• dikkat çekmesi gereken bir konudur. mülakat demek bu ülkede torpil demektir, subjektiflik demektir.
  • devlet çatır çatır torpille adam alıp liyakatı ayaklar altına alırken her sike car car konuşan reisçi, eski solcu yeni liboşları, islamcıyım demeye utanan çakma liberlaleleri falan asla göremeyeceğiniz rezaletlerden.
    işleri zor, nereden daha mağduriyet çıkarırız onu arıyorlar.
  • öğretmenlerin mülakatla alınmasına dair ilgili yönetmeliğin maddesine hemen bir göz atalım,

    madde 15 - (1) sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alanlardan sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere başvuruda bulunanların atamaları, sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre tercihleri de dikkate alınarak ilan edilen kontenjanlar dahilinde elektronik ortamda gerçekleştirilir. puan eşitliği halinde kpss puanı üstünlüğü dikkate alınır; eşitliğin devamı halinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenir.

    işte bu madde nice insanın umudunu çalan maddedir.madem ki sen mülakat sonucunda alınan puana öncelik vereceksin o zaman kpss puanı ne işe yarıyor?sadece mülakata katılmak için mi?geçiniz efendim geçiniz.

    adam kpss'den 85 almış normal şartlarda atanması neredeyse kesin.gidip bu adama mülakattan 80 vererek tüm geleceğini,tüm emeğini bir çırpıda çalıyorsunuz veya tam tersi adam kpss'den 75 almış mülakat sonucu ise 85 ve bu adam bir anda binlerce kişinin önüne geçebiliyor.atanma şansı hiç yokken mülakat komisyonundaki 3-5 kişinin lafıyla mis gibi atanıyor.peki ya kpss için bunca sene emek veren arkadaşa ne oldu? hiç !!!
  • türkiyede yapılmış en büyük haksızlık. kpss ye yıllarca çalıştırt insanları sonrasında mülakat getirt ve kpss nin hiç hükmü kalmasın.

    nasıl bir mantıktır nasıl bir anlayıştır. kpss puanı ile atanacağı kesin olan insanlar şimdi atanması imkansız hale getirilmiştir. aferin çok güzel düşünmüşsünüz.

    adı nedeniyle mülakatta kötü alınan mı dersin baba adı nedeniyle sorgulanan mı dersin.
  • sözlüğün sosyal medyada gerçekten büyük bir gücü var. bu başlık gündemden düşmemeli. içimizde gazeteciler, site sahipleri, twitter fenomenleri vb. varsa bu olayı gundemlerine almalarını umuyorum.
  • nasıl bir vebal. nasıl bir sistem. yetkili makamlar neden bu kadar sessiz?
    kardeşimin 76 olan kpss puanı mülakat ile 84 e çıktı.
    öğrendiğinden beri yapmadığı şey kalmadı. diğer türlü de atanma durumu vardı ama şimdi garantilemiş oldu bir mani çıkmazsa.(bir de gereğinden çok şişirme puanlar olmadıysa tabi)

    her neyse... bimer'e yazdı. cimer'e yazdı. 147'yi aradı. içim rahat değil, kul hakkı bu diyerek. kardeşimin bir suçu var mı bu sonuç için, hayır.
    ama eğer sırf yüksek geldiği için sesini çıkarmayıp da kabullenseydi evet suçluydu.
    ne yazık ki yakın çevresinde çaba sarf eden yalnızca iki kişi var. diğeri de 71 iken 82 yapmışlar diye.
    72 alıp 90' a fırlayan, 79 alıp 85'e fırlayan, 75 alıp 92'ye fırlayanların sesi hiç çıkmıyor.
    nasıl bir bencillik, nasıl bir rahatlık anlamıyorum. bir arkadaşı 89 kpss puanı ile türkiye 7.si olmuştu. kızcağız mülakat ile 90 oldu. başka bir arkadaşı ise 71 iken 90 oldu.
    gel adaleti görelim, tartışalım. derece yapan kızcağızın yeni çocuğu olmuştu, "ben çocuğumdan zaman alıp da çabaladım" diyor.
    reva mı?
    keşke bu kadar bencil olmasaydık da azıcık vicdanlı insanlar olsaydık.
    ben değil de biz diyebilseydik de öyle hareket edebilseydik.

