21470 entry daha
  • nobel ve pulitzer ödüllü ünlü yazar ernest hemingway'in hayatındaki manyaklıklar.

    1. dünya savaşı sırasında ambulans şoförlüğü yaparken, bir top mermisinin patlamasından gelen onlarca şarapnelle yaralandı, böbreği, dalağı ve diz kapaklarından biri parçalandı. defalarca ameliyat geçirdi ve dizine alüminyum bir diz kapağı takıldı.

    hemingway, hayatının son dönemlerinde amerika'ya karşı kgb ajanı olarak çalıştı ve kod adı argo'ydu. aynı ada sahip argo filmi ile alakası var mı bilmiyorum ancak ilginç bir tesadüf. kaynak

    afrika'da safari sırasında bir gün arayla iki tane uçak kazasından sağ kurtuldu. kazalardan birinde karısı öldü. hemingway'in kafatası, kaburgaları ve omurgası kırıldı, ayrıca yanıklarla atlattı. olayın olduğu günlerde yapılan 1954 tarihli nytimes haberi.

    makineli tüfek ve el bombaları bulunan teknesiyle denize açılıp köpek balığı avlamak gibi bir alışkanlığı olan hemingway, 2. dünya savaşı sırasında alman denizaltılarını avlamak içni denize açıldı, ancak hiç denizaltıyla karşılaşmadı. zaten karşılaşmış olsaydı hikaye burada son bulurdu.

    ayrıca hemingway, şarbon, sıtma, cilt kanseri, zatürre, hepatit, diyabet hastalıklarına yakalandı.

    hemingway 1961 yılında,abercrombie & fitch 'ten (evet bildiğimiz a&f) aldığı pompalı tüfekle başına ateş ederek hayatına son verdi.
  • grip bir enfeksiyon hastalığıdır. kaynağı virüslerdir, halk arasında viral enfeksiyon ya da daha çok gribal enfeksiyon şeklinde anılır.

    grip olduğunuz için sevinmek tedavi gerektiren bir davranıştır. grip olduğunuzda iştahınızın kapanmasının beyninizin bir oyunu olduğunu düşünür de yemek yemezseniz ölebilirsiniz.

    toksin kelimesi toxic kelimesinden üretilmiştir, zehirli anlamına gelir ve beyninizde bulunması çoğu zaman söz konusu değildir. bulunduğunda çok ciddi sonuçları olur ve grip ile alakası yoktur.

    grip üst solunum yollarına yerleştiği için burnunuz ve genziniz akar.

    şifayı kaptığına sevinmek aptalcadır.
    doğal seçilim zayıfları öldürür.
  • iki katına çıkar mı ufkunuz bilmem ama ben hem heyecanlandım hem de "vay anasını" dedim: malumunuzdur ki bağzı dişi örümcekler * cinsel birleşme sonrası eşlerini yer imişler. bazı akıllı erkek örümceklerse birleşecekleri dişi örümceğe giderken ağızlarına, sinek gibi, bir yemek alırlarmış. dişi örümcek yemeği yerken bir yandan cinsel birleşmeyi halleder, yemek bitip de sıra kendilerine gelmeden de arazi olurlarmış.

    sizce de çok vay anasını değil mi sayın seyirciler?
  • bugün bir kirpinin nasıl kolayca öldürüleceğini öğrendim. kirpi içi su dolu bir leğene atılır daha sonra nefes almak için kafasını çıkarınca kafası kesilirmiş. bir kirpi eti kalmamıştı yemediğiniz onu da yiyin.yazık be...
  • başka kulaklıklarda var mı, bilmiyorum ama ıphone kulaklıktaki açma-kapama tuşunun alalade bir tuş olmadığını keşfetmiş bulunmaktayım.

    şöyle ki bu tuşa şarkı açık ya da kapalıyken 2 kez bastığında sonraki şarkıyı çalar; 3 kez basarsan şarkı açıksa başa sarar, kapalıysa bir önceki şarkıyı çalar. 4 kez basarsan sanki 1 kez basmışsın gibi durdurur ya da devam eder. ve tabi 5 ve 6’yı da denedim fakat sistem haliyle saçmaladı. sonuç olarak mod 3 sistemine göre çalışması muhtemel ultra zeki kulaklıklar..:q

    not: işsiz
  • ateşin gölgesi yok, karanlıkta kibrit çak yak bak
  • bir f-16 full a/b durumunda saniyede yaklaşık 16 litre yakıt tüketir.
  • ikiye katlar gibi oluyor orada kalıyor ama.
    (bkz: cloud chamber)

    şu uranyum parçası milyarlarca yıldır o enerjiyi yayıyor..
    bulut odasında uranyum

    çok daha zayıf olan toryum. o da kendi çapında sağa sola bir şeyler atıyor.
    toryum bulut odası
  • insan gözünün üç boyutlu görmesi için gerekli şartlar;
    öncelikle iki gözünün var olması,
    bu göz hareketlerinin simetrik olması gerekiyor.
    üç boyutlu filmleri izlemek için kullanılan gözlüklere tek gözle bakmak istediğimizde görüntüyü üç boyutlu göremiyoruz.
    yine aynı şekilde tek gözümüzü kapattığımızda üç boyutlu görüntümüz yüzeyelleşiyor,dikkat ederseniz mesafeyi ayırt edemiyoruz pek.
    strabismus dediğimiz şaşılıkta da
    üç boyutlu görüntü oluşamaz.
    (göz hareketlerinin simetrik olmamasından dolayı)
  • yakın zamanda oxford ingilizce sözlüğü tarafından sinemayla ilgili yaklaşık 100 tane yeni kelime literatüre girdi. bunların büyük bir kısmı yönetmenlerin sinemalarından izler taşıyan, tarzlarını tek bir kelimeye sığdıran oldukça başarılı sıfatlar olmuş;

    -lynchian
    -tarantinoesque
    -capraesque
    -bergmanesque
    -tarkovskian
    -kubrickian
    -bunuelian
    -bressonian
    -spielbergian
    -godardian
    -scorsesean
    -wellesian
    -keatonesque
    -herzogian
    -altmanesque
20317 entry daha
hesabın var mı? giriş yap