• https://www.sozcu.com.tr/…grafini-paylasip-6898416/

    https://onedio.com/…zlice-cekip-paylastilar-1036660

    "bursa'da bir okul, öğrencilerin kadın öğretmeni taciz etmeleri ile gündemde. skandalın yaşandığı okulda bir grup öğrenci, sınıfta ders anlatan yabancı dil öğretmeni m.'nin fotoğrafını paylaşarak, iğrenç yazışmalar yaptı.

    bursa’daki kırcılar anadolu lisesi, skandal taciz olayı ile gündemde. bir grup öğrenci, yabancı dil öğretmeni m.’nin ders sırasında arkadan fotoğrafını çekerek, önce whatsapp grubunda ardında da snapchat isimli sosyal paylaşım sitesinde paylaştı. öğrencilerin burada öğretmenleri hakkında iğrenç yazışmalar yaptığı ortaya çıktı."

    üst edit: ohoo bu lisede çok daha kötü bir olay olmuş ve öğrenciler ceza almamış, böylelerine ceza vermezlerse olacak olan bu.

    https://www.medyablok.org/…-yargitay-tahliyesi-9564

    edit: başlık sınırı olduğu için başlık kısaltmalı oldu. başlık sınırı 75 harf olsa daha iyi olurdu. bir de bana imla hatası yaptım diye küfür eden gerzek gördüm aşağıda, beyefendinin(!) dediğine göre noktalama işareti koymadan fotosunu yazmak gerekiyormuş ama bakın aslı neymiş.

    "bu kısaltma günlük konuşmalarda sıklıkla ''otosu'' şeklinde kullanılsa da yazarken otomobil kelimesi esas alınmalıdır.

    oto.i - otomobili - doğru"

    benim öğretmenlerime kadar sövmüş ama kendisi de bilmiyor doğrusunu, cahil özgüveni tam...
  • #132537458 geldi yine beynini s... yobazlarından biri. ulan örümcek kafalının tekisin. böyle saçmalarsan insanlar sana "örümcek kafalı" der tabi ne şaşırıyorsun? kadının kıyafetinde ne var? şu tarz olaylara gelip kadınları suçlayanlar net söylüyorum gerizekalı arap yobazı zihniyetli insanlarsınız. tacizciler suçlu tacizciler. şu gerçeği almıyor o örümcek beyniniz. kadının kıyafetine müdahale etmeyi takmışsınız kafanıza. hemen "kadın da öyle giyinmesin" diye savunmaya geçiyorsunuz. kadın ne giyerse giysin tacize uğramamalı, medeniyet budur. bir de "öğretmenim" diyorsun. senin gibileri öğretmen yapan sistem yüzünden bu haldeyiz. ayrıca burada kadının kıyafeti normal bir kıyafet, dekolte yok bir şey yok, dümdüz kıyafet. burada bile kıyafete laf ediyorsunuz. ne giysin çarşaf mı giysin?

    tanım: taciz suçu işlemiş öğrencilerdir. sağlam bir ceza almaları kamu güvenliği açısından son derece önemlidir. hem toplumdaki diğer tacizciler bu olayı görüp ibret almalı ve kadınları taciz etmeye korkmalı hem de o öğrenciler bir daha böyle bir şey yapmaya cesaret edemeyecek hale getirilmeli. ayrıca okul yönetimi de olayı örtbas etmeye çalışarak şerefsizlik yapmış. yönetime de bir uyarı gerekir.

