• dinler ilk insan olan adem ile gelmeye başlamış ise : sümer, mısır, akad, sakson, yunan, hitit, kimmer, amerika, mars, uranüs gibi ilk toplumlarda kelimelerin ve ritüellerin yakınlığının normal olması.

    dinler ilk insan olan adetm ile gelmeye başlamamış ise : delinin birinin kuyuya attığı taşı katlanmış ufukların çıkartamaması. her seferinde türetilmiş yeni taşların kuyulara atılması.
  • "her yol roma'ya çıkar" lafının istanbul için söylendiği gerçeği.

    doğu roma imparatorluğu'nun yeni başkenti konstantinopolis olarak inşaa edilirken, bizans imparatoru büyük konstantin sadece büyük bir saray, hipodrom ve bulvarlar yaptırmakla kalmaz, aynı zamanda kudüs'ten kutsal million taşını da getirterek akıllıca bir hamle daha yapar. kullanılmaya başlandığı 4. yy'dan itibaren bu milyon taşının olduğu yer dünyanın sıfır noktası ve merkezi olarak kabul edilip, antik roma yollarının başlangıç noktası olur. tüm mesafeler bu taştan itibaren ölçülür ve haritalandırılır. 1453 yılına kadar her yol bu taşın olduğu noktaya yani istanbul'a çıkmıştır.
  • dinler tarihinde farklı zamanlarda yaşamış uygarlıklar ve tabi oldukları dinlerdeki benzerliklerin sadece ritüeller konusunda olması "adem ilk peygamber, her din buradan geldi." önermesini destekler.

    ancak mevzu bahis benzerlikler sadece ritüeller değil de, anlatılar, farklı insanların yaşadığı aynı şeyler, farklı insanların doğumu-ölümü, kimi kısasların sadece peygamber-kişi ismi değiştirilerek temasta olunan diğer topluluklarca anlatılması vs olunca bsg demek daha doğru olur.

    en az biri yalan yani.
  • emperyalizm 101: ders 13 - bir ülke, bir parti, bir ideal nasıl bitirilir?

    (bkz: kemal kılıçdaroğlu'nun genel başkan olma süreci/@aran suildur)
  • geçenlerde salyangoz üretim çiftliği olan bir arkadaşımdan edindiğim bilgiyi hemen satayım..

    salyangozlar bildiğin aşk yaparmış.
    erkek salyangoz beğendiği dişiye kafasının kenarından bir ok fırlatırmış bu dişide afrodizyak etkisi uyandırırmış.

    eros'un aşk oku da buradan geliyormuş..

    neyse bu salyangoz çift sevişmeye başlayınca baya birbirlerine yapışıyolarmış falan filan. şuradan nasıl seviştiklerini izleyebilirsiniz

    önemli bir bilgi daha; normalde boyu 5cm'i pek aşmayan bu salyangozlardan erkeğin penis boyu 15cm miş >:))) wuuuwww!!! bamya pipililere selam olsun :)))
  • (bkz: ekşi sözlük)
    (bkz: zaytung) vs tarzı her türlü oluşum.
  • rakam şekillerinin sahip oldukları açı sayılarından geldiği

    istersen bir de sen bak
  • benim için bilimler hiyerarşisi bunlardan bir tanesi. her şeyin başı matematik ve mantık.

    görsel

    hiyerarşi, evrenle başlıyor. en altında sicim kuramı. yani atom altı parçacıklar. sıfır boyutlu noktaların varsayımı en altta yer alıyor. 10 üzeri -35 mm civarından sonsuza doğru başlıyor sicimler. 10 üzeri -15'e gelindiğinde partiküller, -9 civarı atom, -6 civarı hücreler sıralamayı oluşturuyor. 1 noktasını insan kabul ediyoruz. 10 üzeri 7'de dünya, 12'de güneş sistemi, 21 civarında samanyolu galaksisi, 10 üzeri 27'de ise gözlemlenebilir evren şimdilik son buluyor. fazlası paralel evrenlere giriyor.

