• sosyal medyada darbe girişimi öncesi akp, rte hakkında fazlaca bir etkinlikte bulunmayıp da birden bire demokrasi nöbetleri fotoğrafları paylaşanları, darbe aleyhtarı mesaj kasanları mercek altına almalı akp görünümlüler ama makyajlarını kazırsanız altında fetöcü çıkar.
  • bu ülkede ülkücülerin lehine ya da aleyhine ne zaman bir olay olsa sonunda ceremesini muhakkak çekerler. çünkü onlar yönetenlere göre "vatanperver ahmaklardır"

    burada acitasyon falan yapmaya çalışmıyorum kimse böyle bir çıkarım yapmasın lütfen ancak yeter kardeşim yeter. bu adamların ellerinden her şeylerini alıyorsunuz. ülkesine hizmet etmek isteyen insanlara bunu yaparsanız o adamlar ülkeleri için, namusları gibi gördükleri vatanının gök kubbesini kafanıza çarpar.

    ne kadar şu an bölük pörçük olsak bile bu lafı asla unutmayın.
    "ülkücüler sokağa çıkarsa eylem değil, ihtilal yapar"
  • ülkücü hareketin başındaki dinozor kendi saltanatının derdine düştüğünden dava arkadaşlarinin! mağduriyetleri ile ilgilenmiyor tabi.
  • hikâyenin "cemaatçi ve akpli" karakterinden bende de vardı bir tane. kendisi lise arkadaşımdı, 2 yıl farkla o da bizim üniversiteye geldi daha sonra. kendisi lisede hep cemaat dersanelerine gitti, abilerle takıldı. bu tip birkaç ekürisi de vardı. 15 temmuz gecesi cemaate lanetler yağdırdı vs. sonra bu ikiyüzlülüğüne dayanamayıp sildim elemanı. yahu siz yıllarca kol kola beraber yürüdünüz bu yollarda, neyi kapamaya çalışıyorsun?
    akp 15 temmuz'dan sonra "yenikapı ruhu" diye bir şey attı ortaya. neydi bu ruh? kendi adamlarını kayırmaydı, cemaatçi köpeklerin bir kısmının yanında gerçek namuslu insanları da arada kaynatmaydı, türkiye cumhuriyeti'nin tapusu lozan anlaşması'na bok atmaydı, halkı daha da ayrıştırmaydı vs...
    adaleti sakız ettiler, eğdiler, büğdüler. kendileri için bir özel mülk hâline getirdiler. cemaatçilerin alayı hak ettikleri cezayı çeksin. peki ya cemaatçilerin yanında güme giden mazlumlar n'olacak? onların yenilen kul hakkını kim ödeyecek?
  • bahçeli 2010 yılında gülen hakkındaki gerçekleri söylediği zaman ak partililer adama bunamış kendi partisine baksın barajın altında kalacak dedi.zaman kimi haklı çıkardı ortada.bunlar iktidara geldiklerinden beri gülen cemaati altın çağını yaşadı.ergenekon ve balyoz adı altında kendi önlerini açtılar tsk içinde.bbp için sızmalarına izin vermeyen muhsin yazıcıoğlu'na suikast düzenlediler adamı şehit ettiler.hükümet bunları biliyordu ancak neden sesini çıkaramadı ? 2010 yılında rekor sayıda sınavlarda full çekenler oldu merak eden açsın baksın.kısaca gülen cemaatine onların deyimiyle altın neslini ak partı yaşatmıştır.biri de çıkıp milletin önüne hata yaptık suçumuz var dememektedir.onun yerine başka partileri gülen'le ilişki içinde olmakla suçlamakta ancak kendi vekillerinin ne hikmetse cia ajanı gülen'le amerika'da çekilmiş resimleri ortaya çıkmaktadır.
  • mal mal tespitler yapmaya gerek yok, ülkücü olmak, taşrada yaşayan çok kozmopolit bir çevresi de olmayan ortalama insan için, akpci cemaatçi olmaya tek alternatiftir, hatta son 15 yılda para ticaret kamuda makam mevki gibi maddi rantı tepmek ve muhalif olmayı seçmek demektir. ben de bu hikayedeki tiplerin benzerlerini biliyorum. sözlükten bildiğim tanıştığım, 2009 yılında-2010 yılında, fethullah'a feto diyenin karşısında polis-savcı gördüğü yıllarda, fettos diye entry giren mavi marmara vakasında adama (israil haklı demişti fethullah gülen) küfür eden, bunları bildiğim kişi ibb'den darbeden 3-4 gün sonra şutlandı, neden çünkü akp'li değildi, birileri de tayyibi eleştirirken görüp, bunun da yerine göz koydukları için "cemaatçi lan bu o zaman" demiş bir yıl önce.. bu kadar. işten atmayı geçiyorum, muhafazakar kesimin alkış tuttuğu dönemde feto düşmanı adamı darbe sonrası işten atıyorsun, geçmişini madalya gibi göğsünde taşıması gereken kişiye kara çalıyorsun..

    bu olanlar o kadar inanılmaz ki, içinde akp'nin ve darbe sonrası soruşturma yapanların iş bilmezliği kötü niyetinden çok fetocuların sabotajı işi diye düşünmeye başladım.. hâlâ da bu tufaya gelecek, hükümete, devlete, güvenlik kurumlarına da ne desek boş.. darbe sonrasında da fetocular bizi kandırdı sabote etti mi diyeceksiniz, 5 yıl geçince, o kadar adaletsizlik sonrasında..
  • doğan görünümlü şahinden
    kanun görün(hük)ümlü kararnameye.. en azından bi gelişme var.
  • ülkücülerle solcuların aynı kaderi paylaştığı garip bir dönemden geçiyoruz.

    bugüne değin fetoya tüm yardımı yapanlar "allah affetsin" deyip işin içinden sıyrıldılar; işsizlikten cemaate girip torpille memur olan gariban takımı ise içeride gün sayıyor...

    ben ise işte bu adaletini siktimin ülkesinde adalet aramaya çalışıyorum.
    okuduğum hukuka, peşinden koştuğum eşitliğe ve adalete zerre inancım yok.
    inanmadığınız bir şeyi nasıl arar, onun peşinden nasıl koşar, onu nasıl savunursunuz ki?
  • yazıyı okumayı bitirdiğimde dehşete düştüm, müthiş bir adaletsizlik mevcut, umarım abartı içeriyordur. konu ve benzer konular ile ilgili yorumlar ise olayın kanıksanma boyutunu anlatıyor.

    ülkem ne zaman sendikaların ve halkın organize olma hakkının korunduğu, gelir adaletsizliği endeksi düşük, kadınların üretime katıldığı ve katma değerli ürün/hizmet sunabilir bir hale gelebilir? yada eğitimde ne zaman nicelik yerine nitelik öne çıkacak? soruların cevabı yok ancak cevabı veren, vermeye yaklaşan, ülkeler veritabanı oluşturmak şart.
  • sene 2018 halen devam eden düzen anlayışı.
hesabın var mı? giriş yap