16305 entry daha
  • "dost görünen düşmanlara dikkat et" anne nasihatıdır.
  • erkeğin orgazm sonrası götünü diğer tarafa dönmesinin aslında yaşamsal bazı köklerinin olması...

    şöyle ki: doğa durumunda bir çiftin en güvenli yatış pozisyonu, sırt sırta verip uyuduğu pozisyondur.
    kadınının güvenliğinden sorumlu olan erkek arkasını dönerek aslında platonun şölen kitabındaki dört gözlü dört elli ve dört bacaklı ilk insanını oluşturur. bu insan doğadaki tehditlere karşı sürekli tetiktedir.
    mışıl mışıl uyumanın formülü bu pozisyonda saklıdır.
    ve fakat romantizmi tvlerden öğrenen aptal kadınlarımız, söz konusu yatış şeklini bir sadakatsizlik olarak algılıyor.
    kıps...
  • (bkz: turkije) (bkz: keltler)

    m.ö 700 yıllarında keltler'in şu anki türkiye'ye verdikleri isim turkije
  • 18 mart 2017
    cnntürk
    gündem özel programı
    konu : yeni nesil gençlik
    -- yayın notları. bana ilginç gelen şeyleri, doğru anladığım şekilde yazdım. --

    * "insanlar, araçların araçları." 1800'lü yılların sonunda söylenen bir söz.

    * teknoloji nedir : siz doğduktan sonra ki her şeydir.

    * insan, bilmediği şeyle karşılaşınca tepkisi bazen farklı olabiliyor. evhamcılık olayı. mesela ilk telgraf bulunduğunda "eyvah! şimdi sevgililer birbirlerine durmadan yazacak, bizim sistemimiz çökecek" denmiş, insansız asansöre de tepkiler verilmiş.

    * gençleri bizim tercihlerimiz bekliyor.

    * kurtuluş savaşında bile atatürk, 1.eğitim şurasını yaptı.

    * amerika'da ki 2 tane şirket, şuanda ki hukuki vakaları, yapay zeka ile yargılıyor. %80-85 oranında da isabet payı var.

    *tabletler, günümüzün emzikleridir. ama sonraları ebeveynler, çocuk bizle konuşmuyor, diye şikayet ederler.

    * öyle bir çağda yaşıyoruz ki, kaybetmeye tahammülümüz kalmadı. ekranlara başarılı insanlar çıkıyor, başarı hikayeleri anlatıyorlar. oyuncakların bile kusursuz, muhteşem vücutları var. hatta dava açılmış oyuncaklara ve kazanılmış, normal insan formunda hazırlanmış oyuncaklar. kaybetmesi olmayan oyunlarla dünyaya hazırlıyoruz çocukları.

    * mesaj sesi ile acayip bir dopamin salgılanıyor. klinik deneylerde, rulet masası veya tek kollu canavar aletleri ile aynı seviyede merak duygusu hissediliyor.

    *kendimizi, çevremizi o kadar başarıya odakladık ki. çocuğa soruyorsun, çorba nasıl, diye. "başarılı" diyor. pilav nasıl "başarısız".

    *cahil insan, internette de cahildir. (güzel laf)

    *bir fıkra: bir tane polis bir öğrenciye sormuş "sen necisin?" "abi ben anti komünisttim." başlamış dövmeye "abi ben vallaha anti komünisttim." "sus! ben komünizmin her türlüsüne karşıyım."

    *yemek yerken, yemeğe konsantre olmak doyum hissini daha çabuklaştırıyor.

    * aleneksiya norvaza: yeme bozukluğu. kendi bedenine yanlış kanaate olmak. olduğundan daha mükemmel görünme, yemek yedikten sonra suçluluk duygusu.

    *** insanın 4 tane temel ihtiyaçı var. 1)kabul görmek(sosyallık) 2)özerklik, kendi kararını verme 3) gelişim ihtiyacı 4)öğrenme, keşfetme.
    eğer çocuk; aileden, çevreden kabul görmezse, sosyal medya ile kabul görmeye çalışır. eğer çocuk; kendi kararını kendi vermiyorsa, sürekli aile, okul ve çevre baskısında kalıyorsa, bu çocuk oyunlara gider. çünkü orada kendi kararını kendi verir. eğer çocuk; gelişim ihtiyacını yine çevreden karşılayamıyorsa, yine oyunları tercih eder.
    yani oyunlar aslında, çocuklar için bir can simididir. siz çocuğa bunları vermeden, elinden oyunu alırsanız, kötülük yaparsınız.

