• içen öğretmen hakkında soruşturma açılmasına sebep olan durum. ulan daha neler göreceğiz bakalım memlekette..

    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22023244.asp
  • inceleme, bir gazetede çıkan "lisede ahlaksızlık!" başlıklı haberden sonra başlamış.
    gazeteyi tahmin etmek zor olmasa gerek.
    http://www.habervaktim.com/…lisede_ahlaksizlik.html
    evet.
  • muhtemelen soruşturma sonucunda bir şey çıkmayacaktır ama muhakkak ki öğretmenler dava açmalı ve gerekeni yapmalıdır.

    bir insanın özel hayatı onu ilgilendirir. elbette ki öğretmenlerin belli kurallara göre yaşaması gerekmektedir ama rakı içmek? ı-ıh ailecek pikniğe gidip rakı içmek onlardan biri değil.

    ben bu milli eğitimi hiç anlamıyorum. ilkokul öğretmenimiz bizi döverdi. bunun üzerine ben de ilkokul öğretmenimi bir köşe yazarına şikayet ettim ve bir ay gibi kısa bir sürede gazetede çıktı bu olay. sonra ne oldu biliyor musunuz?

    ifadem alındı, öğretmenin ifadesi alındı, sınıftan bir kaç kişinin ifadesi alındı ve dosya kapandı. halbuki adam gerçekten de dövüyordu yahu. milli eğitime anlatamadık işte.
  • sözlük jargonuyla konuşursak antalya il milli eğitim müdürülüğü tarafından gg gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştır.
  • ogretmenlerin aileleri ile gittikleri piknikten dolayi haklarinda acilmis sorusturmadir. bu haberi ilk yapan ve ahlaksizlik basligi atan gazetenin tavri ne kadar yanlissa, sorusturma haberini raki icti diye sorusturma diye haber yapan gazetede yanlistir, ideolojiler farkli olsa bile bagnazlik ayni. (bir memur hakkinda bu tip haber ciktiginda, memurun kurumu sorusturma acip gercekleri bulmak zorundadir. ickiyi okulun pikniginde icmisler mi yoksa ozel hayatlarinda mi diye. eger memurlara aile ile gittikleri piknikte ictikleri icki icin ceza verilseydi haber olurdu. sonucta, memur diyecek ki ozel hayatim ogrenciler yoktu bu sirada, sorusturma kapanacak.)
  • normal durumdur.
    mesai saatleri içerisinde öğrencilere örnek olması gereken öğretmenlerin tamamen kendi aralarında ve mesai saatleri dışında ailece yaptıkları bir piknikte alkol almaları gayet normaldir.
    ha öğrenci illa "baane baane ben facebookta gördüğümü örnek alacam baane" derse o zaman (öğretmenin facebook hesabında öğrencilerinin olması ayrı bir saçmalık ya neyse) "la bi sigtir git" denmesi caizdir.
  • doktorun, polisin, mimarın, mühendisin, çöpçünün piknikte rakı içmesi kadar doğaldır.
    bahsedilen organizasyon bir okul pikniği veya gezisi değilse isterse içip kusabilir de..
    sana da bok yemek düşer arkadaşım..
  • eğer öğrencilerle bir organizasyonda yapılmış ise ve öğrenciler 18 yaşının altında ise kesinlikle cezalandırılması gereken bir harekettir. ama yok öğrencilerle alakası olmayan bir durum sözkonusu ise bu sefer de bundan dolayı şikayette bulunmak halt etmektir.
  • afiyet olsun denir buna. neyin peşindeler anlamadım.
    (bkz: rakı içerken yılan bile dokunmaz)
  • haberin lisede ahlaksızlık olarak yazılması ise daha da ilginç. birincisi rakı içmek ahlaksızlık değildir, ikincisi bu adamlar okulda rakı içmiyorlar, piknikte içiyorlar. üçüncüsü kimin ne içtiği kimseyi ilgilendirmez. ahlaksızlık deyince sanarsın ki müdür odasında öğrencileri toplayıp orgy yapmış adamlar! size ne kardeşim? milletin yaşam tercihine, özgürlüğüne zevkine ne karışıyorsunuz? adam öğretmen oldu diye iki kadeh içki de mi içmeyecek dostlarıyla? siz kimsiniz allseniz? kaç yaşındasınız?

    not: ağzına alkol sürmemiş bir öğretmenim.
hesabın var mı? giriş yap