• gece vakti acıktığımda kilo yapmaz diye yediğim eti susamlı çubuk krakerin 503 kalori olduğunu öğrenmek.
  • evrene enerji gönderme durumu.
    kelimelerin gücü .

    soyleki bi ara bir video izledim.
    japon bi adam (bi bilim adamı da olabilir,unuttum) 3 aylık bi deney yapıyor.
    pirinç yetiştirmek üzere 3 cam bardağa 3 ay boyunca farklı muamele ediyor. birisine her gün "seni seviyorum", diğerine "sen aptalsin", ötekine hiç bir şey demeden ilgisiz bırakıyor. 3 ay sonunda seni seviyorum dediği pirinç filizleniyor, aptal muamelesi gören diğeri çürüyor, öteki ise ilgisizlikten kuruyor.

    bi pirinç bile 3 ay sürecinde nasıl etkileniyor insan psikolojisini tekrar düşünün derim. cocuklarimizi sevelim ve ılgi gösterelim. sevgimizle ilgimizle ve güzel sözlerle yeşertelim onları..
  • comelmenin de milliyetinin olması. asian squat olarak adlandırılan ve dogu ulkelerinde yapılan comelme seklinde ayak tabanları tamamen yere deger vaziyette, dizler kırık bacaklar v yapacak sekilde hafif yanlara acık, agırlık arkada yani popodadır. batı ulkelerinde ise comelme pozisyonunda dizler kırık, bacaklar birbirine paralel ve gogsun onunde, topuklar havada, agırlık onde yani ayak tarak kemikleri ustundedir.
    bu farklılıgın sebebi anotomiden tutun da tuvalet alıskanlıklarına kadar cesitli konularda arastırılsa da, dogulular batı stili comelmede, batılılar da dogu stili comelmede zorlanmaktadır.
    konu comelmeden acılmısken squatty potty. doguluların varmıs bir bildigi.
  • awp nin mermisi sesten hızlı gider. dolayısıyla cs go da awp ile vurulduğunuzda önce ölür daha sonra sesi duyarsınız.
  • 1908 yılında meşrutiyet’in ilanıyla, özel gazetelerin sayısı hızla artmaya başlamış, 1940’lı yıllardan sonra ise okuma yazma oranının artmasıyla birlikte gazete satışları artmış, böylelikle reklamcılık da bir nebze olsa canlanmıştır. türkiye’de reklamcılığın kültürel, ekonomik ve sosyal hayattaki yeri ve ekonominin içindeki etkinliği, 1970’lerden sonra giderek artan bir gelişme göstermiştir. reklamcılığın gelişimini hızlandıran etkenlerin başında hiç şüphesiz ki bu yıllardan itibaren, trt kurumu’nun televizyona reklam kabulüne başlaması gelmektedir. türkiye’de televizyonun reklam medyası olarak kullanımı 3 mart 1972 tarihidir.

    peki reklamcılık sektörünün yeni yeni yayılmaya başladığı 1930'lu, 1940'lı, 1950'li, 1960'lı yıllarda gazete reklamlarımız nasıldı? 1930'lu ve 1960'lı yıllar arasına ait gazetelerden reklamları derledim.

