• sözleşme sürecine destek attığım(bu ne demekse artık) şey(ney?).

    yüzde 38.28 zam isteyen sendika son derece haksız. yasal olarak 6 gün önceden bildirdikleri takdirde istedikleri gibi greve gitsinler, tehditlerine boyun eğmeyeceğiz, yaşasın fabrika, yaşasın o kadar insana ekmek veren işverenler. yüzde 38 ne lan. 60 gün sonra komisyonun belirleyeceği yüzde 5 zammınızı alır paşa paşa iş başı yaparsınız artık.
  • bahse konu açıklamayı disk’e bağlı birleşik metal iş sendikası yapsaydı dahi zor derdik.zira ohal en çok grev hakkı elinden alınan işçiyi etkiledi.

    binaen türk metal sendikasının dünü bugünü ve yarını bellidir. sendika kurulduğu dönem için disk’in etkinliğini kırma amacı güdülerek devlet tarafından kurulmuştur.sendikanın başında yıllar yılı işçi üzerinden semiren sendika ağlarının organik bağları ise bugünün siyasal iktidariyla içiçe geçmiştir.

    ne zaman ki türkiye işçi sınıfında sınıf bilinci belirir işte o zaman bu ülkede emekçiler lehine birşeylerin değiştiğini görebiliriz.
  • devlet-patron işbirliğine karşı 'ferman sizinse fabrikalar bizimdir' diyen işçilerin restidir. greve çıkmaları, grevlerinin ertelenmesi, ıvır zıvır işlerin önemi yoktur artık. bu korku patronlara yeter zira metal sektörü ülke ekonomisinin 3te 1'ini teşkil ediyor. işler yavaşlamasın diye istenilen zammı vermeseler de kesenin ağzını açarlar diye tahmin ediyorum.

    ne güzel konuşmuş lan: “bizim ohal endişemiz yok, greve çıkacağız. diyelim ki hükümet greve izin vermedi, erteleme kararı aldı. iş yüksek hakem kurulu'na gitti. kurul da düşük zam verdi. işverenler sanıyor mu ki o fabrikalar aynı verimlilikle çalışacak? bir iki fabrikada işi yavaşlatmamız bütün sektörün tıkanmasına yeter. patronlar sakın ohal'e güvenmesin. işçinin hakkını verin, fabrikalarınız huzurlu çalışsın” dedi.
  • haklı isyandır.%38'e çok diyen çok bilmiş sayın götveren arkadaşlarım,açlık sınırı kaç lira,yoksulluk sınırı kaç lira, aç incele biraz.halkların uyanışı ,işçilerin uyanışı ile birlikte olur.umarım vazgeçmezler sike sike alırlar.
  • tam sözlükçülerin aradığı kaos ortamı. bir haftaya hükümet düşüyormuş bm tarafından.
  • ihtimal vermediğim durum. ama akp yanlısı işçilere karşı yine akp yanlısı patronların yanında olduğumu belirteyim. bence ohal imkan veriyorsa maaş da vermesinler, en güzeli.
  • türk metal sendikasına bağlı bir işçi olarak desteklediğim durum. son birkaç aydır kimse fazla mesaiye kalmadığı için zaten işler zar zor yetişiyordu. %38'lik teklif günümüz şartlarında yüksek bir rakam değil. asıl ayıp olan bu teklife karşı %3 teklif eden işverendedir. akıllarını başlarına toplayıp düzgün bir zam yaparlar umarım. yoksa sonu kimse için iyi olmayacak.
  • vallaha mı? diyerekten kısa bir cevap verilecek sendika açıklaması.
  • haklı bir duruş. ayrıca yüzde 38 gayet normal ve işçi lehine hayata geçirilmesi gereken bir düzeltme. adam 10 senelik tecrübeli işçinin maaşı herşey dahil 2370 tl diyor. bu kepazeliktir.

    bu arada vergi borçlarının silinmesine, yandaş ihalelerine, siktiriboktan vergilerin yükseltilerek enflasyonun tetiklenmesine ses çıkarmayıp konu işçinin refahı olunca aslan kesilen ekonomi bilginleri, allah belanızı versin. düzeltilmesi gereken onca saçmalık var, ağamızın gözüne batan işçinin üç kuruş artacak ücreti. kansız itsiniz lan siz başka birşey değil.
  • üyesi olduğum sendikanın genel başkanının açıklamasıdır.aslında bu kadar yürekli konuşamazdı ama otomotiv sektöründe işçilerin tepkisinden çekiniyor.işçiler bir kıvılcım bekliyor, 3 sene öncekinden çok daha büyük eylemler olur iyi bir zam alamazlarsa.benim on senedir çalıştığım fabrikada yeni girenlerle aramda 200 lira fark var.benden on sene kıdemlilerle aramızdaysa yaklaşık 1000 lira fark var.bu adaletsizlik ve zamlar işçide huzursuzluk yaratıyor.bir de önceki sözleşme döneminde gördük ki eylemler bazı kazanımları sağladı.yani anlayacağınız winter is coming.
hesabın var mı? giriş yap