• öğretmenlerin istekleri dışında ve mesleklerine, uzmanlık alanlarına uygun olmayan işlerde görevlendirilme durumudur.
    polis kontrol noktalarında ateş ölçmek nedir ya!

    edit: gelen mesajlar üzerine öğretmenlere sadece ateş ölçme görevi verilmemiş. bu görevin yanında:

    -maaş çekme
    -erzak yardımı
    -market alışverişi
    -maske ve eldiven yapımı,talebi, dağıtımı
    -karantina bölgelerine broşür dağıtımı
    ...
    bakalım daha ne gibi görevler eklenecek.

    kocaeli’de birçok ilçe sağlık müdürlüğü, ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazı ile öğretmenlerin polis kontrol noktalarında görevlendirilmelerini istedi.

    konuyla ilgili açıklama yapan eğitim sen kocaeli şube yürütme kurulu, "öğretmenlerin istekleri dışında ve mesleklerine, uzmanlık alanlarına uygun olmayan işlerde görevlendirilmeleri hukuka aykırı ve keyfidir. ayrıca salgının daha fazla yayılma riskini de arttırmaktadır" dedi.

    eğitim sen kocaeli şube yürütme kurulu olarak öğretmenlerin sağlıkları açısından sorun oluşturabilecek her türlü girişimden kaçınılması gerektiğinin belirtildiği açıklamada, "kocaeli'de başta kartepe ilçesi olmak üzere birçok ilçe sağlık müdürlüğünün geçtiğimiz günlerde ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazı ile salgınla mücadelede, polis kontrol noktalarında ateş ölçme vb. işlemler için öğretmen görevlendirilmeleri talep edilmiştir.

    son 2 gündür ilçe milli eğitim müdürlükleri çok sayıda öğretmen arkadaşımıza ateş ölçme vb. işlemler için görevlendirme yazıları göndermeye başlamışlardır. salgınla mücadelede sağlık emekçisi arkadaşlarımızın dahi yeterli koruyucu ekipman eksikliğini sürekli gündeme getirdiği ve özveriyle verdikleri mücadelede yetersiz koşullardan dolayı enfekte oldukları bu günlerde; öğretmen arkadaşlarımıza yapılan görevlendirmelerin salgınla mücadele bir yana mevcut durumda daha fazla tehlike barındırdığı ortadadır.

    üstelik öğretmen arkadaşlarımızın herhangi bir sağlık eğitim formasyonu yoktur. eğitim emekçilerinin yasalar ile sınırları çizilen görevleri yani eğitim ve öğretim görevleri doğrultusunda formasyonları olduğunu belirtmeye bile gerek yoktur. aynı durumun rutin kontrol görevleri dışında sağlık alanına giren işlerde görevlendirilen ve bu yüzden büyük risk altında bulunan emniyet görevlileri için de geçerli olduğu unutulmamalıdır" denildi.

    “hukuka aykırı ve keyfi”
    öğretmenlerin istekleri dışında ve mesleklerine, uzmanlık alanlarına uygun olmayan işlerde görevlendirilmelerinin hukuka aykırı ve keyfi olduğu ifade edilen açıklamada, "bu durum salgının daha fazla yayılması riskini yükseltmektedir. kocaeli il umumi hıfzıssıhha kurulu kararları ve bu kararlar doğrultusunda hareket eden ilçe sağlık ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin öğretmenlerin görevlendirilmeleri konusundaki ısrarını salgınla mücadele kapsamında değerlendiremiyoruz ve dahası, bu kararın açıkça hukuka aykırı bir karar olduğunu kendilerine hatırlatıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

    eğitim emekçilerine sonucu belirsiz olmaktan da öte büyük riskler barındıran görevlendirmeler yapmak yerine sağlık alanındaki yetersizlikleri bir an önce gidermek için çaba göstermesi gerektiğinin altının çizildiği açıklamada,

    "öğretmenlerin sağlıkları açısından sorun oluşturabilecek her tür girişimden kaçınılmalıdır. halk sağlığını bütünsel bir yaklaşımla ele alan önlemlerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini ve yapılacak tüm görevlendirmelerin uzmanlık temelli yapılması gerektiğini ısrarla vurguluyoruz.

