• hakkında sözlükte entry girildiği için çok sevindirik olduğunu, geçen dönem vermiş olduğu araştırma yöntemleri dersinin son gününde beyan etmiş öğretim görevlisi. bu kadar mutlu olacağını bilseydim önceleri bahsederdim kendisinden.
  • eğitim hayatıma müdahil olmuş kişiler arasında en saygı duyduğum bir iki hocadan biri.

    lisans eğitimi gıda mühendisliği olup lojistik alanında türkiye'de sayılı isimlerden biri haline gelmesi işine ne denli önem verdiğinin ve azminin önemli bir göstergesidir sanırım. güldem cerit ile hakkı kişi'nin beni lojistikten soğutma çabalarını bertaraf etmiş kişidir aynı zamanda. an itibariyle devam etmekte olan kariyerimin en önemli mimarlarından biridir. uzun, arkadan bağladığı saçları ve gözlüklerinin arkasında kısarak baktığı gözleriyle sevimli bir insandır da. eğreti duran tek şey kötü renkli astra klasik'idir ki onu da kendisini görmediğim 3-4 senelik süre içerisinde değiştirmiş olabilir.

    kendisinin kurmuş olduğu "lojistik mühendisliği yüksek lisans programı"na çok istememe rağmen lisans eğitimim mühendislik olmadığı için katılamamış olmam da okan tuna'ya ait bir uhdemdir.
  • ege üniversitesi gıda mühendisliği bölümünde beş yılımı beraber geçirdiğim, nice geceler beraber sabahladığım o dönem en iyi arkadaşım olan sevgili dostumdur.
    o zamanki okul numarası 1111 idi.
    benim numaram da 1112 idi desem belki tanır.
    ne günlerdi onlar...
  • izmir ekonomi üniversitesi'nde marketing dersini almıştım. aldığım en zevkli dersti. her üniversitede olması gereken her öğrencinin seveceği hoca profili
    kendisiyle muhabbetimiz de vardı. uzun zamandır aramadık sormadık hayırsızlık yaptık. bana çok yardımı da olmuştur.
    dersleri çok sevkli geçer. espriler bombadır. pazarlama hocası olması hasebiyle ve sanırım sosyalliğinin de etkisiyle ünlü camiaya yakındır. istanbul'da bir çok seminer konferans ve eğitime katılmıştır. bundan dolayı istanbul sosyetesinden son dedikoduları alırdık dakika ve skor olarak (gg olur söylemiyim şimdi)

    apartman girişinde pazarlamacılar ve seyyar satıcılar giremez yazıyo diye babaannesinin apartmanına giremediğini söylerdi
    ayrıca niche marketing olayını çok güzel bir örnekle anlatmıştı bize ki unutamam (bkz: behlül kundura)

    starbucks o zamanlar daha izmir'de yoktu da hocadan öğrenmiştik ne olduğunu. cehaletimizi almıştı sağolsun

    selamlar hocam
  • kafalardaki profesör imajından çok farklıdır. eğlenceli, bilgili ve yeniliğe açıktır. bir görüşmemizle kendisi bilmese de beni yüksek lisansa başlamaya ikna etmiştir. ders anlatışı da iyiymiş, pişman değilim*
  • lojistikle ilgili bir konferansta kendisini dinleme şanşına eriştiğim, sunumunu hemen yapıp, içerik olarak özünde hiçbir şey söylemeyen, söyleyecek sözü olanları da dinlemeye tenezzül etmeden konferanstan ayrılan beyefendi. öğrencilere uzun saçı, konuşması ve sıcak tavırları sevimli gelebilir ancak 2015 yılında halen anket üzerinden fikir üreten, sektörle ilgili görüşlerini firmalarla yaptığı güvenilirliği belli olmayan anketlere dayandıran bir hoca izlenimi bırakmıştır bende. 100 kişiye sorduk zihniyeti yerine gerçek bir lojistik uygulaması, bir best practice veya ölçülebilir verilere dayanan bir proje gerçekleştirip anlatsa da, o zaman kendisinden bu işler nasıl oluyormuş dinlesek..
  • beykoz lojistik meslek yüksekokulu bünyesinde 2013 yılından bu yana bir çok araştırmaya koordinatörlük yapmıştır. sadece anket üzerinden araştırma yapmayan -big data durumundaki gerçek trafik verileri üzerinden ıstanbul trafik otoritmi gibi önemli bir araştırmayı da serkan gürsoy ile birlikte yürüten kişidir. araştırma, ıstanbul trafiğinin maliyetini şu ana kadar en ciddi yöntemlerle hesaplayan çalışmadır. bkz. http://m.milliyet.com.tr/news/article?id=1980822
    ayrıca, beykoz consulting adlı yapılanmanın mimarlarından olup an itibariyle sektöre uygulamalı eğitimler de vermektedir.
  • bursa hakimiyet adlı yerel gazetede ırkçı ve transfobik bir yazı yazmış kişi.

    "transların barınma hakkı ne olacak?

    bursa hakimiyet gazetesinde “bursa'nın giderek gettolaşan bölgesinde, suriyeliler ile yaşananların düşündürdükleri” başlıklı bir köşe yazısı yayınlandı. okan tuna’ya ait bu yazıda translara yönelik ayrımcı bir dil kullanılıyor.

    tuna, bursa’nın altıparmak semtine transların taşınmasıyla birlikte bölgede kriminal olayların arttığını iddia ediyor ve translara yönelik var olan önyargıyı şu cümlelerle artırıyor: “şehirde; birbiri ardına ağlan gece kulüplerinin çalışanları ve travestiler ile bazı sıkıntılı kişiler, bu bölgeye yoğunlaştılar. ev sahipleri; birbiri ardına ya evlerini sattılar, ya da kiralamaya başladılar. bir dönem; emniyet için en sıkıntılı özel yer oldu altıparmak. nitekim; çok sayıda kriminal olay yaşanmaya başladı art arda. haliyle; bizler de taşındık bölgeden”

    tuna yazısında yalnızca transların barınma hakkını yok saymıyor; suriyeli mültecilerin bir nevi dokunulmazlıkları olduğunu iddia ediyor ve suriyeli mültecilere yönelik de ayrımcı ifadeler kullanıyor."

    http://kaosgl.org/sayfa.php?id=26203
  • efsane hocadır. ayrıca saygılı, kibirsiz, bilgili ve sevdiğimiz biridir
  • öncelikle kendisini hiç tanımam bilmem. ama yksde patlayınca alternatif bölüm arayışlarına geçtim ve lojistik yönetimi gördüm. bilmiyorum hiç araştırmak lazım diyip thk ve deudaki her hocaya yazdım. sağolsun hepsi de uzun uzun metinler yazıp merakımı giderdi. birisi hariç, okan tuna tabiki.

    kendisi bana numarasını yazıp ona whatsapp üzerinden mesaj atmamı ve kendisinin beni arayacağını söyledi. dediğini de aynen yaptı. telefondaki 6-7 dakikada tabii ki uzun uzadıya bir şey söyleyemem ancak kendisi hakkında kesinlikle olumlu düşünüyorum.

    lisedeki yıllardır tanıdığım hocalar bırakın beni aramayı, bir mesaj bile atmaz, yoldan geçsem selam vermez. bu bakımdan okan bey'i çok takdir ediyorum. diksiyon ve samimiyeti de cabası. eğer bir gün lojistik yönetimi okursam bu kendisi sayesinde olacak??
hesabın var mı? giriş yap