• şimdiye kadar gördüğüm en iyi gezi kitabını (el rehberi) çıkarmış gezgin. internet olanaklarıyla bağlantılı günceli yakalayabilmiş, değişen dünyaya ayak uydurabilmiş en donanımlı rehber. ayrıca bir gezi rehberinin ömrünün üç yıl oluğunu söylüyor ve bu sayede kendine de ateş ediyor 2016 yılı itibarıyla. her yine de daha iyisini bulmak zor.

    (bkz: yaşasın sırt çantam)

    https://youtu.be/jyxtfkaasm8
  • okan okumuş'un "gezginin el rehberi/yaşasın sırt çantası" isimli kitabını, fransa ve ispanya seyahatimden hemen önce bir kitapçıda raflar arasında gezinirken tesadüfen buldum ve satın aldım. kendisi ve kitapları hakkında daha önce hiçbir bilgim olmamasına rağmen, kabaca bir göz attığımda dahi, bu kitabın alışılagelmiş turistik rehber kitaplarından çok çok farklı olduğu hemen anlaşılıyordu. nitekim hiç pişman olmadım.

    son derece doyurucu bilgilerle dolu, ara ara yapılan edebi alıntılar ve bunlar üzerine yapılan kişisel yorumlarla zenginleştirilmiş bu kitabı gerçekten çok beğendiğimi itiraf etmeliyim.

    kitaptaki güzel alıntılar, bana tezer özlü'nün "yaşamın ucuna yolculuk" isimli kitabını da aldırdı hatta. her ne kadar avrupa ülkelerinden çok bahsetmese de, buraya gitmeyi düşünen ve kendini gezgin olarak nitelendiren herkesin yine de bir bakmasını şiddetle tavsiye ederim. şu ana değin, 25+ ülke ve 70'ten fazla şehir gezmiş biri olarak, ilk fırsatta diğer kitaplarını da okumayı düşünüyorum.

    tebrikler okan okumuş.

    okan okumuş

    seyahat kitapları ile ilgili yazım
  • kuzey ve orta afrika adlı gezi kitabının uazarıdır. kitabında 9 afrika ülkesindeki gezi anılarını ve gezilecek yerleri duru ve anlaşılır bir dille anlatır.
hesabın var mı? giriş yap