*

  • rolünü büyütmekten, egosunu tatmin etmekten başka bir iş yapmıyordur. kardeşim dersin tüm gerekliliklerini başarılı bir şekilde yerine getirmesine rağmen çizmiş olduğu resime 40 notu verilmiş. birisinin bu öğretmene misyonunu hatırlatması lazım. bir resim öğretmeninin görevi nedir? sınıftaki yetenekli öğrencileri keşfederek çizimlerini sergi yoluyla değerlendirmek, yetenekli öğrencilerin aileleriyle konuşarak güzel sanatlar konusunda öğrencisinin önünü açmaya çalışmaktır. yetenekleri keşfeder, eli düzgün olan öğrencilerinin iktisat maliye gibi bölümlerde helak olmaması için çaba sarfeder. peki yeteneksiz öğrenciler için ne yapar. hiçbir şey. eğer bir çocukta yetenek yoksa yapılacak hiçbir şey yoktur. istediğin materyaller alınıyor mu, derse kağıt kalem boyalar düzenli getiriliyor mu, verilen ödevler zamanında teslim ediliyor mu diye bakarsın ve bunlarda sıkıntı yoksa çizdiği cin aliyi beğenerek yüksek notunu verirsin. rolünü büyütmezsin. yetenekli olan sürreal fırça darbeleriyle şaheser ortaya çıkarır zaten. allah verdiyse yeteneği kübist bir manzara resmi bile teslim eden olur. ama tüm yükümlülüklerini yerine getiren kardeşimin çizdiği uçan portakal temalı resime 40 vermek nedir ahlaksız öğretmen. senin benim kardeşimin teog puanını düşürmeye ne hakkın var. en kısa zamanda okula gidip müdür yardımcısının önünde egolarında kaybolmuş kadını yerin dibine sokmazsam kardeşimin portakalı uçuran hayal gücü benim peşimi bırakmaz.

    yoğun istek üzerine kardeşimin çizdiği resim link

    debe editi: resim-müzik gibi branşlara ya da öğretmenlerine değil, bu öğretmenedir sitemim. zira resim dersini temel dersler kadar gerekli görürüm. bir öğrencinin iç dünyasını ve hayal gücünü kağıda yansıtması son derece önemlidir. ailesi tarafından şiddete maruz kalan birçok öğrenci çizmiş olduğu resimlerden tespit edilebilmekte. kanaatime göre çocuğun ruhsal gelişiminde psikoloji ne kadar etkiliyse, güzel sanatlar da o derece etkilidir. sapla samanı birbirine karıştırmadan konuyu değerlendirin. yetenekli öğrencinin benim çizme özürlü kardeşimden elbet farkı olacaktır derste ama bu 100-40 bandında değil 100-80 ya da 100-70 gibi bir not aralığında olmalıdır.

    diğer yandan konu müspet bilimlerle sanat derslerini aynı kefeye koyan dangalakları da görmemize imkan sağlamıştır. matematik dersinde de kitap-kalem getirene de yüksek not verilsin diyerek indirgemeci bir sığır performansı sergilemekteler. bir öğrenci zayıf olan matematik, fen, türkçe derslerini yoğun bir mesai harcayarak düzeltebilir hatta konunun uzmanı haline gelebilir. fakat resim-müzik gibi dersler bu şekilde değerlendirilemez. bilim genlerden geldiğini söylerken, din allah vergisi der. yetenek işidir bu dersler ve sonradan bu yetenek elde edilemez. yeteneksizsen yeteneksiz bir şekilde ölürsün. kulağın yoksa hep notayı önceden vurursun. çizemiyorsan hep m şeklinde dağların arasından gülen güneş doğar. da vinci'den "ben küçükken cin ali çiziyordum ama çok çalıştım ve monalisa çizmeyi başardım" diye bir ifade duyamazsın. michelangelo m şeklinde martılardan çok çalışarak "son hüküm" tablosuna mı geçiş yaptı? güzel sanatlar sonradan kazanılamaz. belki geliştirilebilir ama o kadar. o da yukarıdaki gibi öğretmenleri tatmin eder mi tartışılır.

    yaş ve medeni durum gibi bilgiler ışığında yapılan betimleme aşağılama amacı gütmüyordu. yanlış anlaşılma olmuştur, hassasiyeti görüyor ve değiştiriyorum.
  • zayıf vermese de benzerine sahip olduğum hocadır.

    o zamanlar herkes kötü derslerinden alırdı dönem ödevini. ben de kötü gelme olasılığı olan resimden almıştım. evdeki caanım meydan larousse ansiklopedilerinden kestiğim resimlerle bezeli mükemmel dönem ödevime rağmen 5 üzerinden 3 veren bir hocam olmuştu. onun yüzünden o dönem okul 3.lüğünü kaçırmıştım. şimdi aklıma gelince yine kızdım bak.
  • öğrencisine bir veren müzik öğretmeni ile aynı familyadan olduğunu düşündüğüm öğretmendir not:dövülesidir,boyu posu devrilesidir...
  • ilkokul 7.sınıfta karnemde ''bir'' görmemle andığım resim öğretmenidir.
  • yetenek ile alakalı bir derste, yeteneksizden harikalar bekleyen zekasızların doldurduğu kadroları göstermekte. ülkenin neyi doğru ki öğretmeni harikalar yaratsın?
  • beden, müzik. resim gibi ölçme değerlendirmede sıkıntı yaratan dersleri nota bağlayan eğitim sisteminin şartlarını yerine getiren oğretmendir. sistem ne diyorsa o. misal sistem not verilmeyecek dese not verilmez, bu ders işlenmeyecek dese işlenmez.. öyle yani. hocaların suçu yok. bunlar hep sistem...
  • sadece cin ali çizmen yeterli.
    ve de kendine göre yorumlaman çok daha önemli.
    - yumurtadan insan yüzü çalışması bana saçma gelmişti bir zamanlar...
  • dersini nimetten sayıyor, branşının önemsenmesini istiyordur. mesela ortaokulda bizim bir müzik hocamız vardı, yanlış çalanları flütle döverdi ruh hastası. ben de yeteneksizdim notadan falan anlamazdım ama tehditkar bakışlarımdan anlamış olacak ki, bana hiç sarmadı. sarsaydı yolardım yeminle.
  • ılkokul 2.sinif ogrencisinin resim muzik beden derslerine 3 veren ilkokul ogretmenimin yaninda melek kalır.

    sebebi babam ile farkli siyasi görüşlerde olmasiydi.
hesabın var mı? giriş yap