    ayrıca kocaeli il umumi hıfzıssıhha kurulu’nu ve bu karar doğrultusunda hareket eden ilçe sağlık ve milli eğitim müdürlüklerini bu uygulamayı bir an önce durdurmaya; halk sağlığını, halkın her kesiminin sağlığını ve güvenliğini önceleyen bir yaklaşımla korumak ve salgını durdurmak üzere gerçekçi, etkili, faydalı kararlar almaya davet ediyoruz" denildi. (kocaeli/evrensel)

    ilgili haber
  • mümkün değildir. eşim öğretmen. ben de bulunduğum devlet dairesinde çalışmak zorundayım. 2 ve 7 yaşlarında iki çocuğumuz var. onların zaten sokağa çıkması yasak. napıcaz? onları kaderlerine mi terkedicez?
    çok mal gördüm ama bu kadar kalitesizine ilk defa denk geliyorum.

    edit: anladık ulan. maaşlarını alıyorlar. ateşini de ölçsünler, sırtına havlu da soksunlar. olmadı götüne pişik kremi de sürsünler. ama çocuk var diyoruz çocuk. tayinciyiz, gurbetçiyiz. kimsemiz yok. kim bakacak çocuklara? sokağa mı atalım? kimbilir kaç aile var bizim gibi. maaşını alıyormuş da, bilmemne. alacak tabi amk. yıllardır gurbette anamızı babamızı yılda bir kereden fazla göremeden, bir o şehir, bir bu şehir seferi gibi yaşıyoruz. anasının sıkılıp okuldaki öğretmenin başına attığı veletleri eylemek için. işler değişince "öğretmenler ateş ölçsün yeeaa. para da alıyolar zaten." o ateşölçerin sivri ucu götünüze girsin amk.

    edit 2: aşağıda birileri çocuklarımıza bakamıyorsak istifa edip bakmamızı söylemiş. peki o zaman. ben de bütün ülkeyi işinden istifa edip evde oturmaya davet ediyorum. böylece kimsenin ateşiyle kimse uğraşmak zorunda kalmaz. aaa ne kolaymış böyle klavyeyi mıncıklayarak çözüm üretmesi ya. valla bravo. bak ben de yapabiliyorum isteyince.
  • öğretmenlerin ateşini çıkartacak bir görev isteği.
  • la yeter yaaa. milli eğitim politikası ile ne oynuyossuunn. tutukla hepsini bitsin gitssiinnn.
  • olmaması için bir sebep yok. bence olmalı.

    bilmiyorsam yasanın/kanunun tam haliyle beni yeşillendirin; polislerin 65 yaş üstüne market alışverişi yapmak veya sokaklarda, pazar başlarında ateş ölçmek gibi bir görevleri var mı?

    kocaeli genelinde 250 öğretmen ve 30 imam göreve çağırılmış. önce imamları çağırsaydınız ya. kaynak

    özelden yediğim küfürlerin haddi hesabi yok. bir de öğretmen olacaklar ya da öğretmenleri savunacaklar..
  • yattığı yerden beleş para alan öğretmenleri ağlatmış olan uygulama.
  • (bkz: sirk)
  • bekar, kronik sağlık sıkıntısı olmayan, 40 yaş altı tüm devlet memurları bu tip salgın durumlarında eve kargoda (ilaç,ekmek ,temel ihtiyaç) götürmeli, ateş de ölçmeli. devlet memuru olmak sadece kendi uzmanlığını değil bu tip afet durumlarında da görev almak demek olmalı bence.
  • ne yavşak sözlük yazarları var
  • ülkenin böyle zor bir gününde gerçek öğretmen olanlar bunu dert etmemeli. bizim işyerinin güvenlik personeli bile işi olmadığı halde her gün bu işi yapıyor ve dert etmiyor eğer dert eden var ise bence gerçek öğretmen değil bu işi sadece rahat para kazanmak için seçmiş bir beleşçidir. bak biz mesela özel sektör çalışanları olarak pandemi filan takmadan nasıl çalışıyorsak herkes elinden geleni yapmalı . elinden geleni yaparken hayatını riske etmemeli tabi.
hesabın var mı? giriş yap