• sendikamız eğitim iş iş bırakma kararı aldı.

    myk mız toplanarak 29 aralık çarşamba günü için 1 günlük iş bırakma eylem kararı aldı.

    22 aralık çarşamba günü çağrı mektubumuz tüm sendikalara gönderilecek, sosyal medya hesaplarımızdan çağrımız duyurulacak.

    27 aralık pazartesi günü çağrı mektupları iş yerlerinde temsilcilerimiz tarafından okunacak.

    28 aralık salı twitter eylemi yapılacak.
    28 aralık salı günü tüik’e suç duyurusunda bulunulacak.

    29 aralık çarşamba iş bırakma eylemi ve alanlarda basın açıklamaları yapılacak.
    https://www.facebook.com/…0/posts/4379792518810763/

    memurların sendikal eylem kapsamında iş bırakmasının, anayasanın 90. maddesi gereği, avrupa insan hakları sözleşmesi'nin 11. maddesi gereği ve avrupa insan hakları mahkemesi kararı gereği bir hak olduğu, cezayı gerektiren bir fiil olmadığı danıştay idari dava daireleri kurulu kararıyla iç hukuk bakımından kesinlik kazanmıştır.
    danıştay idari dava daireleri kurulu 22.5.2013 gün ve e: 2009/1063, k: 2013/1998 sayılı kararı gereği sendikal eylem kapsamında iş bırakmak, suç değildir ve ceza verilemez.
    diddk kararları idareyi ve mahkemeleri bağlayıcı niteliktedir.
  • tüm meslek gruplarına örnek olması gereken tavırdır. hakkını almak isteyen tüm meslek grupları harekete geçmeli.

    öğretmen düşmanları damlamadan peşin yargımı da söyleyeyim; hakkını aramaktan çekinenler, hakkını arayan gruplara saldırdıkları kadar kendileri için mücadele verseler bambaşka şartlara sahip olurlardı.
  • yılın yarısını yatarak geçiren bir meslek grubunun haykırışı.

    zaten donanımlı değiller nitelikli bir eğitim sunmuyorlar yerinde bir karar.

    salla başı al maaşı zihniyetinde büyük çoğunluğu.
  • habire tatil, güzel iş.

    --- spoiler ---

    doktorların ve sağlık çalışanlarının aksine.
    --- spoiler ---

    edit: sanki hepsi mahmut hoca, hepsi idealist yahu yapmayın allasen ahahahhahshs.
  • 1 yıl bıraksalar hiç bir şey olmayacaktır. nesiniz siz doktor falan mı ? kendinizi nerde görüyosunuz tedarik zincirinde önemli bir meslek grubunda mısınız ? hayır. zaten sınava çalışan çocuklar kendi imkanlarıyla oturup sınava çalışıp hocalardan özel dersler alıyolar eee ? komple işi bıraksın bence tüm öğretmenler. özel ders versinler o zaman ak koyun karakoyun çıkar ortaya boş beleş hocalar silinir piyasadan gerçekten öğretmen olanlar iyi para kazanır.
    edit : gelen saldırgan dmler ve eksilemeler gösteriyor ki çok haklıyım ellerinden gelse (bkz: küçük öğrenciyi tekme tokat döven öğretmen) gibi beni param pinçik edecek yüzlercesi var. kalitesizsiniz ve götünüz devletten çıkıp özele girmeye yemiyor çünkü vasatlığınızın farkında olacak kadar beyniniz var en azından. eksilemeye ve dmden küfür etmeye devam edin . bakanlığın eğitimi kalitesizleştirmeye yönelik tonlarca saçma uygulamasına gram ses çıkarmayıp paranız az gelince eğitime ara verme fikri muhteşem cd’den
  • biz çok çalışıyoruz yeaaaaaa diye ağlayan sağlık çalışanlarına fırsat doğuran eylemdir.

