• önceden nasıldı bilmiyorum ama şu an çok rahatlıkla söyleyebilirim ki: yok böyle bir şey.

    2010 yılı için konuşursak;

    sene sonu sınavlarının bitiş tarihi: 18 temmuz
    öğretmenlerin yeni yıl için göreve başlama tarihi: 1 eylül

    hani nerde yaprağım üç ay?
  • okul öncesi öğretmenliği yapan arkadaşımın 2009-2010 eğitim öğretim yılında gerçekleştirdiğini birebir gördüğüm sanrı.

    ha bu sene atandığı yeni okulundaki mesai saatleri de 12:30-16:00
    (bkz: 12 ay)
  • özel sektörde ezilenlenlerin çemkirmesi olarak görülüyor ama, yapıyorlar yahu. neyin sanrısıdır bilemem dediğimiz şeysi
  • öğretmenlerin eylül 1 ila okul açılışı arasındaki sürede ağırlıklı olarak ciddi bir iş yaptıkları sanrısıyla atbaşı gider.

    bir diğer sanrı da şu şekilde kendini göstermektedir:

    "hangi meslekte eve iş getirme var"

    istersen pm yap da sana öğreteyim öğretmenim...

    öğretmenlik kutsal tamam da hayattan ve gerçeklerden bu kadar kopulmamalı.

    haftanın 5 veya 6(!) günü sabah 8-9da işbaşı yapıp akşam 6-7ye dek çalışan kaç adet meb öğretmeni var diye çok pis kontratak yaparım, golü yersin sonra...
    çok mu saf görünüyoruz nedir anlamadım
  • 12 ay tatil yapıyorlar diyenler öğretmen mi acaba, onu merak ediyorum. kendilerinden yola çıkarak böyle bir genellemeye kani oldular herhalde.

    burada kimse, derse geç giden, "bu konuyu biliyorsunuzdur ne de olsa, evde çalışıverin" diyen, öğrenciyi dersten geçirmeyip onu özel ders almaya zorlayan öğretmenleri savunmuyor zaten; ama maşallah, biri çıkıp "üç ay tatil yapmıyoruz" deyince salyalar saçarak saldırılıyor. üç ay tatil falan yok kardeşim, bu kadar net. yazdık bak oraya tarihleri.

    bir de bütün entry'lerde öğretmenlerin tamamına yakınının işini doğru yapmadığı yazılıyor; örnek verdikleri doktorlardan "akşam muayenehaneme gel" diyenler yokmuş gibi. öğrenciyi özel derse zorlayan öğretmene denk geliyor işte bu doktor. ulan bizim komşumuz olan bir avukat, bak komşumuz diyorum, okuma yazma bilmeyen bir kadına verdiği iki üç uyduruk fotokopiden 250 tl para indirmiş, sonradan ortaya çıktı. bok atacak bir öğretmenler mi kaldı şu ülkede?

    insanın kendisinde bitiyor demek ki olay, bunu anlamak bu kadar mı zor?
  • geçen seneki tatillerimi söylemem gerekirse

    temmuzun 10u gibi ortalama yükseltme sınav görevlerimiz bitti, ağustosun da 26sı gibi kurulla birlikte, son kurtarma sınavlarında görev almaya başladık.

    yazdan 1.5 ay net olsa, şubat tatili de 15 gün; 2 ay tatilimiz var. yıllık iznimiz bu zamanlar oluyor dolayısıyla. ama bazılarının dediği gibi 6 ay tatilimiz yok, mesela cumaları 11 saat dersim var, 11 saat 50 kişilik sınıflarda ayakta boğaz patlatıyorum. 14 sınıfa giriyorum, 2 şer sınav yapmam gerekiyor. 28 x 45 desek, bir dönemde okumam gereken yazılı kağıdı ortaya çıkar.
  • üç ay tatilin sanrılığından şüphem yoktur. buna en büyük örneklerden biri annemdir. anacığım bu yaşta haftasonları hala seminerlerden seminerlere, toplantılardan toplantılara koşmaktadır. yaz tatili ise eğer vakıf uygun görürse ve şanslı iseler en fazla 1 ay 1 hafta olmaktadır. çünkü yine ağustosun ilk haftası gibi hede seminerleri, hödö toplantıları, kişisel gelişim eğitimlerine gitmektedir. belki eskiden öyle olabilir ama şimdilerde yok öyle tatil falan. belki olur da kar yağarsa valilik karar verir de tatil yaparlar, bizlerden tek farkı budur. o da yok bi kaç senedir istanbul'da falan.
  • öğretmenlerin 3 ay tatil yaptığını zannedenlere saldıranların, 1.5 ay tatil yapmayı acınacak bir durum gibi göstermesine yol açar.
  • sanrı olup olmadığı hakkında yorum yapmayacağım.

    ama şöyle, böyle diye savunma yapmayacağım, öğretmenliğin zorluklarını sıralamayacağım.

    sadece şunu söyleyeceğim:

    madem o kadar rahat, tatili bol, üfürükten teyyare bir meslek, olsaydın arkadaşım. ağzının suyu aka aka mesai saati, tatil hesaplayacağına; salyalarını akıta akıta saldıracağına öğretmen olsaydın. şimdi kime, niye şarlıyorsun?
  • sanrıdır, yanılsamadır. tatil süresi de yanlıştır. haziran sonuna kadar öğretmenler okula gitmeye devam ederler, eylül başında da iş başı yaparlar. o 2 ay tatil de tatil değildir. gün boyu siesta yapmayla geçer, bir çeşit yaz uykusudur...
hesabın var mı? giriş yap