• (bkz: #81583962) yazar arkadaş haklı. misli de sorunsuz yapabilir bu işlem.
  • woman kelimesinin aslında wife of man olması. üzmüştü.
  • bu başlığı takipten çıkartma vakti geldi sanırım..
  • (bkz: yunanca)

    hele biraz da antiğinden çakıyorsanız, ağzını yaya yaya yanınızda kültürlüymüş gibi konuşanı itin götüne sokar, türkçeye girmiş yabancı kelimelerin tamamını anlamakla kalmaz kökenlerini bile izah edersiniz.

    mesela bugün yaşadığım örnek katastrofik kelimesini türkçe bir cümlede duymak oldu. adam katastrefo yani yok etmek anlamındaki fiilinin sıfatlaştırılmış halini ki yok edici, kıyametsel anlamındadır, muhtemelen ingilizceden duyduğu haliyle olumlu anlamda kullanma cüretinde bulundu; hem de benim karşımda.
  • neden türk hekimleri hastalarını iyileştirdikten sonra ‘’taburcu’’ ederler; ‘’gitsin’’, ‘’evci’’ gibi kelimeler kullanmazlar, hiç aklınıza geldi mi? taburcu kelimesinin çok hüzünlü bir hikayesi vardır aslında.

    özellikle 1. dünya ve çanakkale savaşı sırasında ülkenin tıp eğitimi veren tek kurumu mekteb-i tıbbiye-i adliye-i şahane, hocalarını, öğrencilerini cepheye yolluyor, eğitime ara vermek zorunda kalıyor, binası ise tamamen hastaneye dönüşüyordu. sadece cephede savaşmakla kalmıyor, savaş olmadığında ya da geride kalan kıdemsiz tıbbiyeliler, direnişte bizzat çalışıyorlardı.

    kısacası ülkede herkes askerdir, eli silah tutan tüm erkekler savaştadır. gerçek kurumsal düzeyde tek hastane vardır, ülkenin her yanındaki cephelerde tüm hekimler subaydır, askerdir. yaralılar iyileştirilir, komutan hastalarını, askerlerini dolaşır. hastanede, kışlada, revirde, cephede çadırda, savaşta. tabip subay, iyileşenleri, tekrar silah tutabilecekleri savaşa, taburuna yollar, ‘’taburcu’’ eder.

    başka hiçbir milletin, ülkenin hastanesinde, hastalar iyileştiklerinde ‘’taburuna yollanmaz, taburcu’’ edilmez. bazı değerleri, yaşamının içine böylesine sindirmiş başka bir millet yoktur.

    ordusunu, askerini, bağımsızlık mücadelesini, gazi mustafa kemal’ini, silah arkadaşlarını, tüm aziz şehitlerini, yaşamına böyle sindiren başka bir millet yoktur. bazı olguların farkında olmasak da her zaman, sonsuza kadar bizimle yaşayacaklar…

    işte size ‘’taburcu’’luğun hikayesi…
  • bir daha taburcu etmek deyiminin kökenini paylaşan olursa bir tabur askeri entry sahibinin götüne sokacağım bilgisi , bu cüretteki yazarların ufkunu açabilir.

    evet tabura siktirmeyeceğim taburu oluşturan askerleri komple sokacağım.

    yeter lan 3günde 33kere aynı twitter floodunu araklayıp araklayıp koyduğunuz...
  • winnie the pooh’nun dişi olması
  • taburcunuza bir size iki arkadaş bu nedir yaa, zevkle okuyabileceğimiz bi başlık olmasın mı şurda, önüne gelen, herkesin görüp okuduğu şeyi sosyal mecralardan çekip çekip gelip buraya hırsızlığını bilgi diye kusuyor yaa.

    bir de iki entryde bir ‘ufku katlar mı bilmem ama’ diye cümle okutmayın insana kardeşim hasta mısınız. katlamayacaksa yazma, yazıyosan bence katlar de geç. bu ne arkadaş xbet reklamı gibi yettiniz artık!
  • (bkz: dom dom kurşunu)
    (bkz: dumdum bullet) cekirdegin cicek gibi acildigi , parcalanma ozelligi gosterdigi kursun turu.
  • 1940 fransa savaşında bazı ingiliz birliklerinin almanlara karşı domdom kurşunu kullandığını ve almanların esir aldığı ingilizlerden üzerinde bu kurşundan çıkanları öldürdüğünü, daha sonra ise olayın savaş sonunda büyütülüp katliam olarak görüldüğünü biliyor muydunuz? savaşta sadece kötü olan almanlar değildi, tarihi kazananlar yazar.
hesabın var mı? giriş yap