• “öğrenci koçluğu”, global koçluk yaklaşımının yerel bilgiyle eşleştirilmesi sonucu oluşturulmuş, eğitim sektöründeki özellikle gençlerin koçluk ihtiyaçlarına cevap veren ve gençlerin yaşam becerileri kazanarak akademik performanslarını geliştirmelerine yönelik özel bir program.

    öğrenci koçları, gençlerin öğrenci olma kimliklerini anlamalarına, akademik hedefler belirlemelerine, güçlü yanlarını görmelerine, yeni öğrenme stratejileri geliştirmelerine, davranışlarından sorumluluk almalarına ve içten gelen motivasyon kaynaklarını keşfedip hayata geçirmelerine destek olur.

    (bkz: iz koçluk)
  • öğrenci koçluğu, sıradan koçluğa benzer bir şekilde, öğrencinin hedefine ulaşması için gitmesi gereken yolu aydınlatmaktır.

    bu konuda aile ile birlikte çalışarak, sınav, gelecek, ilgi alanları konusunda öğrenciye elindekileri ve gideceği yolu nasıl yürüyebileceğini anlatır.

    beni yeşillendiren ilk 3 aileye (malesef sınırlı vaktim var), öğrenci evlatları konusunda yardımcı olurum, gerekirse skype üzerinden koçluk da yaparım. para da istemem. bu konuda hassasım.
  • rehber öğretmen
  • aslında öğrenci ve ebeveyn koçluğu demek daha doğru olur.gerçek anlamında iyi niyetle yapıldığında öğrenciye ve ebeveynlere çok yararı olan sistemdir.görüşmeler haftada 1 saat yapılmalıdır. her dört görüşmeden sonra bir görüşme ebeveynlere ayrılmalıdır. bence ilkokul döneminde olan çocuklara yapmanın pek bir anlamı yok.özel ders gibi değildir.öğrencinin hem akademik hem de sosyal hayatını öğrenci ve ebeveynlerle birlikte çalışarak en iyi hale getirebilmek başlıca amaçtır.
  • milli eğitim müdürlüklerinin, rehber/pdr öğretmenleri okullarda yatarken, proje uygulaması ayağına diğer öğretmenlere itelediği hiçbir yasal dayanağı olmayan angarya görev.
    1. angarya ve yasal dayanağı yok
    2. bu iş iletişim ve gelişim konularında uzmanlık gerektiren bir konu
  • yaşam koçluğundan sonra en güvensiz ne olduğu belirsiz bir uygulamadır. burada bu koçluğu övenlere itibar etmeyiniz bilimsel dayanakları olmayan, güzel laf kalabalığı yaparak insanları manipüle eden, uzmanım diyen tipler çok. bu tipler maddi olarak kazanç istemese de kendini yüce varlık sanarak başkalarına öğütler verir ve bundan tatmin olur. koçluk bireyin özerkliğini yok sayan kişiyi sürekli ebeveynden yardım isteyen çocuğa döndürür. kısacası başkalarına muhtaç olan başkalarına göre hareket eden bağımsız ve özgürlüğü alıkonmuş köle gibi.
    herkes tam değil herkesin eksikliği ve sorunları var bu sorunları çözmek için doğru yöntemler seçmek gerekir yoksa yanlış yerde çare aramak çözüm getirmez. üfürükçüye gitmek de bir yoldur ama yanlış saçma sapan bir yoldur.

    eğer eğitim açısından ihtiyacınız varsa donanımlı pdr mezunlarından yardım alabilirsiniz kişisel sorunlarınız varsa psikiyatristlerden, psikologlardan destek almalısınız. bilimsel temelde uzmanlıkları tescillenmiş kişiler varken ne olduğu belirsiz kişilerden yardım almak mantıksızca bir harekettir.
  • bir öğretmen olarak öğrencilerimin çok memnun kaldığı bir öğrenci koçu var. merak eden yeşillendirsin.

    tanım: öğrencilerin çalışma verimini artıran ve sosyal hayatta başarılı olmasını sağlayacak kişi.
  • angarya iş yükü.
  • hepimiz öğrenci değil miyiz zaten ;)

    hocam odtü de kep atılmazmıs
    neden çünkü öğrencilik ölene kadar dovom odor.

    odtü de herkes birbirine ''hocam'' diye hitap eder
    -neden
    çünkü herkesin herkesten öğrenci bir şey vordor.

    eleştirsem de çok doğru :)
  • abartmayın intihar, psikoloji bozulması falan diye. ki matematik, fizik dersi aldıktan sonra kainatın korkunçluğu ve kaosu üzerine kafayı yiyip intihar eden öğrenci de hiç görmedim.

    gençler işsizlikten kırılıyor ve kendi meziyetlerine uygun şekilde de özel ders veriyorlar. milletin parasını zorla ve korkunç meblağlar şeklinde de almıyorlar. aile ve çocuk memnun kalmazsa da tekmeyi basarlar zaten.

    “öğrenci koçluğu” ismine takıldıysan da çok takılma. eleman öğrenci psikolojisi falan dememiş. derslerde yardım etme olayından bahsetmiş. ayrıca rekabetten neden korkuyor ki bazıları. iyiysen talep edilen sen olursun.

    mevzu tıp doktoru olduğunu iddia edip ameliyata girmek gibi telafisi olmayan bir şey değil.
hesabın var mı? giriş yap