• insan onu dinlerken kendini bir tık özel hissediyor.
  • bugün msa 'daki bira üzerine olan malt 101 workshop'una katıldığım içki uzmanı. kendisi oldukça sempatik ve hoş sohbet birisiydi. konuya oldukça hakim olduğu her lafından belli, fakat asla kendini beğenmiş veya kibirli değildi.
    zaten bir konuya oldukça hakim olduktan sonra gelen öz güvenin yarattığı mütevazilik, kendisi gibi kişileri değerli kılan şeylerin en önemlisi bir bakıma.

    workshop hakkında yorum yaparsam, evde bira yapan birisi olarak bir uzmanla karşılıklı yorumlayarak ve bilgi alarak çok sayıda bira tatmak önemli bir fırsattı. konuya olan ilgimden dolayı standart bir bira severe kıyasla bira hakkındaki bilgilerim daha fazla olmasına karşın bira türlerini çıkış şekilleriyle öğrenmek ve o an kıyaslamak oldukça faydalı oldu.
    bira sever kişilerin workshop'una katılmalarını şiddetle tavsiye ederim. ben de ilk fırsatta bu dersin devamı ve bir üst seviyesi olan malt 102 dersine katılmak istiyorum.
  • gastronomi masterlı makine mühendisidir kendisi. oğul bey gerçek anlamda bir gastronomi uzmanıdır. bu konunun anavatanı diyebileceğimiz olan ülkelerde bu işin eğitimini almış, deneyim kazanmıştır. kendi tabiriyle peynir okuluna dahi gitmiştir. spesifik olarak da peynir uzmanıdır. alkollü içkiler konusunda harikulade bilgilerini de dinleyicilerinden sakınmaz. en önemlisi de bu bilgileri size, onu özel kılan özelliklerinden biri olan ses tonu ve hitabet sanatıyla aktarır. ömrü uzun, sağlıklı olsun.
  • youtube shorts'larda denk geldiğim, içki içmeyen adamın bile iştahını kabartan içki gurmesi abi.

    adam öyle bilgiler verip şahane bir anlatımda bulunuyor ki, hipnotize olup tüm videolarını seyredalıyorsun.
  • fatih altaylı'nın programında tanıdım kendisini. o kadar o kadar güzel anlatıyor ki gastronomi hakkında çok daha fazla araştırma yapmama vesile olacak sanıyorum.
  • diksiyonu düzgün olan biri çıkıp karşınıza yemekler hakkında doğru yanlış iki kelime edince bu kadar övgüye layık oluyor işte.
    bazı noktalarda fazla elitist davranıyor. şarabı kadehin dibinden tutmak gerekir dediğinde sebep olarak parmak iziniz kadehte kalabilir diyor. dedektifçilik mi oynayacağım romantizm mi yaşayacağım? gereksiz noktalara girdiği çok oluyor kendisinin.
  • (#162947874) gereksiz dediğiniz noktayı es geçerseniz içtiğiniz şarabın kalitesi düşer. şarabın kadehini dibinden tutmanın bir diğer sebebi de şarabın ısınmasını önlemektir.

    "x şarabı başka kadehte, y şarabı başka kadehte içilmeli" derken şarap gurmeleri, elitist bir tavırla söylemiyor bunları. şarabın kalitesini korumak için söylerler. sadece alkollü içkilere özgü değildir, çayın bile ince belli bardakta içilmesinin sebebi vardır. çay sıcak olduğundan bardağın üst kısmı daha geniş bırakılır. hem çayın ılıması hem de çay buharı doğrudan deriye temas etmesin diye geniş ve eğik şekilde üretilir. çay bardağının bile özenle tasarlandığı yerde, dokusu çok daha kolay bozulan alkollü içkilerin özenle içilmesi elitistlik değil gerekliliktir.

    t: gurme
  • dün ilk defa kendisini izledim.bira bardağa nasıl dökülür tarzı bir short videosu vardı.takipcilerden biri 'adamın sesinde 450 promil alkol var' yorumuyla yarmıştı. https://youtube.com/…xuoqa0daq8?si=cb7hzh26nhkr7k_m
    tanım:ayık gezdiğini düşünmediğim değerli bir gurme.
  • gerçek bir entellektüel, elit

    alkol kültürü ilginizi çekiyorsa takip etmeniz tavsiye edilir
  • var olsun, sayesinde adam oluyoruz
hesabın var mı? giriş yap