapta daima rejimde olan satışçı kızların diyet yoğurtları bulunur. aynı kızların sağolsunlar çekmecelerinde tatsız tuzsuz diyet büskiviler de eksik değildir, allah babaya şükürdür böyle kızlar yarattığı için. iş görülemez eve de gidilemez kıvama gelindiği kesinleşince, patron odasındaki deri kaplı kanepede uyunur.
  • evsizler gibi evi yerine ofiste yasamak, homeless demek, uzerine gazete kagidi serip dosyalar arasinda sabahlamak vs.
  • (bkz: tarzanca)
  • veya staja yaptigin ofiste sana ait bi bilgisayar hatta masa bulunmamasi, öle etrafta bilgisayarlari basinda calisan insanlar varken ortada bi sandalyede oturupetrafa bakmak, kitap okuman, zavalli olmak.
    x - ya berkman*, şu anda işin var mı ya?
    berkman - (içinden) ba ba ba.. sanki her an işim var da şu anda var mı diye soruyo it. (yüksek sesle) yok mahmut abi.
    x - ya o zaman şöle 10 çay kapsana, bi dinlenelim 10 dakka.
    berkman - tabi.
  • dergici milletinin her ayın tahminen 15'i ve 21'i arasındaki haftasında yaptıkları eylem.
  • yazihanede evsiz tadinda yasamaktan daha fiyakalidir.
hesabın var mı? giriş yap