• şirketlerde sıcaklardan bunalanlar, üşüyenler, klima termostat ayarını bilmeyenler ve öğretemeyenler arasındaki anlaşmazlıklar

    içerisi ya çok sıcak ya da çok soğuk olur. klima ayarını kimse tutturamaz
  • bu sava$larda genelde u$uyengiller tarafinda hatunlar, u$umeyengiller tarafinda da erkekler olur niyeyse.
  • kidemli olanin kazanmasi muhtemeldir. ama cazgirlik da ise yarayabilir. çirkefligi had safhaya vardirip bir de soprano ses takviyesi yapinca karsi taraf pes ediyor. yapiyorum, oluyor, tavsiye ederim. evet, benden nefret ediyorlar ama ben hepsini seviyorum, canlarim benim...
  • ilk başta üşümeyip klimanın açılmasını savunan erkeler bir süre sonra doğrudan başlarına doğru esen klima sayesinde bu savaşı kaybederler.. tüm ofis çalışanları klimaları doğrudan tavana monte eden* aklı evvellere rahmetlerini bildirirler.
  • bana temmuzun 40 derecelik sıcağında klimayı açtırmadığı gibi camı da açtırmayan kesif ter kokulu, aylarca aynı tişörtü giyen bir art direktörü hatırlatan savaş türü. hayatımda ilk ve son kez birinin işten atılmasına sevinmemle noktalanan olaylar dizisi.
  • klima isisinin 15-20 dakikada bir derece degistirilmesi ile kazanilma ihtimali yukseltilen savas.
  • belediye otobusunde yaşanan "camı açabilir miyiz" ve hemen akabinde gelen "oğlum şu camı kapatır mısın,donduk " diyaloglarının iş yerinde yaşanan versiyonudur ,iş yerinde insanlar birbirlerini tanıdıkları ya da en azından daha önceden birbirlerini görmüşlükleri olduğu için bu savaşın geyiğe yakınsaması, iş arkadaşlığının seviyesi ile doğru , ast-üst ilişkisi ile ters orantılıdır.bu savaşta genelde kazananlar klimayı kapatmak isteyen bayanlar olur,zira konuşma ve ısrar edebilme kapasiteleri yüksek olan bayanlar,kabullenmeye eğilimli erkeklere her zaman üstün gelmiş ve istediklerini yaptırmışlardır.

    klima savaşlarının ,yaz aylarında hava sıcaklığının yüksek olduğu dönemlerde yaşanması,klimanın soğuk hava üfler konumda bulunması ve ofisin kapalı bir yer olduğu önceden kabul edilmiş ve yukarıdaki tanım ve diyalog buna göre oluşturulmuştur.
  • ağustos sıcağında, arkadaşıma içinde bulunduğum ahval ve şeraiti bildirmem üzerine ("abi çok sıcak, bayılmak üzereyim, çalışamıyorum, klimayı açtırmıyolar, başları ağrıyomuş, boyunları tutuluyomuş") kendisinin online ortamda "babaanneler gibi kim üşüyomuş ağustosta, klimayi bulan abinin iki eli yakalarindan düşmesin, toptan her yerleri tutulsun inşallah" diye beni bile şaşırtan beddualar etmesine neden olan serin, üflemeli, ayarsız, uzlaşması mümkünsüz savaş.
hesabın var mı? giriş yap