• ben biraz olsun ogretmen meslektaslarimi taniyorsam eline cok para gecerse kimseyi takmazlar. ‘bu saatten sonra ben mi anlatayim bu konuyu’ der oturur. maddiyat bizde durmuyor, hemen havalaniriz. aylik 10 bin alan ogretmen ders anlatmaz.
  • mesele sadece maaş olsa keşke. öğretmenliğin toplum nezdinde saygınlığını artırmak gerek. bu sosyal haklarla ve yükselmeye elverişli liyakat sistemiyle desteklenmeli. fakat zeki/motive/kabiliyetli insanları mesleğe yönlendirerek sorunu çözmek mümkün değil. öğretmenlerin eğitim seviyesi, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı, inşaat sektörüne teslim edilen okullarımızın teknik altyapısı ve donanımı, müfredat ve öğrenme/analiz etme yerine test çözmeye dayalı sistem değişmedikçe hak etmeyen ve iyi yetişmemiş (işini hakkıyla yapan özverili birçok öğretmeni tenzih ediyorum) kişilere fazladan para ödemekle kalırız. şu anki sistemde bir devlet okulu öğretmenini kendi idealleri dışında kişisel gelişime teşvik eden ne var ki onlardan ani bir gelişim bekleniyor?
  • mustafa kemal ataturk'le konusuyorlar bir gun, vekillerin ne kadar maas alacagi konusunda falan. vekillerin ne kadar alacagini bilemem ama ogretmenin maasini gecmesin diyor o da.

    kimsenin ogretmen olmak istemedigi bir ulkede egitim kalitesi yukseltilemez, ogretmenligin ne gibi bir cazibesi var su anda? atanamamak, issizlik vs... kimse ogretmen olmak istemiyor artik. herkes vekil olacagim diyor.

    lisedeyken cografya ogretmenim egitim kalitesinin bu yuzden yukselmedigini soylerdi. tam anlamiyla bir cumhuriyet kadini, aldigi maasi dibine kadar hak eden, harika bir ogretmendi kendisi.

    benim egitim hayatimda beni etkileyen pek ogretmen olmadi acikcasi, ilkokuldaki matematik ogretmenim ve lisedeki cografya ogretmenim disinda vasifli hicbir ogretmene rastlamadim.

    yine de bilemiyorum ya. ulkede bu kadar cok ogretmenin olmasi cok rahatsiz edici, alayi "devlete kapak atma" derdinde. ilber ortayli gibi ogretmenler neden yok? sirf bu yuzden maaslarin yukseltilmesini anlamsiz bulur ve desteklemem, bu kisir donguden nasil cikilir onu da bilmiyorum. neyse.
  • eğitenin kalitesi ve iyi eğitimi amaçlayan bir mentalite eğitim kalitesini belirler.

    bugün öğretmene 20.000tl/ay maaş verilmesi eğitimcinin kalitesini arttırır mı ?
  • size bir soru; bir cumhurbaşkanının, başbakanın veya bakanların maaşı yüksek olunca niteliği artıyor mu ? yada bununla ilişkili olarak yaptığı işlerin kalitesi etkileniyor mu? ben türkiye'de nitelikli herhangi bir çalışma veya icraat görmedim. cevabınızı merak ediyorum. tabiki hayır değilmiş o halde niteliği belirleyen sadece para değil. farklı etkenler var bunların ortaya konması veya araştırılması gerekir..
  • öğretmenler bildiğim kadarıyla dünyanın her yerinde düşük maaş alıyor. yani ülkenin ekonomik yapısı gereği tüm maaşlar düşük bizde.
    bir ülkede eğitime verilen önemin göstergesi sadece öğretmenlere verilen maaş değildir. hatta bu bir gösterge olmayabilir bile. şu anki sistemde öğretmene iki kati maaş verilse eğitimin kalitesi iki kat artar mı?
    lafı uzatmadan nasıl kaliteli eğitim olur onu da söyleyeyim; çok basit aslında, eğitim kurumları yobaz idarecilerden temizlenmeli ve eğitim sistemi bilimsel ve çağdaş ilkeler doğrultusunda yeniden kurulmalıdır. dinci, yobaz ve sapık zihniyeti eğitim alanından tamamen temizlemedikçe öğretmenlere ne kadar maaş verilirse verilsin hiç bir şey düzelmez.
hesabın var mı? giriş yap