    edit: hayır yani şimdi bu #131439677 entry'de arkadaş neden asgari ücretlileri vasıfsız diye tanımlamış onu anlamadım ama öğretmen olduğu için her zaman haklıdır sanırım. yani eylemi salak salak eleştirenlere mi üzüleyim, bu tür savunanların cehaletine mi üzüleyim bilemiyorum.
    edit2: evet arkadaşlar artık lütfen mesaj atmayın. buradan yazıyorum toplu cevap olarak. asgari ücret bir işçinin emeğinin karşılığında alabileceği en düşük ücrettir. asgari ücret dediğiniz gibi vasıfsız elemana verilmelidir. doğrudur. ama bu ülkede nice üniversite mezunu, üniversite dışında nice alanında eğitimli-belgeli insan ya işsiz ya da kendi işini bile yapsalar asgari ücretle çalışıyorlar. ki asgari ücretle işe başlayan öğretmenlerimiz de var. asgari ücretin altında başlayan bile var.
    bunun dışında işinde usta olup asgari ücrete zorlanan insan da çok var. ben hâlâ ilgili entry'de asgari ücretli kişilere üstten bakış olduğunu düşünüyorum. bu yok tanımda böyle vs diye değildir. sağlıkçıların saldırılarına maruz kalan öğretmenleri savunmak adına entry girdim, baktım sonra böyle bir şey yazılmış.
    her insan kendi mesleği dışındakilerin işini küçük görüyor maalesef. bence bu üstten bakıştır, yanlış bir savunma şeklidir.
  • her seyi bilen insanlar hemen gelmis ogretmenler zaten yatarak para aliyor diye. ogretmenin ne is yaptigini ogretmenden daha iyi bilip yorumlayabiliyor masallah. madem bu kadar kolay bir is egitim fakultesi orda apir sapir yorum yapacagina kaymak gibi isi kap sen de rahatla biz de.
  • başlığa yazılanları okuyunca öğretmenlerden başka herkesin bir şeyler yazıp nefret kustuğunu gördüm. bu gerçekten araştırılması gereken bir tavır. bir meslek grubu, hakkını aramak istiyor ama hakaretvari söylemlerle sabote etmeye çalışanlar başlığı istila ediyorlar. bizim düşmana ihtiyacımız yok, bizler millet olarak birbirimizin kurduyuz zaten.
  • eğitimin sağlıklı şekilde özelleşememiş olmasının sancılarını çekeceğimiz durumlar artarak devam edecek,
    sağlık için de aynı durum söz konusu fakat en azından hekimlerin yurtdışında çalışabilecek kapasitesi ve uzmanlığı olduğu için onlar adına çıkış noktası söz konusu.
    eğitim için aynı durum söz konusu değil maalesef.
    ekonomisi berbat bir ülkenin bütün kurumları hak arama peşinde eyt si, memuru, emeklisi sosyal destek alanı hepsi daha fazla pay alma derdinde.
    korkutucu olanı aslında kimsenin hak peşinde değil daha fazlasını alma derdinde olması. o yüzden odur ki bu krizlerden çıkaracağımız ders daha liberal bir ekonomi düzeninde çalışma emeğinin serbest piyasada değer bulması daha doğru olacaktır.
    yoksa herkes hak arayışında 3 milyon öğretmen adayının hepsine kadro verin herkesi 35 yaşında emekli yapın, emeklilere 15 bin tl maaş verin, herşeyi devletten bekleyen bu tembel zihniyetle hiçbirşeyin değişmediğini göreceksiniz.
    bir de argüman bulmuşlar e herkes hakkını arasın. herkesin hakkını değil çıkarını aradığı toplumda herkesin çıkarı ölçüsünde talebini karşılayabileceğin tek dünya cennet denilen yerdir.
  • öğretmen iş bırakmamalı. düşük maaşları protesto etmenin başka yolları olmalı.
hesabın var mı? giriş yap