• norveç'te yayın yapan tv2 adlı kanalın yeni yayın döneminde iddialı bir şekilde yayınlamaya başlayacağı bir televizyon dizisi. dizide rusya'nın norveç'i işgali gibi ilginç bir tema işleniyormuş.

    http://tr.sputniknews.com/…20150827/1017382133.html
  • rusya ile norveç arasında kriz oluşturacağı düşünülen dizi.
  • bu aralar artenin de yayinlamakta oldugu dizi. ilk bolumler itibariyle izlenimim gayet olumlu.
    zengin petrol kaynaklarinin cikarilmasina alternatif cevreci politikalar yuzunden karsi cikan norvec ab'nin de destegiyle bu kaynaklari rusya'nin isletmesine izin vermek durumunda birakilir.
    hazirliklari ukrayna'daki son gelismelerden ve kirim ile donbas bolgelerindeki ayrilik hareketlerinden once baslasa da bu dikkat cekici diziyi guncel dunya siyasetinden ayri dusunmek zor.
    turkcesi isgal olan dizide rusya yavas yavas norvec'i fiili olarak isgal etmeye dogru gidiyor. gerilim de buradaki belirsizliklerin ulkeyi ve halkini korumak icin tavizler veren basbakan ve isgale acikca karsi ve ortulu olarak destek cikan gruplarin farkli tavirlari sonucu ulkeyi goturdugu yer.
    izlemeyi siyasi diziler sevenlere ozellikle oneriyorum.
  • çok merak ettiğim bir dizi, dili norveç olduğu için izlediğimden anlamıyordum sonunda sağolsun bir dizi sitesi ilk bölümünü türkçeye çevirip yayınlamış. http://www.dizimvar.com/okkupert-1-sezon-1-bolum/
  • çevreci politikaları sözde destekleyen ab ve abd'nin, iş pratiğe döndüğünde nasıl yön değiştirdiklerini anlatan politik dizi serisi. henrik mestad, norveç başbakanı rolü ile döktürmüştür.
    dizinin konusunun, gündemdeki olaylara paralel gittiği, ukrayna krizi ile ilgili temasları olduğu söylenmektedir. link
  • yeni bitirdim ilk sezonu. taze taze izlenimlerim: bolca spoiler olabilir entryde baştan belirteyim.

    politik bir dizi. rusya'nın norveç'i işgal etmesi üzerine dönen bir kurgusu var. norveç çevreci politikalarından ötürü fosil kaynaklı enerji üretmek istemez, toryum santralleri üzerinden enerjisini sağlamaya karar verir. rusya başta olmak üzere ab ülkeleri norveç'in üzerine adeta çullanır ve olaylar gelişir.

    dizi iskandinav ülkelerinde demokrasi, direniş, devlet otoritesi, politika ahlakı, siyaset yapanların uslubu gibi konuları irdeliyor. buna mukabil iskandinav meraklılarını; insan ilişkileri, gündelik hayat babında doyurmuyor. karakterler ucuk kacık deli dolu farklı soğuk ülkelere has tuhaf değişik diyebileceğim tipler değil. gayet normal aklı başında sıradan abiler ablalar.

    diyeceklerim bu kadar sözlük,
    soguk ülkeleri merak edenler izlese çok doyurmasa da, bir şey de kaybetmez. *
  • appeasement policy'nin ne menem bir denyoluk olduğuna dair güzel bir dizi. gerçi işgale direniş gösterenleri de tavizkarlar kadar hatta daha kötü gösteriyor.
  • aylar oldu bekliyorum yeni sezonu, çekecekseniz çekin onun bunun çocukluğunun anlamı yok. genel olarak avrupa yapımı politik dizileri seven birisiyim, bunda ise ilk 2 bölüm sıkıldıktan sonra gündelik hayat, konular, bireyler arası iletişim açısından diğer dizilerden aldığımdan daha fazla keyif aldım.

    dizi norveç başbakanı ve onun koruma polisi üzerinde dönerek norveç'e yapılan ab destekli rusya müdahalesini anlatıyor. birkaç üstteki entry'de deli dolu, uçuk kaçık tipler yok denmiş de zaten dünyanın her tarafında bürokrasiye bulaşan insanların bir ağırlığı ve sıradanlığı vardır; mavi renk saçlı devlet başkanı ya da boydan boya dövmeli küpeli koruma polisi hiç görmedim zaten :)
hesabın var mı? giriş yap