• cumali ceber'in yan etkisi olarak mediakraft'a bağlı oha diyorum isimli youtube için "eğlence" videoları hazırlayan kanalın sinema filmi çekmesi durumu.

    "fırat'ın arabası hırsızlar tarafından çalınır. arabanın içinde fırat’ın kızının doğduğundan bu yana çekilmiş tüm fotoğraflarının ve videolarının olduğu ve başka da kopyası olmayan bir hard disk vardır. melih, fırat ve alper, hard diski alabilmek için yola düşer ve kendilerini hem komik hem de aksiyon dolu bir maceranın içinde bulurlar.
    youtube kanalında izlenme sayısında dünya çapında üst sıralarda yer alan “oha diyorum”un 3 fenomeni melih abuaf, fırat sobutay ve alper rende ile oyuncu bahar şahin’in başrolde olduğu, kanallarıyla aynı adı taşıyan filmin yönetmen ve senaristliğini ersan özer üstleniyor. "

    kaynak1kaynak2
  • "oha diyorum" kanalının youtube'da 3.386.159 abonesi var.
    "halil söyletmez" kanalının youtube'da 952.004 abonesi var.
    hedef kitleleri? çocuklar.

    sen ya da ben, biz bunları izliyor muyuz? izlemiyoruz.

    bundan 1 hafta önce facebook, twitter ve diğer sosyal medya hesaplarımı tamamiyle -yeniden- kapattım. bu sefer "geçici süreyle dondurma" işlemi değil, kalıcı olarak sildim. ben çok büyük bir insan değilim, fakat internetteki insanların tamamen anonim olduğu ve buna rağmen herkesin birbirine yardım etmek için can attığı dönemlere şahit oldum. internetin eski halini özlüyorum, hem de her gün. zira geçmiş internet dönemlerinde "hedef kitlesi" denilen şey asla ama asla "çocuklar" olmadı. kimse çocukları kullanmaya çalışmadı.

    hatta "internetin eski dönemleri" dediğim dönemde ben de çocuktum. şu an bilgisayar ile ilgili bildiğim her şeyi internetin eski dönemlerine borçluyum. kimse benim üzerimden para kazanmak istemiyordu o dönemde. herkes için bir hobiydi bu. belki de internete sadece kısıtlı erişim olduğu için, kitle bazında seçicilik var olmuş olabilir. "bu insanlar internete giremiyordu, yapacak başka işleri vardı." diyebiliriz.

    myspace sonrası dönemde internet değişmeye başladı. "içerik üreticisi" dediğimiz kısım para kazanmaya başladığında, internetin sahip olduğu tüm "değerler" de kaybolmaya başladı. aslında "bildirgeç" diye bildiğimiz, içerik üreticilerine para ödeyen bir türk internet sitesinin, bu "içerik kalitesi"ni nasıl koruduğunu merak ediyorum. neyse, sonra her şey "ticari"ye dökülmeye başladı.

    "sahip olduğumuz hedef kitlesini nasıl kullanabiliriz?"

    işte böyle. aptal saptal filmler yaparak.

    önce hiçbir boka yaramayan vine fenomenlerin filmlerde rol almaya başladığını, filmler yapmaya başladığını gördük. şimdi olay daha büyüdü. ileride bu da bir sektör haline gelecek -ki gelmeye başladığını görüyorsunuz.

    size tavsiyem, içerikte seçici olun. ben içerikte seçici olamadığım ve insanların bu "internet değerleri" dediğim şeyleri hiçe saydığını gördüğüm için kaldıramayıp sosyal mecralardan varlığımı sildim. siz de silin. illa video mu izlemek istiyorsunuz? youtube'un önerdiği saçma sapan "trendleri" değil, kendi yarattığınız takip listesini izleyin.

    seçici olun, çocuklarınıza da seçici olmayı öğretin.

    yoksa hepimiz böyle boktan şeylerin içinde boğulacağız.
  • başlığı okuduğumda "oha diyorum" kısmını isim değil suserın olaya tepkiselliği sandığımdan, saydırmaya gelmiştim. meğer oha diyorum diye bir kanal varmış.

    ilginç bulduğum ve youtube kanallarının nereye gideceğini merak ettiren gelişmedir.
  • fragman gösterdi ki, berbat bir film olmuş, yav kardeşim kanalınız da takılın işte, ot böcek yiyin, sizin yiyeceğiniz nane değil bunlar
  • bana abi diyecek yaşta genç kardeşlerin hazırladığı ve onlara neredeyse amca demek durumunda olan genç dimağlara hitap eden sinema filmi kalkışması.

    evet sanırım bir kalkışma söz konusu.
  • (bkz: arkadaşlar bu bir virüs olabilir mi)

    cumali ceber efsanesinden sonra 2017'nin ikinci bombası. bu sene için bu kadar bomba yeter arkadaşlar. seneye enes batur ve danla'dan sinema filmi bekliyoruz. ay çok heyecanlı.

    buradan hükümete sesleniyorum; allahınızı seviyorsanız youtube'a erişimi engelleyin. bak vpn, proxy gibi yöntemlerle girmeye çalışanı siksinler söz veriyorum girmeyeceğim ne olur erişimi engelleyin.
  • konulu porno dahi varken, konusuz film çekmeyi nasıl başarabilmişler, hayret ettim doğrusu.
  • youtube nasil sacma bir yer oldu anlayamiyorum, cumali ceber sacmaligina rakip olacak filmdir.
hesabın var mı? giriş yap