• toplu taşıma araçlarını çok kullanıyorsanız , harç ücretsiz gibi olur.
  • açık öğretim fakültesinin dönemlik harçlarının tam bilmemekle beraber 300-500 tl olduğu düşünüldüğünde karlı bir alışveriş değil
  • ılk dönem ücretini ödeyip 1 yıl boyunca indirimli akbil kullanmak demektir
  • aöf sistemine kayıt olanlar zaten bunun için kayıt oluyor artı aöf'ün bir diğer faydası lise mezunu memurların aöf aracılığıyla üniv. mezunu olarak emekli olup daha fazla emekli maaşı alabiliyorlar.
  • karlılık sadece akbil ile sınırlı değildir.

    (bkz: müze kart)
  • ağır fakirlik belirtisidir.

    okurken miden bulandı ya pis fakirler!
  • işte o 911 tl'lik yıllık kar devletin ya da belediyenin senden gelecekte tahsil edeceği gelir vergisinin indirgenmiş nakit akımı ile günümüze getirilmiş halidir.

    4 yıl sonra çalışmaya başladığını ve 35 sene çalışacağını düşünsek ve risksiz getiri oranını* %15 alsak ve maaşının da 35 yıl boyunca yılda %5 artacağını ve ödeyeceğin kümülatif verginin gelirinin %40'ı ve verginin de %5'inin toplu taşımaya döndüğünü varsayarsak, bu yıllık 911 tl'lik kazanç, giriş maaşının net aylık 1580 tl olması gerektiğine işaret eder.

    eğer 1580 tl netten fazla giriş maaşıyla işe başlıyorsan zarardasın, çünkü devlet senden daha yüksek dilimde vergi alarak ödediği 911i çıkarıyor. eğer 1580'den daha aşağıda başlamışsan kardasın devlet hiç bir zaman sana verdiği bu avantajı tahsil edemiyor. ama 1580in altında da elde ettiğin 911 tl kar da seni inanılmaz avantajlı kılmıyor. çünkü açık öğretim kovalayarak yüksek maaşla işe başlama ihtimalini daralttın, zaten varsayım setimiz 1710 tl başlangıç maaşından itibaren 911 tl*4'ten daha fazla artı değer üretiyor.

    küçük hesapların peşinde koşmayın, büyük düşünün.
hesabın var mı? giriş yap