    "ama mülakatım çok güzel geçti" demelerin ardına saklanmasaydık.
    kandırmayalım, birçoklarının kaşına gözüne bakıp da verdiler o puanları. bilhassa kızlar şanslıydı bu durumda.
    10-15 dakikada su gibi dağıtılan 90'lara millet yıllarını, aylarını, günlerini, gecelerini verdi. bilmem kaç tane kitap bitirdi. kaç tane dersi tamamlayarak o puanı aldı. ama gelip şimdi yok mülakatım iyi geçti diyorsun.
    yapmayın hocam, etmeyin yazık günah. azıcık empati kuralım.
    sırf işimize geliyor diye kabullenmeyelim. büyük vebal var ortada.
    sistemde senin bir suçun yok, kabul; ama sessiz kalıyorsan sen de farkındasın ki suçlusun.
    geleceğimizi aydınlık göremiyorum, inancımın kaldığını da pek söyleyemem. ama allah sonumuzu hayır eylesin...
  • asıl büyük haksızlık bu değil ki...

    hadi üç beş puan arkandaki adam mülakatla bir iki puan önüne geçip atanmış...bu sınavda bir iki soru demek...aslında yine de hak yeniyor tabii ama o seni geçen adamla aranda uçurumlar olmadığını biliyorsun yine de...asıl hak yemek nasıl olur biliyor musunuz?

    asıl hak yemek dershane öğretmenlerini kpss'ye dahi tabi tutmadan almaktır. bilseydik dershaneye bir beş sene de biz köle olurduk kpss'ye çalışmak yerine.

    amannn yaaa neyse...yol yabıyorlar, dünya lideri, feto, ehonomimiz çoh eyi.
  • ne yazık ki esra özcan ve türevi başlıklar kadar ilgi görememiş başlık. 91 puanlı birisine mülakatta 48 puan verilerek eleniyor. bu en barizi ve bunun gibi niceleri var. torpil hak olmuş haberimiz yok. ve kimsenin umrunda değil. çogenteresan.
  • bimer'e

    sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav sonuçları 29.09.2016 tarihinde açıklanmıştır. sonuçlara bakıldığında kpss puanı çok düşük olan pek çok kişinin mülakat puanlarının 15-20 arttığı, bazılarının aynı kaldığı, bazılarının ise kpss puanının oldukça altında bir mülakat puanı aldığı görülmektedir. ülke genelinde bu iş için yüzlerce komisyonda binlerce insan birbirinden bağımsız değerlendirme yapmış, bu da aksi iddia edilemez şekilde öznel değerlendirmelere neden olmuştur. sabahtan akşama kadar çalışan komisyon üyelerinin binlercesinin her dakika şaşmaz bir hassasiyetle ve objektiflikle değerlendirme yapması zaten imkansızdır. on binlerce insan mağdur edilmiş durumdadır. bu kapsamda sözlü sınavın iptal edilerek adayların nesnel bir değerlendirmeyle atanmasını istiyorum. arz ederim.

    şeklinde başvuru yapabilirsiniz.

    [https://www.bimer.gov.tr/ https://www.bimer.gov.tr/]
  • bugün bu başlık altında bir elin parmağını geçmeyecek kadar entry olması ve gündemde hiiiç yer almaması canımı acıtıyor. bu kadar insanın canı yandı yine emekleri hiç edildi. yine haksızlık yine torpil yine adaletsizlik!

    ablam tarih öğretmeni. evet atanamayanlarin da atanamayani bir bölüm tarih.. geçen sene dersanede çalışırken tüm boş zamanlarında kpss icin çalıştı, puanı 81 küsur geldi, olmadı. bu yıl isi gücü hatta çocuğunu bıraktı "tamam" dedi "deli gibi çalışıyorum ve bu sefer atanicam". 83,bla bla kpss puanı.. demeyiniz ki 2 puancik, o 2 puanla 5000lerden 170lere çıktı ablamın tarih bölümü sıralaması..(tarihten bu yıl 90 kisi atanacak) oh olur bu sefer dedik, bu atamada olmasa da şubat atamasinda olur heralde.. tabii mülakatta yapılacak onca oynamayı düşünmedik düşünemedik.. bu ülkede yaşayıp bunu düşünmemek bizim malligimiz tabii..ablamın mülakat puanı 84, 70-80 puan arasında alanlarınki 90larda.. su anki siralamasi bilmem kac binlerde.. yazık ulan bu insanlar yıllarını harcadilar atanmak için yazık.. 1-2 puancik ile binlerce insanin hakkını yediniz yazık..
hesabın var mı? giriş yap