• yine de gece vakitleri seyretmi$tik uykulu gozlerle.ben olsam daha yeni bolumlerle 28 $ubat surecini de eklerdim hikayeye artik.ayrica bir ara 3 saate indirerek bir tiyatro gosterisi $ekline cevirmeye ugra$iyorlardi.o da olmu$tur herhal..
  • umur bugay ve kabaca bizimkiler ekibinin hazirladigi dizi. tek tarafli olmayip degisim oncesi ve sonrasi abukluklari bir ailenin kusaklari/kardesleri ve degisimi ile canlandiran bir diziydi. bilhassa amerikali damat adayi, ve secim propagandali bolumler celikmetre gibi yeni yetme -can dundar tipi kinayeli anlatima en fazla 30 dk tahammul edebilen- turkiyeliler icin yakin tarih meraki uyandirma motivasyonu bakimindan cok kuvvetlidir.
  • zihni göktay, zafer algöz, hikmet karagöz, mehmet cepic, salih kalyon gibi isimler vardi bu dizide.. jenerik müzigi de su sekilde bir seydi:

    ha babam de babam neye varacaaaak
    bir gün olan olacak
    hoppala yavrum hoppala kucaaaak
    oglum adam olacak....
  • türkiye'nin yakın tarihini en çarpıcı şekliyle önümüze getiren, komik ve eğlendirici oluşunun yanısıra öğretici de olan televizyon dizisi.. bünyesinde kaynana zırıltısı filan barındırmadığı için anca gecenin üçünde, kanaltürk ekranında rastlayabilirsiniz..
  • yıllar sonra kanalturk'te yeniden karşıma çıkan harika dizi. yıllar arasında geçişler, oyuncuların yıllar arasındaki farklılıkları yansıtırken hiç zorlanmamaları da güzel. siyasi taşlamalar da gayet yerinde. biraz fazla gidilmekte demokrat parti'nin üzerine, o da tek kusuru olsun.

    bir ara tiyatro oyunu olarak da bkm'de sergilenmişti. ama tv'deki tadı vermemişti. bu dizinin en baba kahramanı savaş dinçel'dir. yıldıray şahinler'i, zafer algöz'ü o hallerinde görmek de harika.
  • sanırım bugüne kadar düzenli izlediğim tek yerli dizi. düşündüm bulamadım başka. bi de sır dosyası vardı. ama o erken bitti sanırım.
  • yıllar önce aksam vardiyası dönüşlerinde izlediğim (saat 12 ve sonrası), hala aklımda olan, arada sırada kendimi jenerik müziğini mırıldanırken bulduğum, güzel, dertsiz yaz günlerini çağrıştıran dizi (ben izlediğimde yazdı).
  • bugay yapım'ın başarılı bir şekilde ortaya koyduğu dizidir. tüm bölümlerini izlesem de aklıma iki sahneyle yer etmiştir.

    birinci sahne :1950 seçimlerinde demokrat parti'nin iktidara tek başına geçmesi sonucunda, bir türk ailesinin yaşadığı sevinç (evin dedesi hariç). 7-8 yaşlarındaki bir çocuğun(torun) ne olduğunu anlamasa da evdeki mutluluğu ve umut dolu bakışları görüp sevinç çığlıkları atması.

    ikinci sahne :27 mayıs 1960 darbesi ile birlikte aynı ailenin ilkinden daha coşkulu olarak yaşadıkları sevinç. torunun evde sevinçten ters takla atması.
  • valla iddia ediyorum, bu yapım türk televizyon hayatımızda gördüğüm en kaliteli diziydi.
    aptal salak ağalı, güllü bülbüllü birbirine benzeyen diğer yapımlar gibi olmayıp, yakın tarihimizle ilgili belgesel tadında çok faydalı bir diziydi.
    tv'deki her faydalı ve kaliteli şey gibi, bunun da ömrü kısa sürdü.
  • 1950 ile başlayıp 1995'e kadar 4 nesillik bir ailenin çerçevesinden siyasal hayata bakan, muhteşem gözlemleri olan bir dizi.

    özellikle 1950 ile 1970 arasını baz alarak gunumuze göndermeleri olan dizide, a-politikleşmiş ailelerin geçmişleri de yansıtılmaktadır.
    oyuncu kadrosu her ne kadar bizimkileri'in kadrosuyla örtüşse de daha geniş bir kadroya sahiptir. daha sonralarında bu diziden bir tiyatro oyunu da çıkmıştır.

    oyuncu kadrosu için biraz göz gezdirelim:

    zihni göktay
    eray köseoğlu
    hikmet karagöz
    mehmet çepiç
    sabriye kaya
    salih kalyon
    serdar bostancı
    yıldıray şahinler
    murat güler
    israfil köse
    erkan taşdöğen
    erdinç dinçer
    zafer algöz
    savaş dinçel
    salih sarıkaya
    füsun demirel
    cihat tamer
    nazlı tosunoğlu
    zeynep irgat
    erdal kuyumcu
    binnur şerbetçioğlu
    müjgan ağralı
    mehmet gülerbaşlı
    ali uyandıran
    erdoğan tuncel
    selda özbek
    cengiz tünay
    serdar bordonacı
    levend yılmaz

    4 nesli tek bir kuşaktan ele almamız gerekirse; zihni göktay ailenin dinine baglı ama ataturkçu ve chp'li buyukbuyukdedesidir. 1958 gibi ölmüştür. onun buyuk oglu savaç dinçel'de babası gibi chp'li ve aydın biri olarak tanınır. daha çok memur tarzı bir yapısı vardır. onun oglu zafer algöz zamanın koşullarına göre hayta sayılacak bir dekilanlı iken zamanla sol egilimli bir görüş taşımaya başlar. 1980 döneminde oldukça zorlanmıştır. ve son olarak 4. kuşak yıldıray şahinler ailenin son kuşagıdır. 1990'ların ortamında daha ögür düşüncelere uygun yetişmiştir.
hesabın var mı? giriş yap