• genelde 4 erkekten te$kil edilmi$, makaranin 1001 turlusunun icra edildigi doyumsuz mekan, residence. en saglam makara buralarda cikar. gulunur eglenilir, kakara kikiri yapilir. o gunler bitince de ardindan aglanilir.
  • o kısma servisin ağaları oturur. yani yaşça ve sınıfça büyük erkekler. ki onlar yanlarına ve bir ön sıraya da servisin gözde kızlarını oturturlar. ve bu dörtlü kimi zaman birerkek ve kız öğrencinin servis içi kaynaşmasıyla beşli olabilir. böylece eve doğru güle oynaya neşeli ve fingirdek bir yolculuk başlar.

    bu dörtlüyü ufak sınıflar fena halde kıskanır ve "bi gün bende orda oturcam. mezun oluyosunuz zatenaz kaldı nıhahaha" diye içlerinden kurar dururlar.
  • eger okul servisiniz bir peugeot j9 modeli ise dadindan yinmeyen bir konsepttir, hatta arka 4'lu yerine arka ikili tercih edilmektedir nufus olarak, en buyuk sinif olmanin, hem de 2.5 sene boyunca okulda* hep en buyuk sinif olmanin getirdigi ha$metle, potansiyeli sonuna kadar kullanir ve geri dortluye catanaccio savunmasi gibi iki tane adam birakirsiniz, en nefisidir. sag ve sol yan arka camlari mesken tutan bu ikili, gerek sola gerek saga bacaklarini acarak otururlarken, hazirlik siniflarindan ba$layarak onden arkaya uzanan hiyerar$ik yapi piramidinde en ustte olmanin hakli gururunu ya$arlar. 3 ki$ilik koltuga sigmakta zorlanan 5 adet ufak sinifa bakarak bacaklarin gerile gerile 2 ki$ilik yere yayilmasi, hele hele sag arka tarafin onunun bo$ olmasindan kaynaklanan geni$ leg room ile ayaklarin uzatilmak sureti ile dinlendirilmesi ve oyle uyunmasi, gercekten de tadina doyum olmayan bir haz verir insana.
  • okul servislerinde en kidemli kisilerin oturdugu yerler.
    (bkz: lise servisinde arkaya oturmak)
  • servisin en buyukleri ve en belalilari
  • lise servisinde arkaya oturmak büyüklük, mekana hakim olma, nufus sahibi olma gibi özellikleri olan (ya da olduğunu sanan) insanlar tarafından kaplanmaktadır ancak ilkokul servislerinde durum tam tersidir. ilkokula giden çocuklar, arkada oturmayı asla istemezler, illa hepsi şoförün yanındaki tek kişilik koltukta oturmak için koşa koşa sınıflarından çıkarlar, arkada oturmak zorunda kalırlarsa ağlaşırlar. yaş ilerledikçe arkanın önemini (ne önemi varsa tabi) anlarlar, çünkü artık onlar da liseli olmuşlardır.
  • arka dörtlü, bazen okula ve dolayısıyla servise yeni gelmiş küçük ve tatlı çocukları sevmek amaçlı yanlarına alırlar.bunu yapanlar ya karılara hava atan, topoş abiler ya da annelik içgüdüsü erken gelişmiş kıdemli kızlardır.çocuk da denyoysa pek sevinir gerinir falan ama tabi zekiyse pek sallamaz.
  • genelde lisenin son sınıflarında okuyan, yolda giderkene tütün tüketen ve pek bir eğlenen, herkesin kanımca hayatının en az bir evresinde dahil olması gerektiği dörtlü.
  • servise son binenlerden de olsanız yeriniz hazırdır, binbir türlü geyik döner, zevkliir. 4 tane son sınıf öörencisi, e cüsseliler de biraz, noolcak, kış geldiinde biraz sıkışık oturcaklar, olsun, o da zevklidir. 2 yıllarını oraya geçmek hayaliyle bitiren bu 4 genci ne sıkışıklık, ne lakalardaki fazladan zıplama yıldırabilir.
  • arka dortlu tadini hic yasamamis biri olarak imrenilen hadise
    gerci olayin tersine buyuk abiler falan on taraflarda otururlardi sofor abi* de nerdeyse muhabbetin icindeydi berbaer gulerlerdi bizde ah cekerdik.
hesabın var mı? giriş yap