• eskiden anadolu liselerine öğretmen olmak için hocalar sınava girerdi.
    ben lisedeyken.
    anadolu liseleri hala itibarlıyken.
    not:liseye 2009da başlamıştım
  • ah be kardesim ogretmenlik oyle sinav isi degil. emek isi emek.

    ayrica birakin su sinav tatavasini. ogretmenler icin degil herkes icin. lgs, yks, kpss. cocuklar ikinci siniftan beri kitap okumak yerine test cozmeye basliyorlar. ezber ezber nereye kadar. yaraticilik uretkenlik sifir.
  • öğretmenlik için kpss dahil tüm sınavları saçma buluyorum.
    fakat nitelik ölçmek için beceri temelli uygulamalar yapılmalı öğretmenlere belli yıllarda.
    lütfen yanlış anlamayın kategorize etmek değil amaç öğretmenleri, ama gelişim için bu şart.
    bizler sınavla değil beceriyle duyguyla seçilmeliyiz öğrencilerimiz için
    sevmeyen saygı duymayan çocuk psikolojisi bilmeyen öğretmenlerin varlığı beni rahatsız ediyor.
    bu yüzden karşıyım sınavlara.
    hiç biri öğretmende bu özellikler var mi diye bakmıyor
  • doğru. aferin. otur.
  • öğretmenler için daha acımasız planım var.

    lise için ele alırsak, öğretmenlerin yetiştirdikleri öğrenciler takibe alınacak ve üniversiteye yerleşme durumları incelenecek. ya da farklı bir kriter izleniyorsa suç oranları ya da 10 sene sonraki gelir düzeyi gibi kriterler ele alınabilir.

    bir lise öğretmenin elinden geçen 1000 adet lise öğrencisine göre değerlendirme yapmak zor iştir. öğrencilerin sosyoekonomik durumları ve okulun genel performansı gibi korelasyonları temizleyerek kaliteli bir istatistik ile o öğretmenin performansı, bağlı olan diğer faktörlerden arındırılmış olarak hesaplanabilir.

    atıyorum bir öğrenci lisede 4 farklı kimya öğretmeni değiştirdi. o sınıftaki öğrencilerin merkeszi sınavdaki kimya başarısı 4 öğretmene eşit mi bölünecek, yoksa son sınıftakine fazla mı verilecek v.s. v.s. hepsi araştırılacak.

    bu tarz kompleks istatistiksel bir değerlendirme ile öğretmenlerin perfomansları ölçülecek.en iyi öğretmenler yüksek maaşla fen liselerine, çok kötü öğretmenler belirli bir süre ücretsiz izne çıkarılarak eğitime tabi tutulacak (işten hemen atmayalım şans verelim). böyle öğrenci performanslı bir uygulama sınavdan daha verimli olur.
  • bu talepte bulunanlar, meslek liselerine gelecekler mi? hiç sanmıyorum. o zaman ben neden kendimi geliştireyim. kendi alanımla ilgili birçok farklı kaynağı araştırıyorum. youtube'de alanımla ilgili videolar indirdim. öğrencilere farklı şeyler göstermek için, araç gereçler satın aldım. sorun şu ki öğrencilerin mesleğe yönelik ilgileri yok. hepiniz, ortaöğretimi bir kenara bırakmış, üniversitelere kapağı atmayı amaçlıyorsunuz. işledikleri konular, seçme ve yerleştirme sınavlarında sorulmuyorsa, ilgili branş öğretmenlerini bu sınava sokmanın ne anlamı var.
  • bir öğretmen olarak katıldığım öneridir. meslektaşlarımın lincine uğrama pahasına bunu sonuna kadar savunurum. gerçekten çok sıkıldım artık alanında yetkin olmayıp öğretmenliği kakara kikiri olarak gören genç öğretmen kesimden ve artık neredeyse dünyayla bağları kopmuş yaşlı öğretmen kesimden. inanın okullarda ciddiyet dahi kalmadı. her 3 yılda bir alan sınavı yapsınlar arkadaş aldığımız puanlarla tayin isteyelim iyi illerin iyi ilçelerinde ve seçmece okullarında kalmak isteyenler ona göre kendini hazırlasın.
  • aynen moruk . bütün polisler hapis yatmalı. bütün göz doktorları gözlük takmalı . bütün anasını öğretmen sikmiş orospu çocukları sözlükten sıktır edilmeli.
  • bu gereklilikte ne ölçülmeli ?
    sınav değil sorun.
    nitelik.
    ve şöyle ki nitelik her meslek grubunda aranması gereken en önemli özellik.

    doktorları ve öğretmenleri eleştirmekten asla vazgeçmeyeceksiniz.

    kimse bilmez kişisel hayatları. bu tercih ve tercih ettiysen her şeyi yaşarsın. fütursuzca eleştiri ve yorumlara karşı yorumsuz kalmalı ama soldan gelen güne denk gelen başlık.
    beş yıl boyunca tuvalet yıkayıp soba yakmak! dokuz yıl boyunca ait olmadığın üçralarda yaşamak.
    ne yani ne!
    istersen nallarımızı kontrol etsinler ne dersin.
    çünkü birilerinin eli ensemizde olsun istersiniz. siz rahat olun vicdanlarımız her yerde.
  • öğretmenler öğretmen olana kadar kac tane sınavdan geciyor biliyormu bu arkadaş.onu geçtim zaten kpss gecemedin mi bittin.hadi onu gectin ,mülakatı geçebilmek zaten ayri bir vaka.ogretmenler öğrencilere ilk önce böyle insanlar yetişmesin diye insanlik,kültür ve hayat dersi vermeli.
hesabın var mı? giriş yap