    bilim branşlarının en temelinde formal bilim yer alıyor. formal bilim, teorik dallardan oluşur. matematik, mantık en önemlilerindendir. hiyerarşiye geldiğimizde mantık, bilimler hiyerarşisinin en temelini oluşturur. mantığı ise muhakeme ve felsefe oluşturur. mantığın hemen üzerinde yer alan bir diğer formal bilim dalı ise matematiktir. matematiği, bilgisayar bilimi ve istatistik meydana getirir.

    evren skalasında 10 üzeri -9 civarında yer alan atomlar, bilimin ikinci en temel dalını yani fiziği meydana getirir. fizik biliminin, bilim hiyerarşisindeki karşılığı ise fizik ve kimyadır. fiziği, partikül fiziği ve termodinamik oluşturuyor. fiziğin hemen üzerinde yer alan fizik alanı ise kimya. kimyayı, materyaller ve kimyasal reaksiyonlar meydana getiriyor.

    evren skalasında hücreye geçtiğimizde, branşımızın ismi yaşam bilimi oluyor. yaşam bilimi, kimyasal reaksiyonlardan sonra meydana geldiği için, hücresel biyoloji ve fonksiyonel biyoloji olarak ikiye ayrılıyor. hücresel düzeyde biyolojiyi, biyokimya ve evrimsel biyoloji oluşturuyor. hücresel biyolojinin üzerindeki dal olan fonksiyonel biyolojiyi, psikoloji, tıp ve ekoloji oluşturuyor.

    evren skalasında insana ulaştığımızda devreye bilim branşlarının dördüncüsü olan sosyal bilim giriyor. sosyal bilim, psikoloji ve sosyolojiden meydana geliyor. psikolojiyi, gelişimsel ve bilişsel bilgi takip ediyor. sosyolojiyi ise kanunlar, etik değerler ve ekonomi meydana getiriyor.

    evren skalasında dünya, bilim branşlarından sonuncusu olan dünya ve uzaya denk geliyor. bilimler hiyerarşisinde karşılığı ise astronomi ve coğrafya. astronomiyi, evren ve gezegen bilimi meydana getirirken, coğrafyayı ise, iklim, jeoloji ve okyanus coğrafyası oluşturuyor. fizik, kimya ve fonksiyonel biyolojinin de katkısını unutmamak lazım.
  • islamın hak din olduğunun küçük bir ıspatı :
    kuranı kerim, hud suresi 7. ayet : ''... henüz arşı su üstünde iken 6 günde yeri ve gökleri yaratandır.''
    m.ö 3 binler: hinduizm, şivanın tahtı suyun üstündedir.

    bir başka konu:
    "ben agade’nin kralı büyük kral sargon!
    annem yüksek bir rahibe idi, babamı bilmiyorum.
    yüksek rahibe annem beni gizlice doğurdu.
    beni bir kamış sepete koydu, onu ziftle kapladı.
    beni nehre bıraktı, dışarı çıkamayacaktım.
    nehir beni sürükleyerek su çekici akki’ye götürdü.
    akki beni sudan çıkardı, kendi oğlu gibi büyüttü beni. "
    akad kralı bu muhterem size kimi hatırlattı ?

    biz, bugün nasıl ki zamanında uğruna kelleler feda edilen tanrıları ve dinleri 'mitoloji' diye işliyorsak, birgün de bizim tanrılarımızı ve dinlerimizi öyle işleyecek sonraki nesiller.şaka şaka, kim demişse uydurmuş. dinler hiçbir zaman bitmez :)
  • arada da bazi dindarların yırtık dondan çıktığı gibi çıktığı başlık. arkadas biz 1500 senelik kitapdan ufkumuzu açacak yeni bilgiler olduğunu düşünmüyoruz. su başlığa musallat olmayın bari. gidin bi eve, bağa bahçeye musallat olun.
hesabın var mı? giriş yap