    doktor jemsin'den nasır ilacı kanzuk reklamı;
    @

    cocamalt reklamı;
    @

    ta-pek tahin pekmez reklamı;
    @

    arçelik buzdolabı reklamı;
    @

    solifer export motosiklet reklamı;
    @

    türkiye ziraat bankası reklamı;
    @

    türkiye ziraat bankası reklamı;
    @

    hillman minx reklamı;
    @

    pan american world airways system reklamı;
    @

    helix tırnak cilası reklamı;
    @

    sulfaderme yara merhemi reklamı;
    @

    orion radyoları reklamı;
    @

    gevaert roll film reklamı;
    @

    fulda lastikleri reklamı;
    @

    frigid aire buzdolapları reklamı;
    @

    waites diş macunu reklamı;
    @

    p & h kamyonlu vinçleri reklamı;
    @

    nacet traş bıçağı reklamı;
    @

    eveready pil reklamı;
    @

    prestige otomatik tencereleri reklamı;
    @

    tozfatin zambo çocuk maması reklamı;
    @

    hoover elektrikli çamaşır ve elektrik süpürgeleri makineleri reklamı;
    @

    warner ruj reklamı;
    @

    caldex elektrikli bulaşık yıkama cihazları reklamı;
    @

    harlo isviçre saatleri reklamı;
    @

    kaynak; ankara üniversitesi gazeteler veritabanı
  • yahudiler'in roma imparatorluğu'na karşı gerçekleştirdiği 3. büyük ayaklanma olan bar kohba isyanı (132-136). yabancı kaynaklara göre 400 bin - 600 bin kadar yahudi bu ayaklanmada öldürülmüştür. kalan yahudiler ise idam ya da sürgün edilmiştir. yahudilerin kudüs'e girmesi yasaklanmış ve roma imparatorluğu'na bağlı yahudiye eyaleti'nin ismi suriye filistini olarak değiştirilmiştir.
  • türk askeri için yıllardır herkes mehmetçik dedi ancak bugüne kadar kimse neden askere mehmetçik denildiğini fazla sorgulamadı. askerler için neden bu ismin kulanıldığına ise türk silahlı kuvvetleri'nin dergisinde yer verildi.

    vah mehmetçik, vah

    tsk bünyesinde çıkarılan silahlı kuvvetler dergisi, mehmetçik"in hikayesini yazdı. buna göre;
    ocak 1912'de trablusgarp'ta tobruk savaşında bir subayın yanında çarpışan mehmet isimli asker şehit düştü. onbaşı, subaya dönüp "kumandan mehmet şehit düştü" diye bağırdı. subay da vah mehmetçik, vah diye karşılık verdi. subayı duyan diğer askerler şehit düşen askerin ismini mehmetçik sanıp "mehmetçik şehit düştü" diye bağrıştı. arap askerler ise dilleri dönmediğinden, "muhammedçik, muhmammedçik şehit oldu" diye bağırdı.

    alay yazısı da deftere "ilk şehidimiz mehmetçik" diye yazdı. o gün şehit düşen, gazi olan ama adı bilinmeyenlerin hepsine mehmetçik denildi.

    edit: 02 isimli yazarın aynı konuyla ilgili farklı bir entry'si #15179137
  • (bkz: sütçü imam)
    süt satarak geçimini sağladığı için "sütçü" lakabı verilmiştir. (d. 1871, kahramanmaraş – ö. 25 kasım 1922). uzunoluk semtinde süt satarak geçimini sağlıyordu.
    31 ekim 1919 günü hamamdan çıkan 3 türk kadına fransız-ermeni lejyonerleri "burası artık türk memleketi değildir. fransız müstemlekesinde peçe ile gezilmez!" diyerek kadınların peçelerini zorla açmak istemişlerdir. olaya ilk müdahale eden çakmakçı sait; "gâvur oğulları! dokunmayın bacılarıma!" diyerek fransız-ermeni lejyonerlerinin üzerine yürüdü. üzerinde silahı olmayan çakmakçı sait , silahlarıyla karşılık veren işgalciler tarafından yaralanmıştır.bu olayı gören sütçü imam silahıyla ateş açmış ve bir fransız-ermeni lejyoner askerini öldürmüş, bir diğerini de yaralamıştır. çakmakçı sait ile ermeni askeri ölmüştü. 1 kasım 1919 tarihinde ölen ermeni için büyük bir cenaze töreni düzenlendi. ermeni ve fransız askerleri sütçü imam'ı aramaya başlayınca sütçü imam bir atla ağabeyli köyüne gitti. ermenilerin ve fransızların bütün çabalarına rağmen sütçü imam bulunamadı. 31 ekim 1919'da kahramanmaraş'ta düşmana ilk kurşunu atan sütçü imam, kahramanmaraş'taki kurtuluş hareketini başlatmıştır.
  • onur anıtı samsun valisi kâzım paşa tarafından samsun halkı adına avusturyalı heykeltıraş heinrich krippel'e 1927 yılında sipariş edilmiş, aynı yıl 19 mayıs günü kaidenin resmî temel atma töreni yapılmış, 1928 yılında viyana'da başlayan heykelin yapım süreci 1931 yılında sonlanmış ve heykel kaidesine 29 ekim 1931 tarihinde dikilmiştir. 15 ocak 1932 tarihinde anıtın resmî açılışı yapılarak cumhuriyet tarihinin on üçüncü anıtı, heinrich krippel'in ise türkiye'deki dördüncü anıt çalışması olmuştur.
    tunçtan yapılmış olan heykelin yüksekliği 4,75 metre (15.6 ft), taş blok kaidenin yüksekliği 4,10 metre (13.5 ft), tüm anıtın yüksekliği ise 8,85 metredir (29.0 ft). heykel için $37.000'a anlaşılmış, buna ek olarak heykeltıraş heinrich krippel'e ise $5.500 ödeme yapılmıştır.
hesabın var mı? giriş yap