• zamanında * diye söylenmiş olsa da eksik söylenmiş. bence gunumuzde turk erkekleri için yaşamanin formülünun update/upgrade edilmis ve kısa hali budur.

    kimileri için aralardaki veriler de eksik olabilir.
  • fransa'da dayınız, almanya'da amcanız, hollanda'da görümceniz yoksa okul+iş kısmı mecbur olan toplama işlemidir. askerliğe gidecek kadar körü körüne vatan sevdanız varsa (bir şekilde kaçamayanları hariç tutuyorum) evlilik de peşinden gelir zaten.

    evlilikten ne kadar kaçıyorsam daha da fazlasını askerlikten depar atarak koşarken yapıyorum. kimle neyin evliliği? kim için askerlik?
  • lanet olsun ki doğru bu sıralama. bu hayatta idealist olmanın yasal yaş sınırı 30 falan olmalı sanırım. nerede yeni mezun, hayallerinin peşinden gitmeye can atıp inat eden bir erkek görürseniz ağzına kürekle vurun, sen önce ekmeğine bak diyin.

    bu idealistlerden biri de bendim. mezun olduğum bölümü sevmiyor, nadir yapılan ve yaratıcılık isteyen bir iş için kendimi geliştiriyordum.

    mezun oldum, istediğim işi yapabileceğim acayip güzel bir teklif aldım. parası azdı (1500 lira) ama alanında türkiye'de ilk olan bir ekip olmuştuk. prestijli bir projeydi. istediğim şey ya, daha ne olsun?! 1,5 senede güzel iki iş bile çıkardık.

    ama çabamız ülkedeki bürokrasiyi aşmaya yetmedi, seçim dönemiydi, ikinci işimizi satamadık, ofisi boşalttık. sonra az bulunan iyi insanlar ekibimize haksızlık yapıldığını anladı ve işi zorla aldırdılar. yine de buraya kadar dedik, olay bitti.

    tahmin edebileceğiniz gibi işsiz kaldım. para mara yok. ailem sağolsun. yeni bir hedef koydum kendime, bu sefer diğerinden daha uzun ve zor olacak başlaması. evde inekliyorum.

    peki bu esnada o bok attığım, okul-askerlik-iş-evlilikçi arkadaşlarım ne yaptı?

    hepsi minimum 1.5 senedir çalışıyor, kimisi yüzük taktı, kimisi arabası için para biriktiriyor-muş. ben? arkadaşımın "tanıştırayım sizi" dediği güzel kız arkadaşı işsiz olduğumu duyunca "hmm" çekmiş.

    idealist olmayın. 30'unuza gelince yine olursunuz amk. mezun olduğunuz gibi askerlik, hooop sonra iş, bi de güzel ve tek derdi evlilik olan bi hatun buldunuz mu değmesinler keyfinize!

    ulan askerliğe yedek subay gideyim de para biriktiririm araba alırım diyen mal oğlu mal, salak mı salak, tereyağı al gel desen sana margarin alıp gelecek olan sınıf arkadaşım vardı benim. arabasını almış, yaza düğün yapacakmış. asansörde selfie çekip "sevdiğimle iş çıkışı keyfiiii" diye snap atan adam bu. lavuk.

    allah beni kahretmesin. küçük görüp siktir çektiğim embesillerden beter duruma düştüm. siz düşmeyin. paranıza bakın.

    bir de çok yalnızım. duvara kafa atacağım şimdi. amk.

    edit: atmadım. kafayı yarıp hastanelik olmayalım şimdi. sigortam yok çünkü.
  • hangisi en kötüsü kararsız kaldım, öyle bir dörtlü. *
  • =saygınlık
hesabın var mı? giriş yap