• ks. otomatik geci$ sistemi.. koprude para odemeden cabukca gecmek icin yapilmi$ sistem.. arabanin aynasina takilan bir alet sayesinde koprudeki bir sensor sizi detect ediyor ve hesabinizdan kesiyor..
  • arkadaslar guzel kardesler sevgili userlar cemiskezekliler bu ogs denen meretin sensoru sizi 160 km/h a kadar detect edebildigi icin lutfen giseye girerken hizimizi iq muz ile ayni seviyedeki hizlara cikarmaya ozen gosterelim (inaniyorum ki hepiniz 100 un uzerindesinizdir). mal gibi 10 km/h hiza dusenleri uyaralim (gerek elle, gerek dille ) gerekirse de dovelim.
    (bkz: entry ile mesaj vermek)
  • ogs cihazları 80'den daha hızlı gidildiğinde aldılayamamakta ve ileride polis sizi çevirmektedir. çevirdiğinde aracınızda ogs sistemini gördüğünde size hız kuralını ihlal etme suçundan ceza kesmektedir. ayrıca herkes dar bir alandan 120 ile geçmeyi başaracak kadar becerikli bir şöför olmak zorunda değildir. zaten ogs'nin amacı köprülerde para verip alma eylemini azaltmaktır. köprüden hızla geçmeyi sağlamak değil.
    ama motorsikletiniz varsa gece vakitleri ogs kameraları onları yakalayamamaktadır. zaten hiç fark etmez normal gişeden de hızla geçerseniz gişe memuru sadece elini kaldırıp "ne yapiim ben" tarzında söylenmektedir. ayrıca bunların hepsi yaşanmıştır.
  • abone olmayanlarin gecmeyi denemesi durumunda ordan gecme sikerler
  • arabanın içine takılan ogs cihazının sıcaktan bozulduğu da görülmüştür. bu durumda geçerken kaçak geçtiğinizi yazacaktır ama üzülmeyin, kameranın çektiği görüntüde, geçtiğiniz arabanın plakasıyla ogs'ye kayıtlı araç birbiri tuttuğu zaman* kesilen 15 milyonluk cezayı bugün itibariyle 1,350,000 tl olan normal geçiş ücretine çeviriyorlar. fatih sultan mehmet köprüsü'nün avrupa yakasındaki gişelerinin orada bulunan merkezin en üst katında, cihazın bozukluğunu onaylatıp, oradan aldığınız değiştirme kağıdı ve ogs sözleşmenizle beraber, cihazı satın aldığınız ziraat bankası'na giderek hemen o gün içinde cihazı değiştirebiliyorsunuz. cihazın garanti süresinin 18 ay olduğunu da belirtmeden geçmeyeyim.
  • cihazi almanin adamin gotune kactigi bir sistemdir kendileri. cihaz alimi icin bunyenize en yakin hissettiginiz bir ziraat bankasi $ubesine gidilir. oradaki muhasebe departmani bulunur (yerine gore taa arkalarda bir basik odada, yerine gore bir veya bir kaç kat altta bir mahzende olabilir bu muhasebe), orada bir sozle$me doldurulur, ayni zamanda ruhsatin fotokopisine ve 3 milyon liralik damga puluna ihtiyac duyulur. tum bu belgeler verildikten sonra sizden cihazin ederi olan 50 usd ya da kar$iligi olan turk lirasi tahsil edilecektir. bir takim geyikler donse de, sordugum 3 ziraat bankasi $ubesi de, cihazin depozitolu olmadigini, parasinin cihazin geri verilmesi durumunda geri alinamayacagini belirtmi$lerdir. bu paranin tamaminin da tck'ya gittigini belirtmekte fayda vardir. 0 kredi ile aldiginiz cihaza da, 15 milyondan az olmamak sureti ile para yatirip, kredi almaniz gerekmektedir. iyi seyirler, kaptaniniz james t. kirk.
  • hakkında daha fazla bilgi http://www.kgm.gov.tr/ adresinden alınabilir.çalışma mantığı ile ilgili teknik
    bilgiler de http://www.aselsan.com.tr/mstturk/a_pass.htm adresinden görülebilir.
  • dolmus söförlerinin ogs geçisini gördükleri anda matador görmüs boga misali gaza daha çok yüklenmeleri durumu karsısında hala kaza yapılmamıs olduguna sastıgım, eve ulasabilmeyi bir kat daha mucizevi bir olay olarak algılamamı saglayan sistem.
  • aman kimse kolayca gidip satınalmasın diye gişe çıkışlarındaki satış ve danışma ofislerini gösteren tabelaların bantla kapatılarak görülmesi engellenmiş olan medeni geçiş sistemi
  • tem çıkışlarındaki gişelerinde açılıp kapanan bariyer bulunan ve olası bir okunamama veya bozulma durumunda beş metrede duramayacağınız için bariyere çarpmanızı sağlayacak türk mühendislik harikası
hesabın var mı? giriş yap