    * amerikan pediyatri derneğinin bildirisi var. 2 yaşından önce teknoloji yasak. çünkü çocuk hayatı o bilgisayar gibi dimamik zannediyor, basit zannediyor, hızlı zannediyor. beyin de zannediyor ki hayat da böyle dinamik, kısa kısa patikalar kuruyor. işte bu çocuğa 4 saat kitap okutamazsınız, uzun süre bir şey yaptıramazsınız. çünkü beyninde o fonksiyon yok.

    *google'da en çok aratılan şeylerden biri de "ben yakışıklı mıyım"
    "ben güzel miyim" bu çağın gençlerinin en büyük hastalığı.
    ve kabul görme vücut ölçüleri, tarih boyunca değişmiş. romalılarda şişman olmak makbul. çünkü ben zenginim çok yiyorum, fit olmak köle işi. veya beyaz tenli olmak, zengin kadınların göstergesi "ben çalışmıyorum yanmıyorum." veya uzun tırnaklar "ben ev işleri yapmıyorum." çağların dayatması.

    * göçebeler en çok neden dert yanar ve ölür? soğuktan ve yemekten. bizler de göçebe toplum olduğumuz için şu anki ebeveynlerin çocuklarına sürekli "ye" ve "aman sıkı giyin, yalın ayak yere basma" demeleri ondan. kolektif bilinç altı(ortak bilinç altı)

    *çocuk, öz bakımını kendi yapmazsa; elini yıkamak, kendi yemesi, giyinmek gibi... öz güveni eksik olur. kadın ne kadar eksikse, çocuğunu o düzlemde yetiştirir ve yanında kalmasını ister. o çocuklarda da öz güven eksikliği olur.

    *en büyük korkularımızdan biri, kendimiz ile başbaşa kalmak. kendimizi tanımıyoruz. 15 dakika hareketsiz kalma deneyini, ufak cezalara rağmen kimse başaramamış.

    *bazı kimseler, sosyal medyayı kendine bir fanus gibi kuruyor. sadece benim gibi düşünenler, benim gibi giyinenler, benim gibi olanları barındırıyor.

    *üniversite öğrencileri arasında bir deney yapılmış. facebook kullananların, facebook kullandıktan sonra endişelerinin arttığı görülmüş. neden? çünkü karşılaştırma girdabı insanı eksik kılar. o orda geziyor ben gezemiyorum, o şunu yapıyor ben yapamıyorum.

    *günümüz insanlarının en büyük korkularından biri "hayat kaçıyor korkusu" sürekli herşeyi bilme, takip etme, bulunma isteği. çözüm? "ben, ben olduğum için değerliyim. ben, ben olduğum için kabul görüyorum." ve hayata güven duyulması.

    *insanoğlunun temel iki fonksiyonu vardır. 1) üretme 2)savaşma. günümüzde bunlar giderek kayboluyor. işe yaramayan insan yığınları ortaya çıkacak. ve hala, 3 çocuk yapın, muhabbetleri dönüyor.

    *duygusal gelişim: ben duygumu yönetemezsem, başarısızlık sonrası çıkacak utanç duygusunu yönetemezsem, ben o işe girişmem.

    *bizim eğitim sisteminde, bilgi ve bilgiyi not etmek var. kavramak, deneylemek yok. masallarımızda bile yaşlı dede, şu yoldan git der, gidilir ve mutlu olunur. ama yabancıların hikayelerinde yoktur o yaşlı dede, kahraman kendi bulur yolu.

    *bebek eline aldığı şeyi ağzına atar. biz deriz ki "çocuk, aklı ermiyor". aslında o bebek dünyanın tadına bakıyor, deneyimliyor. mesela tebeşirin tadını bilmeyenimiz var mıdır?

    *seçme hakkının olmadığı yerde vücut, bilincini kapatır. mükemmel bir korumadır. cahillik, hayatta kalmayı sağlıyor.

    *aşağılık duygusu ile yükseklik duygusu aynıdır. her narsist aşağılık duygusuna sahiptir.

    *bizde eksiklik modeli vardır. mesela yurt dışında bir çocuğun matematiği 5, sosyal bilimleri 1 ise matematikten özel ders aldırılır. biz ise zayıf olan dersten aldırırız.

    *bugün bir tuvalet kağıdı reklamı ile bir savaş reklamının verdiği his insanlarda aynıdır. bu kadar ekranlarla haşır neşir olunca gerçeklik kayboluyor.

    edit : imla
25487 entry daha
hesabın var mı? giriş yap