    edit: diğer entrilere bakıyorum da ne kadar cahil ve gerizekalı bir topluluk olduğunuzu görüp sinirleniyorum. bir sürü kişi "öğrencilerin yaptığı normal" demiş. siz gerçekten berbat bir toplumsunuz. nedir normal olan? bir öğretmenin poposu seksi olabilir bir öğrenci bunu görünce kendi iç dünyasında hayal kurabilir etik değildir ama eğer öğrenci bundan utanıyorsa kimseye söylemiyorsa normaldir ergenlikte olabilir. öğrenci bunu kendi iç dünyasında yaşadığı için kimseye zarar vermiş ve kişilik haklarını ihlal etmiş de sayılmaz. ama öğretmenin arkadan fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaşıp toplu halde küfürlü cinsel taciz mesajları yazmak... bunun neresi normal? suç ulan bu suç. normal falan değil. kişilik haklarının ihlali bu resmen taciz. insan hakları, hukuk, suç, normal... nedir hiçbir şeyin bilincinde değilsiniz.
  • bir dönem öğretmenlik yaptım ötesini bile yaşadım. psikolojik tedavi gördüm. çocuklarınız tam olarak böyle. bugün öğretmenin kıyafetini eleştirirsiniz ancak ben derse hep önlükle giderdim. yani konu şerefsizlikse her şey bahane etmeyin bence. kimse sizin paşalarınızı, prenseslerinizi bu şekilde çekmek zorunda değil.
  • bu olayda bile öğretmeni suçlayanların anasının, bacısının, karısının fotoları ergenlerin telefonlarında best of olsun.
  • ebeveynler çocuklarını ahlaklı bir şekilde yetiştiremiyor ve eğitemiyorlar sonra öğretmenlerin bu terbiyeden yoksun çocuklarla mucizeler yaratmalarını bekliyorlar.
  • akp'nin dindar nesiller yetiştireyim derken yanlışlıkla abaza nesil yetiştirmesinin sonucu.
  • 15-16 yaş ergenlerin hiç de azımsanmayacak kısmı türkiye'nin en yüksek puanlı ya da en kenar mahalle liselerinde olsun fark etmeksizin varsa kadın ve genç öğretmenleriyle ilgili cinsel içerikli fantaziler kurmuştur. kalkıp kimse bu gerçeği inkar etmeye ya da bu olayı marjinalleştirmeye kalkışmasın. bu genel bir problem. beden dersi öncesi sınıfta soyunurken toplu otuzbir çekilen ergenlik döneminden bahsediyoruz.

    o öğretmen kara çarşaf da, rahibe kıyafeti de giyse o iğrençlik olabilir. elbetteki bu serseri bok çocukların yaptığı normal olmayan ve cezalandırılması gereken bir ahlaksız ve terbiyesizce bir davranış ama o yaşlardaki bastırılmış cinsellik de kendini maalesef bu şekilde gösteriyor.

    bu vb. olayları sadece ceza ve disiplin yoluyla engelleyemezsiniz gençlerin cinsellik konusunda daha bilinçli ve özgür olmaları gerekiyor ki daha olgun ve ahlaklı davransınlar. sadece, anana bacına yapılsa hoşuna gider mi lan diyerek o empatiyi kazandıramazsınız.
  • eğitimde sorun bitmez lakin bu öğrencileri okuldan uzaklaştıramazsanız gerisi hikaye.

    okul kuralları net ve uygulanabilir olmalı, o zaman ne dayak kalır ne bu kadar sık yaşanan disiplin sorunları.

    öğretmenlik kolay diyenin alnını karışlarım

    ek: hâlâ tacizi normalleştiren şeref yoksunu pislikler var bu ortamda.
  • "ölüyü bile diriltir" yazısı yarmıştır :))) çocukların hormonlar tavan yapmış, bir şeye de gülün geçin birader. bizde nora isimli kanadalı bir ingilizce hocası vardı, üüü, mini etek giyer gelirdi, deli olurduk.
  • bizim bi ingilizce öğretmenimiz vardı. tayt giymeyi türkiye'ye o kadın getirmiştir. 2002 yılı falan. bizde arkadaşlarla kendi aramızda konuşuyorduk. aradan 20 yıl geçmiş. değişen hiçbir şey yok. sadece watsapp ve snapchat. bu ülkenin %90'ı seks yapmayı beceremiyor. kadını da erkeği de. bu yüzden cinsellik sürekli odakta. sürekli akılda. en ufak bir tetikleyici yetiyor. türkiye'deki herhangi bir sınıfa gidin 15+16 kaç diye sorun tüm sınıf kahkaha atar. buna bende dahilim.
hesabın var mı? giriş yap